Feeder pro kluka ze 3. třídy

Zdravim. Potreboval bych poradit jaky feeder pro 9 leteho kluka do 1000kc. Jelikoz chvilku neposedi tak si myslim ze feeder jako akcni lov by pro nej bylo to prave. Jen nevim zda by zvlad prut o delce 3,30 a vys. Jinak bych volil asi Semu Z-Force co mam ja. Sema ma jeste X-Force co se dela 3m. Ale je podle gramaze jemnejsi a nevim zda by to pro toho kluka bylo na zdolavani dobre. Lovit bude jen na stojaku a prevazne kapry 35-60. Navijak bude Dragon TD 730. Dekuji za tipy a rady.
Autor diskuse: JSOB - Profil , 9.2.2010 feeder - náčiní, doplňky

fheavy - Profil | St 3.8.2016 17:56:44

sven >> teleskop by ti slusel:-)

sven - Profil | St 3.8.2016 17:48:04

marmyš >> to už asi nestihnu :-) Ledy, že bych se specializoval na teleskop se srkačkou :-))

sven - Profil | St 3.8.2016 17:46:48

fheavy >> hoj to nebylo na Tebe ale do fóra, všeobecně :-)
Na Tebe jsem kliknul, páč si byl nejblíž po ruce :-)

marmyš - Profil | St 3.8.2016 17:30:24

fheavy >> Víme,známe své lidi:-)

fheavy - Profil | St 3.8.2016 17:24:59

marmyš >> dedci -moc dobre vite koho myslim ale jestli to ma od narozeni nebo uraz v detsvi to nevim:-) :-) )))

fheavy - Profil | St 3.8.2016 17:22:45

sven >> ja jsem taky nemluvil o sobe ja si uz hlavne pamatuju houno a vracim se do detskych let,mluvil jsem o synovi ale psl jsem ze "skoro"ne vsechno!tak mne nechytej za slovo a taky to patrilo na konkretni osobu -mistni osvicenec mrku,radeji ho nebudu jmenovat.
O tobe mam jen to nejlepsi mineni ,i ja se mam co ucit ale u mne je to asi ten alzheimer anebo nekdo
Podobny:-) :-)

marmyš - Profil | St 3.8.2016 17:18:41

sven >> Máš široký záběr. Musíš se specializovat tak na 3-4 rybolovné techniky:-)

marmyš - Profil | St 3.8.2016 17:17:13

fheavy >> Správně,dobrý člověk se musí narodit,aspoň já to tak udělal:-)

sven - Profil | St 3.8.2016 17:16:06

fheavy >> kurňa klucí, to máte dobrý.... :-)
Já chytám přes půl století, pořád umím h@vno.. a pořád se mám co učit... :-)
Dokonce bych řekl, že čím víc tomu člověk vniká pod kůži, tím si je vším méně a méně jistý.. :-)

fheavy - Profil | St 3.8.2016 16:58:12

xDanielS >> no nevim jestli by se mel co ucit,uz umi skoro vsechno.:-)
Vadi mne lidi kteri zde vystupuji kolikrat arogantne jako kdyby byl vedouci vesmiru,a to ze nekdo ovlada ruzne rybarske dovednosti a vede rybarsky krouzek z nej jeste nedela dobryho cloveka.

xDanielS - Profil | St 3.8.2016 10:31:07

Fishky >> Jako správný pytlák jsem do kroužku nechodil. Jako dítě jsem pytlačil na Slapech, kde jsem plachtil a večer nebylo co dělat. Po letech jsem se k rybaření vrátil, jenže dnes se už papíry fasují, takže kroužek mne minul :-) Ale znám se, můj poslední kroužek byl skaut, kde nám hlavní veverka 14 dní vykládal, že již brzy se oddělí zrno od plev, tak jsem odešel:-)

Fishky - Profil | St 3.8.2016 10:18:24

xDanielS >> mě to v kroužku nebavilo, přišel jsem, napsal test a odešel. Jako správný pytlák jsem měl vše nastudováno a byla to tak nějak ztráta času, který jsem raději investoval do praktického lovu :)

xDanielS - Profil | St 3.8.2016 10:00:50

fheavy >> Tak, myslím, že Tvůj kluk by se u Hrajiho ledasco naučil, řekl bych, že v určitých věcech má přehled jako málo kdo jiný. A víš jak, co člověk, to názor a Hraji je prostě svůj.

