Proč je u všech fotek na boilie - reklamních - nutná fotka "prasokapra"?

Myslíte si, že by se koule neprodaly, nebýt fotek "prasokaprů", které chlapi na fotkách sotva drží? Mě se takové ryby dokonce nelíbí, a nemyslím, že nutně zvyšují prodejnost jimi nabízených kuliček. Doupřesnění otázky tedy zní, koule promované foutkou malého "obyčejného" kapra byste si nekoupili/necháte se ovlivňovat obrázky těchto ryb?

Necháte se ovlivnit fotkou "prasokapra" na obálce koulí, když jdete nakupovat?

A) ANO, určitě mě to ovlivňuje.7%

B) MOŽNÁ ANO, ale mám svůj názor i bez fotek a odolávám, když to jde.6%

C) NE, absolutně na fotky neberu ohled.38%

D) NE, jdu pro konkrétní koule a jiné neberu - fotka/nefotka.14%

E) NE, koule si dělám sám a fotky k tomu nepotřebuju.11%

F) Chytám převážně na jiné nástrahy, co je to "koule"?24%

Od 7.7.2011 hlasovalo 245 čtenářů.

andy.rybar - Profil | Čt 7.7.2011 17:08:51

Pepé - Vsetín - >> Jaký rybář takový kapr!:-D

Šlapeto - Profil | Čt 7.7.2011 18:00:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kaprař se honí za rekordy, je to tak. Čím větší tím lepší. Malé kapry při chytání na koule nechci a přečůrání násaďáka není tak složité jako "dvacítky"(kterou jsem nikdy nechytil a ani zdááleka se k ní nepřiblížil). Pokud se koukneš na plavačkové krmení uvidíš tam malého kapra nebo třeba cejna, proč? Protože závodní plavačkář zase nechce prasokapra.
Na fotce máš kapra, který je možná hezčí než avizovaný prasokapr, chtěl bys ho ale určitě chytit na kouli po třech dnech bez záběru?

obrisek - Profil | Čt 7.7.2011 18:34:49

Toto de na dračku v Polsku i bez kapra...

šmudla - Profil | Čt 7.7.2011 17:11:05

Myslíš že by mě ty moje koule vzali zpátky? Jak tak koukám tak tam žádnej prasoobrázek nemám, tak to budou nějaký vadný koule ne?
Jistě bych si moc rád koupil kuličky s prasoparmou nebo s prasookounem. Dokonce i s prasoštikou(protože já velký štiky chytat neumím tak by měli začít vyrábět i kuličky na prasoštiky aby i já obyčejný rybář chytil rekordní úlovek).

jinak přikládám ilustrační fotku která by měla zdobit koule značky "Chyť a vezmi", ovšem v rámci businesu už neřeknu že zmínění zdraví a hezcí a chutní kapříci byli chyceni na svazovce a to světe div se na rohlík a kukuřici.

Petr Havlíček - Profil | Čt 7.7.2011 17:48:03

Pepé - Vsetín >> kdyby jsi se trochu zamyslel, tak na to příjdeš sám a nemusíš zakládat vcelku hloupou otázku.

Boilies, jako selektivní nástraha je určena hlavně pro lov velkých kaprů. Tak proč by "na reklamě" měli být malý kapři? Když pro tyto ryby boilies není určen.

Malé kapry nachytáš na kde co. A kdo si koupí boilies s tím, že s ním půjde na násaďáky, nebo na dvě hodinky k vodě, tak je přinejmenším naivní a ještě neví co s penězma. I takhle je zblblej tou reklamou ...

Baraba - Profil | St 20.7.2011 16:48:52

Mrybar >> Zavadět ka sedumdesatku je chujovina a zavadět ka devadesatku by mělo vyznam asi jak nesmyslne vykřiky zachraňte stare a nemocne, ženske a děcka. Nema to smysl. Staři stejně zdechnu a děcka dorostu nove, ale mosi ostat nekdo perspektivni a zdatny. Toš tak je to aj s tyma rybama. Na co chranit stare rachotiny, ničemu tym neprospěješ.

Mrybar - Profil | St 20.7.2011 16:36:09

Tarn >> Souhlas, jen u poslední věty to vnímám jinak. K 70 nemá opodstatnění, takových kaprů je jak nasr....o. Bez problému jsem schopen pochopit třeba tu K 90, takových ryb už tolik není. Klidně zavést všude, na každém revíru. Proč? Protože, kde ryba nemá vhodné podmínky, tak tam prostě do 90 cm nevyroste. A když nemá podmínky, tak tam nemá co dělat, ať se teda rychle sežere.

