Dyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse | MRK.cz

Dyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse

Zdar chlapi. Mohl by se semnou někdo podělit o své zkuženosti z revíru D5. Zajímá mne vsecho. Od navnady, přez nepovolené zavážení až k ubytování....moc by mi to pomohlo. Zatim děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: D.O.K. - Profil , 1.3.2008 kaprařina - revíry, cestování
Dále moderují: Mitchell Profil + Horda Profil

Která ze tří nádrží a proč?

A) Dyje 530%

B) Dyje 611%

C) Dyje 743%

D) ani jedna.....16%

Od 5.2.2009 hlasovalo 1638 čtenářů.

tatyk - Profil | Po 22.1.2018 15:14:13

F16 >> Za 1. máš nelíbiče za tón . Na něco jsem prostě alergický.:-)))
a za 2. odpověď: " Vzhledem k tomu že jsem byl od začátku u toho jakým způsobem povolení navážení nástrah vzniklo ( k tomu jen to že jsem byl od prvopočátku proti tomuto návrhu), upozorňoval jsem na kolizi s některými ustanoveními BPL včetně té přítomnosti u nastražených udic a třeba na to že při vyvážení bude vnaděno ,zakrmováno na velké vzdálenosti takže dojde k odtažení ryb od břehů čímž budou handikapováni rybáři chytající jen na odhoz . Byl jsem přehlasován .
V každém případě pokud někdo bude navážet člunem a na místě lovu bude mít už jednu nastraženou udici a bude mimo místo k lovu (tedy na vodě) nebo pokud vyjede zdolávat rybu a ponechá druhý nastražený prut na místě lovu. NEBUDU věc řešit odebráním povolenky ačkoliv se opravdu jedná o porušení nejen ustanovení BPL a vyhlášky Ale jedná se o přestupek s velmi malou společenskou nebezpečností abych tomu dal právní rámec.
Ale záleží na lovícím jak se bude chovat a jestli nebude mít jiný - další přestupek.
pak klasika -. Zapis do povolenky, pokud bude další přestupek v souběhu závažnější
dojde i na povolenku."

hraji - Profil | Ne 26.2.2023 16:38:05

TWIN 69 >> dovolím si pár připomínek.
Proč chcete rozhodovat o revíru, na kterém nejste pověřeni hospodařením? Co kdyby někdo navrhl zrušit dělenou míru kapra na vašem revíru Morava 4B? Připadalo by vám to rozumné? A to si představte, že by to ostatní schválili, a vy museli poslechnout. Máte nějaké podklady, myslím hospodářské, které by takový krok na D5 a D7 ospravedlňovaly?
K tomu povinnému podběráku a podložce. Budete tahat podběrák i podložku, když si půjdete chytit deset nástražních rybek? Ono by to chtělo trochu myslet, ne každý chodí jen chytat kapry. Co takový muškař na MP revíru, bude tahat podložku? A lovící přívlačí?
Já jen abyste se nedivili, až zjistíte, že vaše návrhy nebere nikdo moc vážně a hlavně pro ně nezvedne ruku.

bady-87 - Profil | Ne 4.2.2018 20:54:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera ani píp a dnes se zadařilo 😄👍

Root - Profil | So 26.8.2023 15:57:58

Neutron >> Já a můj děda chytáme na Dyji pod Novými mlýny. Ale to už mi bylo 19 roků, to už jsem ho vozil na motorce. Foto kolem r.1969.

