kde je poblém? Návazce

Zdravím všechny kapraře a ty co si myslí že tomu rozumí. Zajímalo by mě kde je chyba na mých návazcích.Ve vodě můžou ležet dva dny a ani pípnutí, v boilies a jiných nástrahách problém nevidím.
Asi se vrátím k srkačce a bude po problému.A možná bude zase víc záběrů.
Autor diskuse: leeon.k - Profil , 21.8.2011 kaprařina - náčiní, doplňky

Arsenal - Profil | Po 22.8.2011 9:33:35

d a v i d >> To,co se stává u vody poslední dobou je v některých případech zarážející.Jsou rybáři a rybáři.Jako řadový člen máš možnost jen upozornit konkkrétního "lajdáka"popřípate dát info místnímu MO.Taky jsem zažil,byl svědkem,že jistému rybaříkovi to na Labi nebralo a z dlouhé chvíle si začal mýt auto.Dlouho u vody neposeděl.
Hodně lidí si ze začátku myslí,že boilies je zázračná nástraha pro lov i trofejných kaprů.Něco přečtou,něco poslechnou,koupí u TOP firem,nahodí a ono nic.Výsledkem úspěchu je zklamání,lítost vyhozených investic,ztráta času.To,že je u vody hezky je jim šuma fuk.
Můžu říct,že už nějaký ten rok zpět,zajímám se o výrobu vlastních nástrah.Chytal pouze na ně,tudíž vynechal komerční koule.Tenkrát jsem řekl:"když umím uvařit OK jídlo pro lidskej žaludek,proč bych to nezvládnul pro rybí" :-)
Na přelomu letošního roku jsem si řekl,zkusim porovnat své výrobky s komerčákami.(podotýkam,nechytám a nechytal na soukromých vodách,zatím),nakopil,pořídil u TOP firem.A ejhle.Osmý měsíc letošního roku-neregistruji markatní rozdíl v atraktivitě nástrah a počtu ulovených ryb.Zatím.Je to ještě krátká doba pro vyhodnocení.Tento můj záměr je zkouška po dobu dvou let.Je to takový testík,jak na tom jsem a zda se můžu rovnat s TOP výrobcami.
Seženu,nakoupím matroš k tomu potřebný a pak si jenom s inspirací hraji.Nedávno byl na návštěve u nás kámoš(mrkáč a rozumí tomu velice OK),ukazoval jsem mu na co jsem dnes chytal,čichnul ošahal a řekl že jsou to koule M1 od SBS-ka.Má odpoveď-je to má nástraha.Někdy fungovala velice dobře a dnes na to ani "ťuk".Stejné místo,stejné počasí,podobný ATM tlak.
I to ke kaprařině patří.Někdy to nejde a někdy nestačíš chytat na dvě udice.
Proč to vlastně píši.Nechlubím se tím,není můj záměr ale snažím se vyvolat inspiraci začátečníkům-kteří chtějí změnit styl lovu touto technikou.Lidi se předse rodí dál :-) a nováčků přibývá.
Dále dole čtu,že nástrahy na fotu u zadavatetele diskuse jsou takové,makové=špatné.
Můj parťák nedávno vytvořil bolies(už popsal v jiné diskusi) ze 4 složek.Investice na kilo 46 pesos.
Úspěch-parádní.Zachytal si,fotil jsem je.I takové nabídnuté nástrahy jako má zadavatel,můžou být pomůckou k úspěchu,šťastného pocitu z lovu :-)
Vem si například,nástrahy boiliesu před deseti-patnácti lety a nástrahy dnes.Taky se nachytalo hodně ryb,na staré složky,staré recepty,včetně montáží.I retro je pořád téma věčně živé... Ahoj

Butchi - Profil | Po 22.8.2011 6:36:25

Napsat srkačka v kaprařské diskuzi je jako promenádovat se v mikině Division Totenkopf po Chánově.

pouštěč - Profil | Ne 21.8.2011 21:44:04

leeon.k >> na srkučku chytaj hovada a důchodci

worech - Profil | Ne 21.8.2011 21:38:40

asi si musis nejdriv ujasnit co a jak chces chytat..... v navazcich neuspech nebude..... kazdopadne srkacka je prasarna