Tarn - Profil | St 20.7.2011 16:15:13

jakékoliv zavádění horní míry ryb ( je jedno jakého druhu) podle mého má sloužit pouze k tomu, s co nejmenší námahou ulovit větší rybu. Chytám ryby už dlouho a nikdo mne nepřesvědčí o tom, jak se často píše v "odborných" časopisech, že chytit velkou rybu je dáno vybavením jakéhokoliv druhu a kvality. To se nám jen snaží nacpat do hlavy prodejci prostřednictvím zmíněných časopisů. Dost lidí podlehne mylné iluzi ( viz některé příspěvky zde na MRKu) že je to jen o vybavení, případně o shlédnutí instruktážního DVD. proto se hlavně prodejci vybavení snaží nenápadnou cestou podpořit zavádění horní míry ryb. Nic tak nepodpoří jejich reklamní kampaně, kdy i ten co má jejich vybavení první den u vody, chytí velkou rybu. Proto diskuse o účelnosti z hlediska rybochovu a vyváženosti rybích obsádek jsou jen zástupné důvody. Ve zkratce je to tak, že z hlediska zájmu, aby se velké ryby chytaly s co nejmenší námahou, bez nutnosti let zkušeností a hlavně za pomoci zaručených ( patřičně) drahých nástrah, návnad a vybavení, je potřeba aby ryby těchto velikostí byly ve vodě patřičně nahusto. Otázka je co bude, jakmile se budou chytat běžně. Nebude to trofej. Co bude trofej ? Uděláme K 100 ? :-)))))))))

nofish - Profil | Po 11.7.2011 2:09:55

tomisBMW >>
1) nechápu to znehodnocování revírů ale ok, revír kde se chytají malé ryby asi nemá takovou hodnotu.
2) jestliže někdo chce tyhle ryby převážet, bude to dělat i přes K70 či BŽ135. Chytí, sbalí, jede. Pokud ho nechytí "za ruku" rybářská stráž. A netřeba si nalhávat, že takovéhoto člověka něco zastaví. To ať si snad vezme jednoho 7kg kapra, než dva 3,5
3) svaz asi těžko bude konkurovat vyloženě komerčním revírů, za předpokladu že by se vynakládaly daleko větší peníze tak snad, ale tím pádem by stály i povolenky a všechna sranda okolo daleko víc a s tím by samozřejmě byly spojené i další věci. Jedině snad, že by se zavedlo na velké části CHaP, aby tam ty ryby (kusy) byly stále. Jenže to je tak trošku proti tomu jak svaz funguje a proč v něm je x členů a proč vlastně spousta lidí ryby loví. Kdo chce, ať pouští (taky nesežeru všechno co ulovím).
4) nevím proč by další generace nemohly chytat velké ryby, ty ryby tu byly a jsou. Jen vybavení je tak trošku jiné. Kdysi nebylo jednoduché ulovit tzv. trofejní rybu. Trofejní je možná i proto, že ji člověk nechytne 3ks za týden ale 3x za život. Ano, pár by jich být ve vodě asi mělo, ale říct plošně že "tak a tak velká ryba je něco co tam musí být" je trošku na hlavu a nepřirozené.
5) nechápu proč by to mělo být dostupné v rámci povolenky a tím pádem i za její cenu. Takže jako za litr ročně budu chytat takové ryby jako jinde za litr na den? Proto jsou ty soukromé vody o něčem jiném. Proto jsou tam i ryby (druhy) co svaz (doufám) nikdy preferovat nebude.
6) ochránit přírodní bohatství? Tak to tedy hlavně druhové, ne jen "trofejní" ryby. Nevím jak by ochránilo přírodní bohatství například zavedení horní míry u dravců. Snad obecně, je lepší aby ve vod určené k rybolovu byly všechy věkové kategorie ryb. Ale najednou se uměle snažit co nejvíc udržet populaci vekĺkých? Na malých vodách to třeba něco udělá, na přehradách ty "trofejní" ryby budou i tak. Taky co si pamatuju tak děda jezdil na velké ryby na přehradu a pískovnu. Ne na dvouhektarový rybník a řeku. A pokud jde o častou argumentaci "trofejní ryby a jejich výtěr" tak ti s čistým svědomím řeknu, že třeba pokud se ti kapr přirozeně vytře a úspěšně z toho nějaká ta rybička bude, tak přežití do velikosti, ve které ji bude někdo lovit, nikterak vysoké není. Snad kdyby byla desetina rybářů tak by se na to dalo nějak spolehnout a počítat s tím.