Neutron - 6.8.2023 16:18:06 >> Díky za odpověď, i pro ostatní.
Brňácká búda o té jsem nikdy neslyšel. Ani od mého dědy. Ten to tam měl prošmejděno: Kůty, Brodské, Sekule Bůr-Sv. Jůr, Malacky a ten kraj okolo. Jezdíval na Dyji i na Moravu a také na rybníky v tom kraji.
Vykládal jak tam kolikráte začínaly zátopy, když vyrazil zrovna na ryby. Slovák s konima a s lejtou jel na pole. Děda se ho ptal, zda se tam dá projít k řece? "Dá, bar mosíš vyhrnůt nohavice."
A tak vyzul se, vyhrnul nohavice a po chvíli chytal u řeky.
Zapíchnul tam kolek, aby viděl, jestli řeka nestoupá. Za 1/2 hodiny 10 - 15 cm. Tak začal balit a než dobalil kolek byl pod vodou. Tak mašíroval honem zpět na vlak. Tam jak mosel vyhrnůt nohavice už se musel vysléci a šaty přivázané na futrálu s udicemi a brodil se místy až po prsa ve vodě. Tak to byly jeho zážitky během 1. republiky, když jezdil na jih na ryby. Byl vlakvedoucí, dráhu měl zdarma, tak jak měl volno, tak hned mazal na ryby. Jmenoval se František Zemek a bydlel v Brně, Horních Heršpicích v ulici Mostní, později Kšírova. A mě učil rybařit na Dyji kolem Nových mlýnů a na jezerech u Přítluk.

aleš vavřina - Profil | Út 4.10.2022 9:57:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Po tom co tu čtu za "výblitky" některých diskutujících, tak musím k D6 a Rybníkářství Pohořelice a.s. uvést několik info:
- Právo hospodářských odlovů bylo historicky uděleno jako KOMPENZACE ZA VZNIKLÉHOSPODÁŘSKÉ ZTRÁTY související s budováním VD NM I.-III. jimiž byly : zrušení Šakvického rybníku, výrazné snížení výměry rybníku Strachotínského + ztráta možnosti libovolné manipulace s vodou, zrušení střiku do rybníku Pouzdřanského + ztráta možnosti libovolné manipulace s vodou.
- Hospodářské odlovy probíhají od 16.6. do 31.12. běžného roku, takže jakékoli kecy o lovu ryb na trdlištích jsou jen cílenými pomluvami.
- Hospodářské odlovy jsou povoleny pouze za použití elektrického agregátu (s pravidelnými revizemi) obsluhovaného výhradně proškolenými pracovníky. Síťové odlovy (tenaty) nejsou povoleny.
- Struktura odlovených ryb - hlavní podíl je tvořen kaprem, poté následuje cejn+karas, býložravé ryby - amur + tolstolobik, sumec, bolen, další dravé ryby jako štika a candát jsou v řádu několika málo desítek kg/1000ha/rok - tedy opravdu třeba 1 ryba za týden, klidně ani to ne. Takže kecy o cíleném vybírání štik a candátů jsou opět jen pomluvy.

Je s podivem, jak všichni kritici (zde zejména kapraři) vidí všechen svůj duševní bol na Pohořelicích, ale to že zde pravidelně zimuje několik tisíc kormoránů, to že je zde celoročně hejno několika set kormoránů velkých a asi 300 kormoránů malých, lokalita je promořena vydrama, to nikdo buďto nevidí nebo vidět nechce. Přitom tito živočichové zkonzumují nemalé množství ryb za den : kormorán velký cca 0,7kg; kormorán malý 0,3kg; vydra 1kg; volavka 0,2kg. Zkuste násobit...

Rovněž se nikdo nepozastavuje nad expandující populací sláviček a jejich vliv jako filtrátora na ekosystém - exaktněji na plankton a s tím související zdroj potravy pro plůdek.

Nikdo se nepozastavuje nad režimem manipulace s vodou, kdy ještě ve výtěrovém období se začínají D6 a D5 odpouštět . Tato "prasečina" je kupodivu a zcela neočekávaně dílem ochrany přírody, přesněji řečeno její ornitologické lobby co chce mít plochy obnaženého dna pro brodivé a bahňáky - proti tomuto Rybníkářství Pohořelice a.s. i Povodí Moravy s.p. protestují, ale jsou nevyslyšeni z důvodu celospolečenského zájmu ochrany přírody, tak alespoň zní oficiální odůvodnění z kompetentních míst...

