Feeder pro kluka ze 3. třídy

Zdravim. Potreboval bych poradit jaky feeder pro 9 leteho kluka do 1000kc. Jelikoz chvilku neposedi tak si myslim ze feeder jako akcni lov by pro nej bylo to prave. Jen nevim zda by zvlad prut o delce 3,30 a vys. Jinak bych volil asi Semu Z-Force co mam ja. Sema ma jeste X-Force co se dela 3m. Ale je podle gramaze jemnejsi a nevim zda by to pro toho kluka bylo na zdolavani dobre. Lovit bude jen na stojaku a prevazne kapry 35-60. Navijak bude Dragon TD 730. Dekuji za tipy a rady.
Autor diskuse: JSOB - Profil , 9.2.2010 feeder - náčiní, doplňky

numen - Profil | Út 2.8.2016 16:05:33

Long >> Vedu kroužek již docela dlouho ,mám tu děti od 5 do 14 let. Na feeder mohou chytat i ty nejměnší,vždy se najde někdo s jiným názorem. můj mladý chytal s feederem od 4let. chce to jen kratší prut. jestli chodí do 3 třídy,vzal bych 330cm gábora.na fotce nejblíž. Špičky docela vydrží,prut vydrží i hrubší zacházení,či přetížení. Za rozumnou cenu.

vždy je super když to ty děti baví,není nad úsměv úspěšného lovce:-)

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 18:27:09

sven >> ja to mam vlastne od mala jako zpusob zivota a nikdy mne neprislo ze by to melo byt jinak,proste jsem v tom vyrostl a vzdy mne na tom neco bavilo,nektery obdobi vlacka nekdy plavana ptom muskarina ,kaprarina,dravci.no a posledni roky feeder.ostatni techniky podle casu.Chvilu jsem chytal i bolo ,uspechy sice byli ale nevzalo mne to tak jako feeder,ale hrozne rad si obcas zajdu na pstruhovou ricku s brckem na ostroretky a zavzpominam na casy kdy mne tam zacal vodit otec.rybareni je dnes uz muj styl zivota a hlavni priorita kterou omezuje pouze volny cas.
Mohl bych o tom psat romany ale prozatim to staci Petruv zdar a zlom hulky

Fishky - Profil | Út 2.8.2016 17:08:05

já myslím, že ve čtyřech letech je ideální trolling nebo pilkrování

a věřím že se najdou roční děti, které hrozně baví i kaprařina i v tom roce, jen aby tatínek měl tři hůlky legálně na stojanu, ale fakt myslíte, že to baví i ty děti?

Za mě bič, postupně naviják menší prut a plavaná, posléze na těžko.

fheavy - Profil | Po 1.8.2016 21:00:04

Long >> dobrej prispevek at se vam oboum dari ,s pozdravem Karel

Long - Profil | Po 1.8.2016 20:18:22

Omlouvám se, že reaguji trochu později. Jsme na dovolené a k netu se dostanu až večer.
Nevím na koho reagovat dřív.
Nějak nerozumím tomu, proč feeder odsunout až někdy na pozdější dobu. Samozřejmě na pípáky si určitě ještě musí počkat a kdo ví, jestli k tomu vůbec dojde. V tom ho nepodporuji i když je mám a občas je používám na delší výpravě. Pokud je se mnou, chytá na splávek.
Jsou ale situace, kdy zkrátka chytat na splávek moc nejde a s feedrem jsem si zachytal. Samozřejmě jsem se ho ptal, jestli by ho feeder bavil. Mimochodem někdy hlídá špičku, hlásí záběry a taky zdolává. Moc nevidím zásadní rozdíl v tom, jestli hlídá splávek, nebo špičku feedru. S feedrem se přeci taky dá hrát a nemusí se u toho nudit. Jinak syn není z těch, kterého by pár neúspěšných náhozů odradilo. V tom je po mě. Prostě býci!
Naviják ovládá obstojně a zdokonalujeme se přeci na základě "pokus omyl". Tak jsem začínal i já a pro mě je to dodnes nejlepší škola. Na vše jsme si museli přijít sami (myslím rybařinu) a nijak mě to neodradilo, spíš naopak. Samozřejmě mu řeknu jak na to, co má udělat, co dělá špatně, jak zdolávat, jak se chovat k rybám, ale zbytek je na něm.
Neříkám, že bič není dobrý či zajímavý. Ale já jsem ho nikdy ani nedržel v ruce.
Feeder vybírám i z toho důvodu, že mě to začalo bavit (ano, zkušenosti s ním nemám) a vidím, že se to synovi taky líbí. Jestli u něj zůstane nevím, ale to bych nevěděl ani u biče. Zkrátka to chci vyzkoušet. Takže zcela jistě budu vybírat feeder. Mimochodem si taky myslím, že nejlepší základ chytání je na splávek a proto ho u něj držím. Děkuji ale za všechny reakce.

sven - Profil | Po 1.8.2016 18:42:07

fheavy >> Pokud bych měl tazateli Longovi odpovědět skutečně podle svého nejlepšího svědomí, rybářských a životních zkušeností a letitých zkušeností s výchovou rybářské mládeže, zněla by má rada takto:
"Buď rád, že synka rybaření baví vůbec. Pokud ho baví chytat se splávkem, netlač ho do feedru. Zvlášť, když sám jej ještě neovládáš. Jen mu budeš motat hlavu, improvizovat a předávat špatné návyky. Místo feedru mu kup pořádnou matchku a pořádný bič a až se zdokonalí, tak boloňku nebo děličku a v plavané ho podporuj. Plavaná je základ rybaření.
Není pravda, jak se domníváš, že na řece nelze na plavanou chytat. Lze a ještě jak. Jen to vyžaduje plné nasazení.
Jednou až si budeš sám sebou jistý a synek se naučí pořádně chytat na plavanou, pak může nastat vhodná chvíle na změnu.
Tu změnu bych viděl v rozšíření o disciplíny, jako je muškařina nebo vláčka. Tedy opět v akčním stylu.
Co se v mládí naučí, později jako když najde.....
Vysedáváni u bzučáku nebo ohnuté špice bych odložil na hodně, hodně, hodně později."

fheavy - Profil | So 30.7.2016 19:33:19

Long >> napis /treba i do sz/kolegovi pod nickem "plavan"a ten ti rekne /pokud neni teda monentalne v praci/k trabuccum asi nejvic ze vsech,delal k nim tady na mrku i recenze vcetne fotek,vahy,spicek atd. Ten je nejpovolanejsi,
Ja sam za sebe bych ti doporucil sportex exlusive lite 360/80g vaha 175 g/fyzicky jsem vazil sam/
Uzasnej prut ktery chytam druhou sezonu /kdyz zrovna nechytam heavy/ akorat cenove uz nekde jinde,ale zkus si ho nekde chytnout do ruky/kdyby nahodou byl na krame/jen tak abys videl taky neco inspirativniho do budoucna :-)

marmyš - Profil | So 30.7.2016 17:31:22

fheavy >> Ten kluk už má 15 let.

sven - Profil | So 30.7.2016 15:57:51

Long >> Pokud Ti vyhovuje ABU Diamont, vzal bych pro syna stejný model, který si u stejného výrobce, nechala vyrobit jiná firma ale trochu kratší. Ten bude lépe zvládat.
http://www.usumce.cz/prut-lxr-feeder-11ft-50-100g-n​avijak-zdarma%21.html
A máš to i s navijákem, který nebude o nic horší, než ona low-endová Shimana.