Svaz by tu snad měl být hlavně od toho, abychom si zachytali, kdo chce tak odnesl rybu domů a ty ryby co vychytáme, někdo zase do vody dodal. Aby se o revíry někdo staral po technické stránce. Aby někdo vyjednal vhodné ceny za nájem abychom mohli chytat na co největší vodní ploše. Když budou ve vodě ryby, ta trofejní se tam vždycky nějaká najde. Chápu že někteří jedinci už zapoměli jak chytali okouny a hrouzky a vidí jen ty největší, nejtěžší, nejdelší ryby. Ale o tom rybařina jako taková není.
Btw když už zachovat ryby pro další generace tak ano. Uděláme to jako se to po staletí dělá v myslivosti. Dělá a funguje. Loví se malé a pak staré kusy (takže tzv "trofejní"). Ty "v kondici" se neloví, neloví kvůli rozmnožování a snaze o udržení přirozené populace. Ono je totiž jedno jestli je to kapr nebo srnčí. Mladý kus je "jen kus masa". Průměrně starý, v kondici, úspěšně se množící je důležitý pro chov. Staré kusy už jsou zase "jen trofej a kus masa". (Vykonavatelé myslivosti doufám odpustí zjednodušený popis)

Z toho cos napsal jsem pochopil jen to, že na svazové vodě, bychom chytali více velkých ryb a to za nižší cenu než na revírech k tomuto způsobu lovu, "vybudovaných". A to že by je tam pak za stejných podmínek chytaly i naše děti.

tuzemak - Profil | Čt 7.7.2011 20:07:26

velbyk >> a víš kolik rybářů by rádo vidělo vagínu místo kapra.o)))))

Tulo - Profil | Čt 7.7.2011 19:56:47

Myslím si že by ten kapr nemusel byt u každe reklamy na boilies.V reklamě na vložky take není hen ta ona vagína........

kranex - Profil | Čt 7.7.2011 17:08:07

preco je na vsetkych pripravkoch na hubnutie stihla zenska?!

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 20.7.2011 15:39:41

datel68 >> co by se stalo, kdyby těch 80% kaprů v pátém roce života sežráno nebylo?

tomisBMW - Profil | Ne 10.7.2011 20:24:03

nofish >> PROČ ZAVÉST HORNÍ MÍRU ? 1snaha zamezit znehodnocovaní svazových revíru 2 zamezit námezdním rybářum převozu trofejních ryb ze svazovek do soukromých vod a zabránit tím ilegálnímu obchodu s rybami 3 vytvořit z českých svazových revíru zdravou konkurenci soukromým vodám 4 umožnit nastupujícím generacím šanci na ulovení trofejní ryby na svazových vodách 5 proč platit za něco,co by mělo být dostupné v rámci povolenky rybářského svazu 6 ochránit přírodní bohatství svazových vod,které je nenahraditelné.......... já si myslím že na zavedení horní míry něco bude..........PETRUV ZDAR KOLEGO

nofish - Profil | Pá 8.7.2011 10:24:02

Dimmu >> hele nevím. Dokud to nebude taková "malá vodní policie" s právy a povinnostmi jako třeba městská policie (alespoň) tak je to o ničem. Ono když jako RS chytíš pytláka s 20kg nachytaných ryb tak stejně musíš zavolat policii, jinak je to slovo proti slovu. Nemůžeš nikoho zadržet atd....
Ta úřední osoba, někde na netu bude sznam, nevím jestli tam RS a lesní atd jsou, snad ano. Ono to máš jedno, když na tebe půjdou tři tak je jim jedno jestli dají přes drýku člověku, nebo úřední osobě.....

Millhouse23 - Profil | Pá 8.7.2011 7:13:22

Káceč >> K 70 je podle mně velmi významný krok dopředu v moderní rybařině. Byl bych pro zavedení horní míry i u candáta, štiky apod. Proč ne? Kapr 70+ je pro mně nádherný úlovek a ty ryby si vždy zapamatuji. Problém je v tom že lidi jsou blbci a jakékoliv nařízení je jim u p....e. Když to srovnám se situací na českých silnicích tak je to obdobné. Pokaždé když někam jedu autem tak si všímám takových hezkých kulatých plechových tabulí s nějakým číslem a snažím se podle toho řídit ale ostatní na to jaksi kašlou a na devadesátce se jezdí klasicky 130 a všechno se zdá být v pořádku. Proč? Kontrolní orgán jaksi chybí nebo na to kašle. Jediný východisko u vody vidím v profesionální rybářské stráži. Chce to trochu ty kontroly přivostřit. Nejlépe jim dát status veřejného činitele a to by byla teprve mela.

minnow67 - Profil | Pá 8.7.2011 7:11:09

Pepé - Vsetín - >> Reklama na motorový olej s trabantem v pozadí a osmdesátiletou roztleskávačkou jistě také osloví část potenciálních zákazníků, zrovna tak by jistě působila reklama na boilie s lovcem cvičných kaprů a plným vezírkem, ale uniká ti jeden podstatný fakt, že boilie není primárně určeno k lovu malých kaprů. Bylo by neefektivní lovit násaďáky na drahé boilie, na to stačí kolínka.