TEĎ MUDRUJTE.

Martin M. - Profil | Út 20.6.2023 20:43:45

Chtel bych podekovat vsem rybarum, kteri nejezdi na poloostrov, krasne to tam zarostlo, jako za starych casu. Mozna to je trochu tim, ze tam bylo jarni hajeni, mozna zakaz vjezdu na most, mozna tema popadanyma stromama pres cestu a mozna se to tam i vic kontroluje nebo jen vic prselo, kdo vi, ale ja verim v lidskou dobrotu ze tam nejezdite proste proto, ze nejste burani ;-)

Kopov - Profil | Pá 10.3.2023 16:23:19

TWIN 69 >> To mě poser :))) On si jakejsi výrobce a prodejce koulí posteskne na přednášce před svejma zfanatizovanejma ovečkama,že se žerou a odváží kapři a že by to mělo být snad národní bohatství ten kapr :)))) A ty běžíš kamsi na schuzi pod kterou ta voda ani nespadá a navrhuješ tam takový kokotiny? :)
To vážně nemáš vlastní názor a děláš to protože Kája řekl? On Kája potřebuje hodně kaprů a aby se prodávalo hodně papání a on si mohl koupit další koi kapřiky :)
Znáš ty jezera vůbec? Vždyt ty jezera dokázali zarybnit celou řeku a snad všechny soukromáky nejen na jižní Morave. I přesto tam těch kaprů chyta čímdál víc a čímdál větší. Kapra pod 15 kg si v dnešní době už skoro nikdo neváží. Už to není svátek jak dřív když se takovej chytil . Je jich prostě moc a ty bys je chtěl ještě chránit??? Ten kapr ovlivnuje celej ekosystém pod hladinou a v podstatě už na těch jezerech nic jinýho než kap a cejn nežije. Ono všeho moc škodí
Za mě a myslím že za haldu dalšich lidí odnesenej kapr dobrej kapr. Vždyt to není jen o téhle rybě.

Martin M. - Profil | So 21.5.2022 23:29:09

Malda512 >> ja jsem to nedavno psal nekde na FB prave na dotaz, jestli se nekam muze autama, kde nekdo odpovidal, ze kdyz nedelas bordel a poklidis po sobe, ze by se to melo tolerovat. Nemelo! Ono totiz vubec nejde o bordel, to je uplne okrajova vec a jen aliby pro ty, kteri si poklidi. Nedelat bordel je normalni, a neni to omluva pro porusovani jineho pravidla... To, co treba mne vadi na vjizdeni auty do zakazu, je holy fakt, ze prichazim o vyhodu, ze se obetuji a dojdu pesky tam, kam ostatni dojit nechteji. Takze tam mam klid od lidi a vice mista pro sebe. A kdyz tam pak vidim nekoho s autem, v zakazu vjezdu a skrz teren, kde mu je jasne ze tam nema co delat, tak mne to proste sere, ze se na moje mista dostane nekdo, kdo na sebe je mene prisny, nez jak jsem prisny ja na sebe.

TheNosfe - Profil | Út 24.7.2018 14:38:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jedna ranní z D5 :)

Kopov - Profil | Po 29.8.2022 11:34:53

Kdyby někdo z pětky postrádal káču,tak ji mám u sebe. Úlovek jsem pustil. Nikdy jsem nepochopil ty vemena na lodích co kotví nad lesem a vyváží klidně 300m od lodi. Když se jich člověk zeptá,jak chtějí rybu dostat ven,tak tak prý není problém -tu rybu otočím jak prd. Otočíte houno....
Tohle dělají jak sumcaři,tak kapraři-ti jsou schopní třeba se šesti udicama vytvorit kolem lodi pavučinu ze šnůr do vzdálenosti kidně 300m.
Proberte se- vždyt ty ryby máte kolem lodi a není potřeba vyvážet do všech překážek v dosahu. Jen proto aby jse udělali záber. Pak to končí jako na fotce :(

elka - Profil | St 29.11.2017 17:46:13

Včera v 17.15 hod z odhozu 106cm 22a půl kg

Martík - Profil | Po 6.3.2023 7:44:09

TWIN 69 >> uff, tak tohle je i na mě moc. “Protože se to řeklo na CSM”.
Žádná analýza problému, žádná data, žádné možnosti, žádná hlubší diskuze.
Protože se to řeklo na pódiu a natočilo se k tomu emotivní video. S největším kapřím byznysmenem v ČR.