Arsenal - Profil | Ne 21.8.2011 23:24:55

d a v i d >> Máš pravdu,že nevymyslí.Ale kdo chce,ten mu poradí a dokonce povzbudí nebo inspiruje?Proč by se měl vrátit k srkačce?Snad ho nebaví stereotyp a chce zkusit něco jiného.
Začátky jsou těžké.To je každému známo.Taky jsem začínal někdy přesně tak jak zadavatel diskuse.Časem jsem se vyšperkoval do takového stadia v kterém jsem.Zdokonalovat se v lovu touto technikou je pro mne pořád výzva.Už jenom proto,že se u toho nenudím.Mám na mysli výrobu svých nástrah a pod.Lov ryb touto technikou už není moderní,ale standartní,běžný způsob.
Nezlob se,neradíš mu OK.Povzbudit,nééé zklamat.Proto mrk hlavně funguje... ?Měj se

d a v i d - Profil | Ne 21.8.2011 22:59:32

leeon.k - >> ja si teda nemyslim ze tomu rozumim, ale asi se fakt raci vrat k srkacce protoze zacinat s kaprarinou jen proto ze se mi to libi a ze jsem to nekde videl je hloupost, tyhle montaze sis sestavil proc zrovna takhle? spravna montaz se nevymysli tady na mrku ale az u vody, tim chci rict ze chytani na boilie musi prijit samo posupem casu s vice skusenostmi, skouset to jen tak protoze je to moderni je fakt kravina

Arsenal - Profil | Ne 21.8.2011 22:04:11

Spíš nereagují ryby na tvé nabídnuté nástrahy.Spíš se ryby nezdržují na tvém lovném místě.Spíš nevydržíš vysedět,vyležet,dočkat se záběru a to celé=chybí trpělivost.Spíš kapři neberou.
Mrkni na

Jizdu jsem neměl už 3 dny.Kapři u nás nejdou a to jim hážu rovnou pod"čumák" :-)
Co mám hlášky od kámošů,jsou na tom podobně.Přesto si z toho nic nedělám,zítra je taky den.Je dobré si věřit...

d a v i d - Profil | Čt 25.8.2011 16:30:26

co to tady resite s tema koulema porad? hotovky jsou hotovky, vsechno je to stejny
a ze je potreba tolik boilim krmit? vubec ne, staci mi hrst kulicek domaciho boilie z rybych moucek a kapry nachytam, i pri dlouhodobych vypravach neni potreba tolik krmit, ale zalezi co od toho kdo ocekava, vsechno se ale odviji od znalosti reviru, misto toho reseni jaky koule jsou lepsi raci bezte mapovat vase reviry, to ma stejne nejvetsi vliv na uspech

CarpHouser - Profil | Čt 25.8.2011 15:34:19

leeon.k >> nemyslel jsem to s tím žebráním zle, ale kdo na kapry chodí často, dlouho, tak většinou ví, co by ti pomohlo ohledně kulí :o)

Lauri - Profil | Čt 25.8.2011 14:06:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

leeon.k >> Nevím na jak dlouho jezdíš k vodě, ale pokud aspoň na 1-3dny, tak zkus boilie od Tandem Baits (MonsterCrab, Japonská Oliheň,Sladký Pomeranč). Je to boilie na krátkodobé chytání (do tří dnů, pak přestávají fungovat). Pokud chytáš kapry do šedesáti na klasické nástrahy, tak musíš chytat i na toto boilie. Jedno boilie pod háček, cca deset koulí do PVA a šup s tím do vody. Tímhle stylem chytám na krátkých výpravách. Lov kaprů není jen o čtrnácti denní dovolené a neustálým zakrmováním které příjde na nemalou částku peněz. Uvidíš, úspěchy se dostaví, důležité je nevzdat se po prvních neúspěších.. Pokud tě bude něco zajímat, klidně se ptej.
Petrův zdar

d a v i d - Profil | Po 22.8.2011 16:18:19

Arsenal >> ale to mas vsechno jen o cerstvosti boilie, jak rikas ze partak nakoulel obycejnou smes a zachytal, pokud to kaprum chutna/voni tak zerou, protoze je to cerstve narolovany, ale ty ruzny hotovky v prodejnach, mam pocit ze nektere jsou uz davno prosle, skratka u nich nejde mluvit o cerstvosti, a at chces nebo ne je to jen sojova mouka, nato jednou zachytas a pak dlouho ne, aspon ja to tam mam, vnadit se tim dlouhodobe neda, verim ze ty delas kvalitni boilie, tech surovin je uz na trhu strasne moc, je z ceho vybirat, ja si taky odjakziva koulim ale docela jednoduchej recept, neni potreba nejak moc vymyslet, i na kukurici se da nachytat pokud ti sem tam nevadi mensi ryba