Káceč - Profil | Čt 7.7.2011 23:43:46

nofish >> Někdo tady z Mrku psal,že K70 byla "zavedena", aby se zabránilo braní velkých kaprů do soukromáků. Stejně se to minulo účinkem a byť ušlechtilá myšlenka se stala paskvilem. Zrušit to by asi nebyl problém. Problém je v tom, že rozumní na to na serou a blcbům to vyhovuje.

Kocháč - Profil | Čt 7.7.2011 22:13:10

Pepé - Vsetín - >> je to velice jednoduché, až bude jako reklama líp fungovat pytel plnej násaďáků, potom možná fotky trofejních ryb vymizí. Ale nepředpokládám, že se to stane. Osobně se rád podívám na jinou rybu než svazový násadový standart. Nemusí vážit zrovna 50kg, ale čím je zajímavej šupináč 46cm? Těch je jak sraček, ti trofejní jsou vzácnější a je složitější a tedy hodnotnější jejich ulovení.

nofish - Profil | Čt 7.7.2011 21:24:27

Transalp2 >> jn, já o tom uvažuju tak posledních 14 dní. Jenže ony ty zvyky techto "takyrybářů" už se objevují i na svazových revírech. Jako třeba postravené bivaky a nikde nikdo, jen jeden co hlídá místa aby tam večer někdo nebyl a podobně..... (takhle si teď na jednom revíru zabrali "kapraři" 50m 4 bivakama).....

Už mi celá ta reklama a bláznění kolem rybolovu leze na nervy.....

Transalp2 - Profil | Čt 7.7.2011 21:02:51

Millhouse23 >> vidím si na špičku nosu ...

pouštěč - Profil | Čt 7.7.2011 20:11:07

zvyšuje to prodejnost myslím že to dost lidí ovlivní

velbyk - Profil | Čt 7.7.2011 20:02:42

Tulo >> no jo víš ale kolik chlapů tu hen ten onu vagínu vidělo a víš kolik pořádného kapra heh :-))))

TWIN 69 - Profil | Čt 7.7.2011 19:40:36

Ahoj,moje odpověď je za C.prostě to tak mám nastavený a nezajímá mě co kdo na koule lapil nebo nelapil.

nofish - Profil | Čt 7.7.2011 19:36:34

Protože je zvykem, že když je něco svaté a má nadpřirozené schopnosti tak se to cpe všude. Podívej se na katolickou církev. Tohle je jen jiná církev, jiný bůh a jiné "ovečky" :-)

Malda512 - Profil | Čt 7.7.2011 18:55:57

Pepé - Vsetín - >> Přesně tak. Prodejci práv hřeší nato, že rybář když uvidí na obalu kapra kterej se stal medialní hvězdou tak věří že jsou ty výrobky 100%. Je to blbost.A proto si vyrábím své boili. Každá ryba je pěkná. A dokonce si myslím, že kapřík který má 30 cm a má po těle jen pár šupin je mnohem krásn¨ější než nějaká obluda z vytáhaným břichem a hrbem za malinkou hlavičkou.
Toto je pro mně krásná ryba.

d a v i d - Profil | Čt 7.7.2011 18:06:32

to musi byt, cim vetsi a nerealnejsi kapr, tim lepsi prodejnost asi :D tohle je pro me nejvetsi vtip

jHR - Profil | Čt 7.7.2011 18:04:17

andy.rybar >> koukam ze koule chytila kouli na kouli... :-D

Pokki - Profil | Čt 7.7.2011 17:21:49

Je to prostě klasická základní obchodní psychologie, i do krámů s rohlíkama máš pověšenné fotky nádherných rohlíků na pěkném táce.. Podvědomě ten obsah na obale vnímáš a při výběru zboží tě ovlivňuje, jako spousta dalších faktorů... Někoho více někoho méně..

čeman 29 - Profil | Čt 7.7.2011 17:18:12

Pepé - Vsetín - >> Je to reklama ktera fungovala,funguje a bude fungovat....