Do..pr.. Kdyby k tomu aspoň mluvil nějaký odborník přes ryby. Kdyby se jednalo o vodu, kde je těch kaprů málo. Kdyby se nejednalo o rybu, kterou v rozmnožovacím potenciálu a odolnosti předstihe snad jen karas.
Paneboze

Kolben - Profil | Pá 29.5.2020 22:29:43

Dostal jsem e-mailem, už jsem to dal do jiného fóra, ale dávám to i sem, ať si to přečte víc lidí :

O mušovských jezerech něco o jejich historii a o čem lidé vůbec nic neví -
vzpomínky pamětníka.

Tak tedy něco málo o těch Novomlýnských nádržích, kterým se také občas říká Mušovská jezera.
Zdroj mých informací: Jednak jsem rodák a žiju celý život kolem Dyje. A to už je celých 66 let a vím jak vypadaly každoroční záplavy od Mušova, Podivína, Lednice, Rakvice, Břeclavi, Poštorné až po hranice s Rakouskem.
Navíc se znám osobně velmi dobře s ing. Varadínkem, který je rodák z Mostu, vystudoval VŠ stavební, obor vodních staveb a přitom hrál II. fotbalovou ligu za Most. Na vojnu jej povolali do Poštorné, tady si našel frajírku, fotbal hrál za Tatran Poštorná a zůstal v Poštorné. Bydlí ode mě asi 300 metrů. Dnes mu do 80-ky moc nechybí, potkávám se často v Primě a je to stále čupr chlap.Tento člověk jako mlaďoch (bylo mu něco přes 30), byl hlavním stavbyvedoucím ochranných hrází na Novomlýnských nádržích a hrází na Dyji od jezer až po Rakousko.
" " " " " " " " " "
Takže žádné nesmysly z knížek nějakých ochranářských hodnotitelů a ing.
Kohůta z JZD Mikulov, rodáka z Mušova, jak jim bolševici sebrali baráky a
utopili to v jezerech, že tam teď trčí jenom kostel.
Původní Mušov byla malá dědinka na sever těsně pod Pálavou a nad ní je
Pavlov a Dolní Věstonice a kolem protékala Dyje. Východně od Mušova se táhla Dyje meandry mezi loukami a kolem staleté vrby až po Brod nad Dyjí a Drnholec, kudy dnes Dyje natéká do prvního jezera. Minimálně 2 x za rok bylo celé toto území zaplaveno při povodních. Jednak pravidelně po zimním tání sněhu (ono toho sněhu bylo ještě před 40-ti roky trochu víc jak teď, a navíc tu vodu tam táhla z Vysočiny i Svratka, kde toho
sněhu je trochu víc, jak u nás) a další povodně během roku při každé velké bouřce, která spadla v povodí Dyje nebo Svratky. A protože je to rovina, Dyje zaplavila všechno kolem dokola, z luk byly močály, mraky a smradu – zbytečně povídat ………….
A samotný Mušov byla hrůza a děs a trčel tam z toho při záplavách jenom ten
