Koupě prutu na inzerát z bazaru

Popis otazky: Ahojte,

mám na vás dotaz, našel jsem na MRK bazaru inzerát, kde prodejce prodává prut Shimano Catana 3.9 3lb. Proutek špatný není, ale bojím se toho, že je starší. Cena je 500 Kč a je prý ve 100% stavu. Na SZ ochotně odepisuje a navrhl osobní setkání. Šli by jste do toho? Na co by jsem si měl dát největší pozor?

Zde je znění inzerátu:

Nabízím: Prodám 2-dilný prut zn.SHIMANO CATANA 3,90m,3lb.záložní,nevyužit​ý.100%stav.cena 500kč.

PS: Pokud to náhodou bude číst prodejce, tak ať to nebere osobně, jen v dnešní době člověk neví co může od cizích lidí čekat.
Autor diskuse: lUbiC.xD - Profil , 22.6.2011 kaprařina - náčiní, doplňky

meteor - Profil | St 22.6.2011 14:34:41

Dave≻ >> >Dave - 22.6.2011 14:04:45 >> ...a občas jsou tu "vadní" i někteří přispivatelé, v čele s jistým >"Daveem"... neznáš ho náhodou? :-)

Pokud se s tebou chce prodejce sejít, ber to jako bonus. Mnohem horší je si něco kupovat bez osobního setkání, tam je to riziko o dost vyšší. Já se řídím tím, že takto nakupuji zejména od uživatelů, kteří už mají něco za sebou (zde na mrku.cz). Případně je vhodné požádat o fotky prodávaného zboží. Pozor si dávám na podezřele levné věci a extralukrativní nabídky (ono to samozřejmě bývá OK, ale obezřetnost je na místě). Není špatné také danou věc "prokecat" s prodávajícím skrze SZ.

PS: teďko nedávno jsem si dal inzerát na koupi knihy "Rybářův den" a přihlásil se mi nový uživatel bez příspěvků, který dotyčnou knihu vlastní a byl ochoten mi ji poslat poštou s tím, že po převzetí knihy mu ji teprve zaplatím (upozorňuji, že to byl jeho nápad). A jako bonus se mohu rozhodnout kolik Kč mu pošlu na účet :-) tolik důvěry jsem už dlouho nepocítil... samozřejmě mě to zavazuje ho nezklamat.

Rytíř - Profil | St 22.6.2011 20:56:47

Ledňáček (Iceman) >> sice to sem nepatři přimo ale přece.Myslim,že si to spousta lidi rádo přečte.Nedavno jsem měl patalii s echáčem.Koupil jsem si Lowrance mark DSI a všude tu ty naši specialisti psali,sonar má fish id,oblouky,rybi alarm,teplotni alarm.Tak jsem to vzal na vodu a ejhle nic v tom co se piše v popisu.Takže jsem milému eshopu zavolal,s tím,že mě uvedli v omyl a timto jim posilam echol zpátky,nebyl žadnej problém prachy poslali hned.Ještě když to dneska někde vidim,tak to do toho eshopu kde ho prodavaj napišu a pak mě chodi emaily,děkujeme za upozorněni,opravime,my vlastně ani nevime,co ten sonar má.Tojsou taky prodejci.Takže chlapi bacha,vždy co je psáno,nebývá pravdou.

petr07 - Profil | St 22.6.2011 14:23:16

Dave≻ >> >Dave - 22.6.2011 14:04:45 >> Máš osobní zkušenost?Napiš,rádi se od tebe necháme poučit?