Petr Havlíček - Profil | Po 22.8.2011 13:41:47

leeon.k >> na kouli průměru 20 mm dej 2 háček a vzdálenost koule od háčku 5 mm. Nekopíruj slepě, co píšou v časopisech. Vyprdni se na rovnátka a podobný výmoženosti ...

Petr Havlíček - Profil | Po 22.8.2011 9:35:36

leeon.k - >> bohužel nejsem takový borec, co z fotky pozná kvalitu těch nástrach ...

...zkus zkrátit fous (vlas) a o malinko bych zvětšil háčky ...

valach45 - Profil | Po 22.8.2011 9:13:24

jarda tešínský má super směsi,ale válet kuličky asi nechceš. Tak hotovky od něj jsou dobre řada mystery. Jo myslím to vážně. Pár kapříků 15+ jsem pochytal a pár stovek kg kuliček nakoulel. Samozřejmě je to jen rada. Ber to jak uvážíš sám.

valach45 - Profil | Po 22.8.2011 9:02:41

průměr vol menší,tak 18-20. Kuličky dej blíž k háčku,tak 1cm pod oblouček. Pokud tam je bahno,prodluž návazce na 25-35cm. olovo napevno,silony nízko do vody.

valach45 - Profil | Po 22.8.2011 8:59:21

ty koule co píšeš jsou opravdu naprd. Kup si mraženky typu 3xl-nikl,meteor-ccmoore,magická oliheň-kučera atp. Krm 0,5-1kg deně dva až tři dny a pak bzkus teprve chytat. Pro rychlejší záběr si k těm koulím můžeš dokoupit obalovací těsto s té dané řady a csl pelety do pva punčochy. 95% do 2-5hodin záběr. At se ti daří.

flekos - Profil | Po 22.8.2011 3:02:01

leeon.k - >> mozna by pomohlo zmenit chovny rybnik K1-K2 ,za nejakou vodu, kde je tato kategorie uz 2 sezony vysazena.

pouštěč - Profil | Ne 21.8.2011 22:25:35

nofish >> každý má jiný názor já sem zatám viděl pouze zdechlé kapry s zamotanou srkačkou

libec77 - Profil | Ne 21.8.2011 22:19:38

Zkus tam dát měkčené pelety od Nikla 3XL ty jsou osvědčené pro rychlé chytání a uvidíš .

Hromy - Profil | Ne 21.8.2011 22:12:28

leeon.k - >> V návazci chyba nebude. Je to spíš v koulích.

nofish - Profil | Ne 21.8.2011 22:06:01

pouštěč >> omg. Cokoli malého na háčku u krmítka, nebo na zakrmeném místě, je v podstatě v principu stkačka. Kapr připlave, sbírá žrádlo, nasaje háček. Pak už je to o tom jak je to navázané, jestli se chytí sám. Radši budu chytat na rozumně navázanou srkačku než kaprosamosek se 150-kou olovem.

Hadd - Profil | Ne 21.8.2011 22:03:32

tak ty koule se mi taky nelibí vypadaj jak umělí ale myslím spíž že máš krátké navazce a hodně divné olova ten tvar jsem ještě nikdy neviděl ... samozřejmě bude záležet i navnadění zkus si zakrmit na více místech zároven a zkoušej přehazovat a nástrahu zkus s atraktivnit ... :-)jiný druh nebo panáček a atd.

Hermis_s - Profil | Ne 21.8.2011 21:48:49

Dva dny je jeste dobrej cas.

Portos - Profil | Ne 21.8.2011 21:47:36

Určitě bych změnil olovo. To je na tuty! S jiným tvarem by jsi záběry určitě dostal:-)