kostelík jako dneska.
Jezdili jsme s rodiči jako děcka přes Mušov na Vysočinu k babičce, kde to
znám jak svoje boty, protože se tam jezdilo pořád, kdy už byla alespoň vidět
silnice a okolní domy byly ve vodě. Staré baráky většinou z kotovic, chlívky
s prasaty v každém domě, kozy na dvoře, králíkárny, hnojiště a osrané dvory
od slépek tomu dávaly v té vodě nesnesitelný buket (smrad).
Aby tam dostali domorodci základní věci k živobytí v době záplav, tak se o
ně museli starat vojáci z Mikulova. A to při každé záplavě. Než se začalo s
budováním jezer, tak kdo si chtěl postavit nový dům tak dostal 240.000,- Kčs
a vznikly Pasohlávky. Za ty prachy jsi tehdy postavil nádherný dům.
Dnes je to tam samé Zimmer frei a kavárny. Takže to bohatě stačit muselo. Kdo byl starý a už si na stavbu netroufl, dostal bytovku. Toto se dnes nechce slyšet. Nebýt Novomlýnských nádrží a ochranných hrází, tak byla Břeclav při těch obrovských povodních (mám dojem, že 1997) úplně utopena.
A když se dávala do provozu poslední 3. nádrž, tak ty Zelené p... spolu s
ochránci přírody z celé republiky zorganizovali akci Špunt a dojela tam tato
chamraď z celé republiky. Na prsách měli přidrátovaný jakýkoliv
štupl i od vína a v ruce kýbl a nosili těch 15 milionů kubíků z jezera dolů
pod výpusť. A aby ta prdél byla dokonalá, tak pod hrází stáli hasiči ze
Šakvic, nakopli stříkačku a hadicama jim to stříkali přes silnici zpátky do
jezera. Žváchal jim tam u toho kraviny i bývalý ministr životního prostředí Dejmal
v tom duchu, že by se to mělo všechno vypustit. Pochopitelně, že jsem u toho nemohl chybět a byl jsem v davu. A skončilo to nakonec tak, že pár ochránců přírody dostalo od místních po rypáku a šlo se domů.
Dnes je z toho rezervoár vody, ochrana před povodněma, obrovská rekreační
oblast, která táhne turisty nejen z republiky ale i ze zahraničí. A hned od
začátku to byl ráj pro rybařinu a je dodnes. Na ryby sem jezdí celá
republika.
Když v roce 1990 přiletěl na Nové mlýny v helikoptéře prezident Havel a šel
přesvědčovat rybařící ostravské horníky, že by se to mělo všechno vypustit,
tak zavčasu zmizel zpátky do helikoptéry a uletěl, jinak by tam dostal do
držky od horníků i s jeho ochrankou.
Tak to je asi tak všechno podstatné, co se o těch našich jezerech nikde
nedočteš.
Díky za ně!