Varada - Profil | St 3.8.2016 8:08:13

Long >> Já bych z toho výběru prutu nedělal zbytečně vědu, vzal bych kluka někam do krámu, nechal si ukázat feedry co se vlezou do limitu a ať si vybere sám,protože je strašně důležitej ten pocit z prutu a tak, jak se drží a v neposlední řadě i aby se líbil, protože chytat a nachytat se dá skoro se vším a je to jen o těch pocitech... A taky by měl vlastně spoluodpovědnost.. .. Samozřejmě bejt k ruce, poradit atd...

Long - Profil | Út 2.8.2016 21:53:14

numen >> Zdravím, ten úsměv po ulovení ryby je opravdu fajn.
Vzpomínám si, že minulý rok to syna moc nebavilo, pokud ryby nebraly jak si představoval. Zkrátka nechtěl pochopit, že na ryby musí občas taky počkat a někdy to nemusí jít vůbec. Letos se to změnilo a vydrží u toho hodiny i když to zrovna nebere. Dokonce letos na splávek chytil parádního kapra. A to jsem byl šťastný i za sebe, protože jsem mu celou dobu říkal, že i na splávek se dá chytit velká ryba.
Proto si myslím, že za vyzkoušení feedra to stojí.
Já jsem začínal bez jakéhokoliv vzoru (rybáře) v rodině. Dostal jsem prut a naviják tuším rex. Vlasec byl každou chvilku pod cívkou, ale že by mě to odradilo to ani náhodou. Narážím na to, že by někteří děti nezatěžovali navijákem. Myslím si, že kolem těch dětí dnes chodíme zbytečně po špičkách. Pokud ho ta rybařina nemá bavit, určitě to nezpůsobí feeder.
A pokud mě feeder zůstane, určitě ho využiji sám. A pokud ne, třeba udělá radost někomu jinému.
Koncem týdne se vracíme z dovolené, tak se vrhnu do výběru feedra. Určitě se mrknu i na toho gábora. Díky za typ.

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 18:27:09

sven >> ja to mam vlastne od mala jako zpusob zivota a nikdy mne neprislo ze by to melo byt jinak,proste jsem v tom vyrostl a vzdy mne na tom neco bavilo,nektery obdobi vlacka nekdy plavana ptom muskarina ,kaprarina,dravci.no a posledni roky feeder.ostatni techniky podle casu.Chvilu jsem chytal i bolo ,uspechy sice byli ale nevzalo mne to tak jako feeder,ale hrozne rad si obcas zajdu na pstruhovou ricku s brckem na ostroretky a zavzpominam na casy kdy mne tam zacal vodit otec.rybareni je dnes uz muj styl zivota a hlavni priorita kterou omezuje pouze volny cas.
Mohl bych o tom psat romany ale prozatim to staci Petruv zdar a zlom hulky

sven - Profil | Út 2.8.2016 18:15:33

fheavy >> já to měl trochu komplikovanější. Z naší rodiny nikdo nerybařil a tedy mě nikdo nepodporoval. Ba právě naopak. Místo uznání, přiletěla spíš nějaká na prdel abych furt nelajdal kolem vody bez dovolení. A protože jsem od narození palice tvrdá, bylo to spíš hnacím motorem. Pokud pominu pány Velíka,Šimka, Pohůnka, Dyka, Ŕíhu aj. aj. jsem ryzí samouk.

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 18:06:47

sven >> i ja jsem zacinal podobne kdyz otec byl po nocni tak jsem mu tajne sebral kousek vlasce a nejakej hacek a uz se slo na nejaky rybnicky do zahradek na mrenky,ploticky apod.u nas byly rybari mininmalne od pradeda co jsem zjistil,takze rodinna tradice,od 8 let jsem mel listek a na ryby jsme jezdily kazdou dovolenou cela rodina,a nejvic me bavilo vlaceni u nas na pstruhovce,chytani na splavek uz potom tolik ne protoze jsem musel dobrovolne-povinne mit pro otce nachytany nastrazni rybicky na vikend a nasbirany rousnice na hady,to jsem delal pravidelne ale nejvic mne potom bavilo to nocni dobrodruzstvi na uhorich,prosel jsem snad vsemi zpusoby vcetne muskareni otec byl dobrej ale prisnej ucitel,kdyz jsem chtel chytat na tezko nebo na splavek tak jsem se musel trefovat presne do mista jinak jsem musel nahazovat znova,tvrda skola.