From: Mgr. Josef Odehnal <Odehnal.J@seznam.cz>
Sent: Thursday, May 21, 2020 10:49 PM
Subject: Fwd: pamětník o MUŠOVĚ - co se moc neví.........
Kdo je autorem níže uvedeného povídání- nevím.
Datum: 21. 5. 2020 12:40:52
Předmět: pamětník o MUŠOVĚ - co se moc neví.........

Rostid - Profil | Po 18.5.2020 21:37:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zajímalo by mě, jestli vůbec víte, v jaké jste diskusi? Proč tady řešíte věci, které sem nepatří? Smutné, přitom by se tady dalo řešit a koukat na lepší věci, třeba pěkné ryby...;-)

Martin M. - Profil | So 11.4.2020 20:49:42

Ja bych vam chtel jen vzkazat, kdo jezdite nahore po hlinenych hrazich kolem Svratky, nebo tam dokonce uz i parkujete, ze jste kreteni.
To je vse.

Donn79 - Profil | Po 26.2.2018 19:17:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní mrazivá vycházka na ptačák.
Cestou zpět k autu jsem něco málo posbíral po rybářích kteří si stále pletou přírodu se sběrným dvorem. Pro mě pro člověka který má rád přírodu,absolutně nepochopitelná věc!!

xDanielS - Profil | Pá 23.2.2018 20:28:53

Ptačák z jiné perspektivy :-)

xDanielS - Profil | So 12.10.2019 13:02:09

Pálava dnes ráno

xDanielS - Profil | Ne 29.8.2021 19:52:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco málo z Pálavy

xDanielS - Profil | So 29.8.2020 19:45:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

D6 ve čtvrtek

Mira Kolínek - Profil | St 15.3.2023 19:28:29

petr616 >> To co píšeš patří k moderní kaprařině, ne obecně k rybařině... Muškařům, vláčkařům, feedrařům, plavačkářům je většinou úplně ukradený lov nonstop a všechny další vymoženosti s ním spojené, jako například gril, lednička, elektrocentrála, solární panely, smažený sýr, sud piva s chlazením, bezdrátový reproduktor, sledování filmů na noťasu, atd... Stále si stojím za tím, co jsem psal ve svém prvním příspěvku, že spousta kaprařů nevidí dál, než na špičku svého nosu a vše chtějí řešit jen podle sebe...

Martin M. - Profil | So 4.3.2023 12:52:22

petr616 >> vystridani generace... no... pokud se bavime o zmene pravidel, tak snad bych dokazal pripustit, ze ted nekde (ne vsude) sedi rekneme funkcionari, kteri nedelaji svou praci dobre, napr. se nechavaji prilis ovlivnovat verejnym minenim (vetsinou minenim sve generace) a malo dbaji o sve reviry v nerybarskem kontextu, pripadne i jak bys asi chtel svetovejsi pravidla, dejme tomu. Ale na druhou stranu se to "vystridani generaci" tyka i samotnych rybaru a zde vidim trend opacnym smerem, nez by se mi libilo. Lidi jsou daleko mene pokorni, nic jim neni svate, niceho si nevazi, jedou vic na sebe nez byvalo a vice vykrikuji, ze oni by to delali lepe. Drive se lidi vice bali boha, rodicu, policajtu a ztraty dobre povesti. Dnes jim to je vic jedno a podle toho se chovaji. Takze ja tam nejakou pozitivni vymenu generaci nevidim, spise se da cekat, ze rybareni pujde postupne do kytek, protoze se budeme jeste vice chovat tak, ze bude snadne rybareni zakazat nebo aspon zatlacit tam, kam nechceme.

Tomáš Kříž - Profil | Ne 23.1.2022 20:18:59

22-01-2022

baronprašil - Profil | Pá 24.9.2021 13:30:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včerejší podvečer na D7.

Probuzenýrytíř  - Profil | Po 29.4.2024 6:29:55

Dobrý den
probudilo mě ze spaní v Pálavské hoře aktuální dění pod horou.

Na internetu se objevil čánek „černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat“.
V článku redaktor Vojtek popisuje životní situaci tuctu lidí, kteří mají postavené chaty blízko vodní
nádrže, našeho oblíbeného moře 5tky a dochází zde ke kolizi s nadregionálním biokoridorem. NRBK K161(N,V).

Průměrně zdatný uživatel pc se po otevření hlavního výkresu uzemního plánu obce Dolní Věstonice
a současně otevřeného katastrálního prohlížeče v letecké formě aktuálně dozví že 80% chaloupek okolo brěhu v katastru obce Věstonic jsou buď přímo v nadregionálním biokoridoru nebo na hraně tohoto vyznacěného území.

V české legislativě je biokoridor území, které umožňuje organismům migraci mezi oddělenýmí biocentry a tím se vytvoří síť biocenter a dohromady tvoří územní systém ekologické stability.
Obzvlášť ted v jarním období dochází k migraci organismů za účelem rozmnožování.
Samozřejmě v biokoridoru nelze umisťovat žádné stavby a zařízení .

Pozemky, kterými je tento nadregionální biokoridor dotčen jsou buď v soukromém vlastnitcví nebo státním majetkem se kterým ma právo nakládat a hospodařit Státní podnik povodí moravy a v neposlední řadě obecní ve vlastnictví obce Dolní Věstonice. Tyto pozemky se samozřejmě pronajímají hlavně rybářům za finanční odměnu. Tiše doufám prohnanou finančním systémem a řádně zdaněnou.

Po bystřejším ohledání v těchto mapách se dozvíme, že kosatka (místní terminologií pojmenovaný výběžek jinak relativně rovného břehu ) ve vlastnictví státu a jak je výše uvedeno v režii PMO je plným svým rozložením v uvedém NRBK. Uveden v katastru jako vodní plocha a způsob využití: vodní nádrž umělá. Najdeme zde chajdy , latríny , zaparkovaná auta najemníků a další řadu vybavení. Všichní víme jak dokáže naše moravské moře bouřit a při vydatném dešti všude přítomná voda vzlýnat . No nechci pomyslet na to co všecko se může dostávat do vody a kontaminovat ji. Připomeňme si, že voda teče a je vidět z Děviček náš soused, který čeká s dostavenou dálnící.

Takto pestře je lemován celý jižní břeh nádrže. V katastru Věstonic i Pavlova. Samozrějmě zde obyvatelé místních celoročně obyvatelnych zařízení jezdí auty. Vzkvétá zde i cykloturistika a celá řada aktivit . To vše v našem NRBK. Pokud se rozhodne organismus migrovat mezi biocentry a chce využít našeho biokoridoru za účelem páření nebo přemístění není zde jisté zda za těchto podmínek dorazí do vysněného cíle. Z mého pohledu dochází zde k velmi rychlému až alarmujícímu poklesu biologické rozmanitosti.

U povodí moravy bych toto jednání chápal. Prachy jim nesmrdí... Jedná se o státní podnik kde neudělá žádný zaměstnanec nic navíc a jen si hledí konce šichty. Komunikace tohoto molochu s majitelem pozemku sousedícím vedle vodního toku pod jeho správou nikomu nepřeji. Myslím si že tento aparát dokáže rozpohybovat jen velmi výrazný impuls. Můžeme polemizovat jestli by stačila Strakovka nebo Brusel.

Dále v článku vystupuje starostka Rajchlová obsypaná tituly jako kosatka chatkama. Bohužel nevím zda na redaktora Vojtka ječela když jela okolo na kole s puštenýma psama tak jako je jejím zvykem hlavně v okolí břehů nádrží nebo místo vyřvávání poskytla rozhovor hodný mandátu starosty obce Dolních Věstonic. Každopádně paní starostka Rajchlová zapoměla dodat a uvést v rozhovoru, že obci nesmrdí peníze tak jako povodí, protože vedomě podporuje tyto aktivity okolo břehu tím, že obec pronájíma pozemky v bezprostřední blízkosti nádrže. Samozřejmě je opět dotčen náš NRBK .

Ve vedlejší diskuzi s tímto tématem uveden jako bleskovka uživatel TonyK , který odpovídá MartinuM. Zde v tomto příspěvku je uvedena velmi zajímavá polemika. Dovolím si citovat „ A je taky docela zajímavé, že se zaměřili na boudy co stojí na soukromých pozemcích a boudy co jsou na pozemcích státu (Povodí Moravy) nikdo neřeší“ ...... já si jen s dovolením dovolím doplnit a ještě pozemky obecní .

Na tuto polemiku nebo dotaz jak vznesl uživatel Tonyk je ovšem poněkud težké odpovědět. Nicméně pokud se opět průměrně zdatný uživatel pc podívá na článek, který napsal redaktor Vojtek dozví se, že paní starostka (Věstonický spolek) má sídlo v Dolních Věstonicích. U Povodí 141 , 691 29 Dolní Věstonice. Při otevření katastrální mapy se dozvíme, že na této adrese se nachází nemovitost ve vlastnictví paní starostky Rajchlové. Web mapy.cz na této adrese uvádí Hábánský vinný sklep. Vedle tohoto Habánského vinného sklípka jak už napovídá jméno ulice U Povodí se nachází na státním pozemku objekt Povodí Moravy. Ovšem pokud se podíváme do katastrální mapy, kde jsou znázorněné jednotlivé parcely a samozřejmě opět v aktuální letecké formě ,dozvíme se, že parcela 640/2 kterou vlastní Česká republika a opět právo hospodařit a nakládat s majetkem státu prechází na Povodí Moravy. Bystrému oku však neunikne jedna velmi podstatná věc. Státní pozemek parcelní číslo 640/2 je poměrně z nemalé částí zastavěn objektem, který vlastní Rajchlová.
Zde se se dostáváme k meritu věci a případné odpovědi uživateli TonyK..... „není zač“