sven - Profil | Út 2.8.2016 17:42:07

fheavy >> všechno souvisí se vším :-) My to bereme tak nějak komplexně :-)
Bo MRK baví, radí a vychovává :-)

Koneckonců otec tazatel, je osoba zletilá a jistě se rozhodne podle svébo uvážení.
Všelijakých rad tu padlo přehršle :-)

sven - Profil | Út 2.8.2016 17:40:13

Fishky >> já byl tak chudé děcko, že jsem v počátcích ani tu liskovku neměl. Jen v ruce špulku s režnou nití a ohnutý špendlík :-)
Úplně přesně si pamatuju, když jsem si poprve a potají v 7-8 letech, koupil v rybářských potřebách zelenou cívečku s vlascem Silon Planá a první, pravý, rybářský háček za dvacetník ..
Děs, hrůza, smrtelný pot....
Trnul jsem, jestli se mně pan prodavač zeptá, jestli jsem rybář nebo pytlák... :-))

Fishky - Profil | Út 2.8.2016 17:39:20

fheavy >> zadavatel si ale odpověděl sám, pro kluka co neposedí je feeder uplně výborná záležitost, bude ho nejspíš ale držet v ruce a na konec si dá brčko. Jinak ho to s největší pravděpodobností nebude bavit

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 17:34:28

sven >> kazdy z vas ma kus pravdy ale nema cenu tadyz toho delat sirokoshlej elaborat dotycny tazatel chtel piradit s vybetem prutu a ne s vyvhovou deti

Fishky - Profil | Út 2.8.2016 17:30:36

sven >> já to vím, nepamatuju si, kdy sem vzal poprvé prut do ruk, ale vím na tuty, že ten prut neměl naviják... a vybírali jsme ho se strýcem v lese

sven - Profil | Út 2.8.2016 17:27:17

Fishky >> Děti baví všechno... ale jen chvíli :-)
Je to přirozené. Dítě je aktivní, dnes zhusta i hyperaktivní, zvídavé, roztěkané, všechno ho zajímá, všechno potřebuje vzít do ruky, ti mladší i ochutnat :-)
Důležitější je pro něj sledovat, co kde leze nebo letí a co dobrého k svačině sebou mají..
Prostě ještě není schopné udržet delší dobu pozornost a několik hodin hypnotizovat špičku fedru.
Mimoto nutně potřebuje okamžitý úspěch, jinak ho to přestane bavit.
Pošetilí jsou rodičové, kteří posadí dítě za pípáky. Jen o jeden level méně pošetilí, kteří za nehybnou ohebnou špičku..

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 17:25:25

Fishky >> maly deti narozdil od dospelych vetsinou nelzou:-) :-)

Fishky - Profil | Út 2.8.2016 17:08:05

já myslím, že ve čtyřech letech je ideální trolling nebo pilkrování

a věřím že se najdou roční děti, které hrozně baví i kaprařina i v tom roce, jen aby tatínek měl tři hůlky legálně na stojanu, ale fakt myslíte, že to baví i ty děti?

Za mě bič, postupně naviják menší prut a plavaná, posléze na těžko.

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 16:54:44

numen >> proc ne kdyz to deti bavi at uz feeder nebo cokoliv jineho tak je to dobre.

numen - Profil | Út 2.8.2016 16:27:24

fheavy >> děkuji,byl jsem upozorněn,že ve finsku se na feeder nechytá,tak si sebou balím pro jistotu i nějaké to krmení:-) přeci jen mi zase až tak jako feeder vláčka nejde:-)))))

Jinak moje zkušenost s dětma je,že na řece je jednodušší feeder než li plavana.

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 16:12:05

numen >> no Zdendo to je aspon konstruktivni prispevek i s peknejma fotkama
a hlavne je to k danymu tematu
Edit:at se ti na tom vychode dari,v rusku aspon nejsou teroristi tam to maji podchyceny.Taky preju
Stastnou cestu a hodne prijemnych zazitku, s pozdravem Karel

numen - Profil | Út 2.8.2016 16:05:33

Long >> Vedu kroužek již docela dlouho ,mám tu děti od 5 do 14 let. Na feeder mohou chytat i ty nejměnší,vždy se najde někdo s jiným názorem. můj mladý chytal s feederem od 4let. chce to jen kratší prut. jestli chodí do 3 třídy,vzal bych 330cm gábora.na fotce nejblíž. Špičky docela vydrží,prut vydrží i hrubší zacházení,či přetížení. Za rozumnou cenu.

vždy je super když to ty děti baví,není nad úsměv úspěšného lovce:-)

fheavy - Profil | Út 2.8.2016 15:49:33

xDanielS >> jeste ze muj kluk nechdil k nemu do krouzku,asi bych ho prerazil:-) :-)

xDanielS - Profil | Út 2.8.2016 9:50:31

hraji >> Ano, byla to ironická reakce na,podle mého mínění, zcela zbytečný příspěvek.

hraji - Profil | Út 2.8.2016 9:23:22

xDanielS >> reagoval jsem na tvůj, podle mého mínění, zcela zbytečný a navíc ničím nepodložený příspěvek (asi ironický s množstvím smajlíků) směrem k uživateli Juraj. Tož proto.

xDanielS - Profil | Út 2.8.2016 9:09:39

hraji >> Tvá 20ti letá praxe s výukou dětí mi nic neříká o tom, proč se bavíme ve fóru výběru feedru pro desetileté dítě o bičích.

fheavy - Profil | Po 1.8.2016 21:00:04

Long >> dobrej prispevek at se vam oboum dari ,s pozdravem Karel

Long - Profil | Po 1.8.2016 20:18:22

Omlouvám se, že reaguji trochu později. Jsme na dovolené a k netu se dostanu až večer.
Nevím na koho reagovat dřív.
Nějak nerozumím tomu, proč feeder odsunout až někdy na pozdější dobu. Samozřejmě na pípáky si určitě ještě musí počkat a kdo ví, jestli k tomu vůbec dojde. V tom ho nepodporuji i když je mám a občas je používám na delší výpravě. Pokud je se mnou, chytá na splávek.
Jsou ale situace, kdy zkrátka chytat na splávek moc nejde a s feedrem jsem si zachytal. Samozřejmě jsem se ho ptal, jestli by ho feeder bavil. Mimochodem někdy hlídá špičku, hlásí záběry a taky zdolává. Moc nevidím zásadní rozdíl v tom, jestli hlídá splávek, nebo špičku feedru. S feedrem se přeci taky dá hrát a nemusí se u toho nudit. Jinak syn není z těch, kterého by pár neúspěšných náhozů odradilo. V tom je po mě. Prostě býci!
Naviják ovládá obstojně a zdokonalujeme se přeci na základě "pokus omyl". Tak jsem začínal i já a pro mě je to dodnes nejlepší škola. Na vše jsme si museli přijít sami (myslím rybařinu) a nijak mě to neodradilo, spíš naopak. Samozřejmě mu řeknu jak na to, co má udělat, co dělá špatně, jak zdolávat, jak se chovat k rybám, ale zbytek je na něm.
Neříkám, že bič není dobrý či zajímavý. Ale já jsem ho nikdy ani nedržel v ruce.
Feeder vybírám i z toho důvodu, že mě to začalo bavit (ano, zkušenosti s ním nemám) a vidím, že se to synovi taky líbí. Jestli u něj zůstane nevím, ale to bych nevěděl ani u biče. Zkrátka to chci vyzkoušet. Takže zcela jistě budu vybírat feeder. Mimochodem si taky myslím, že nejlepší základ chytání je na splávek a proto ho u něj držím. Děkuji ale za všechny reakce.

fheavy - Profil | Po 1.8.2016 20:10:12

splavek >> proto jsem se snazil poradit vseobecne tak dve znacky a dal odkaz na lidi kteri jsou v nch lip kovani nez ja,taky jsem tady nemnil chrlit zaplavu prutu a more rybolovnych technik,ty casy kdy moje generace zacinala s rybarenim byly trochu o jine dobe,jinym vercajku atd, akorat ty zaklady zustaly podobny,to vidis u mne uz zacinam byt zdechlej/unavenejsi/
Prijdu z prace a misto na ryby tak tady blekotam na mrku asi to budu muset omezit:-) :-)

fheavy - Profil | Po 1.8.2016 19:27:18

sven >> no za prve synek uz s tatovym feederem chytal takze asi vi o co jde,a chytani na rece na plavanou o tom tady nikdo nepsal,ja na rece chytam s matchkou 4,2 uplne bezne
A vlastne to bylo asi prvni co jsem se ucil tak pred 43 lety,akorat ne s bicem.takze zakladni skolu mam za sebou a Long a jeho synek urcite ovlada zaklady chytani na plavanou,o to bych se nebal ,pokud je bavi feeder tk proc ne,proste kazdy ma na to rozdilny nazor a jine priority nez treba ty nebo
Ja.:-)