Habánský vinný sklípek, který vlastní Rajchlová respektive nemalá část predmětné nemovitosti bezprostředně zasahuje do státního pozemku tzn. nás všech jak kdyby se nechumelilo. Z mého pohledu zde dochází ke kolizi majetkoprávního vztahu mezi starostkou Dolních Věstonic a státem.
Tato zjištěná situace je jednoznačně nakloněná k učinění podnětu o zahájení nařízení odstranění černé stavby na stavební odbor Měú Mikulov. Jinými slovy má starostka kus verandy se zahradou za barakem na státním. Zde vzniká celá řada velmi zajímavých otázek. Jak na starostku Rajchlovou tak na generálního ředitele povodí. Pokud vezeme lokalitu, aktuální cenu m2 zastavitelného v této nejvyhledávanější lokalitě, tak se dostáváme do nemalé vzniklé škody pro stát avšak pohádkového zhodnocení majetku Rajchlové.

Jak jsem uvedl Povodí Moravy je velmi liknavý a laxní aparát. Pokud tento státní podnik celou situaci jednoduše přikryl, tak mě to jako daňového poplatníka evokuje k podání podnětu na krajský vodoprávní úřad .
Paní doc. Ing. Rajchlová, Ph.D. Starostka obce Dolní Věstonice jezdí na kole okolo jezer s puštěnýma psama navolno a ječí po rybářích že nemohou mít stany, přivoláním pčr a jiné.Poukazuje na černé stavby okolo vody, dále poukazuje jen na pozemky v soukromým vlastnictví. Pozemky obecní a státní v režii povodí nezmiňuje. Teď už asi všichni víme proč.

Byl bych rád kdyby se tento text dostal i na stránky fb největší skupiny rybářů okolo pálavy. Neb jsem probuzený rytíř z pálavské hory a nemám fb .

Všecky informace popsané výše jsou veřejně dostupné informace dohledatelné na webu .
Informace z katastru k 29.4 2024

tasovj - Profil | Ne 12.3.2023 10:36:21

TWIN 69 >> Proč nesmysly? Existuje nějaký efektivnější způsob jak chránit ryby, než zákazem lovu? Jasně nikdo nechce, aby se zakázal rybolov úplně a každej si chce svého rybolovu užívat co nejvíc. Aby mohlo všechno dobře fungovat, musí se najít vhodný kompromis mezi ochranou ryb a možností jejich lovu. Prezentujete se tady tak, že Vám jde o ryby, o jejich ochranu. Je fakt takový problém, nechat rybám blbý 4 hodiny denně klidu? V čem jsou zrovna tyhle 4 hodiny tak důležitý? Berou ryby víc? Při letních pařácích dost možná ano. Ale stejně tak jako berou víc Vám, berou i těm ,,převažečům kaprů", proti kterým tak bojujete a kteří se můžou pod rouškou tmy pořádně rozjet a nikdo si toho ve tmě třeba ani nevšimne. Chci omezit ostatní? Musím omezit i sebe. Pravidla platí pro všechny stejně bez ohledu na cenu vybavení nebo na to jestli pouštíte nebo ryby berete. Nelžeme si a na rovinu si řekněme, že neustále opakované tahaní, tlustých kaprů z vody a jejich dlouhé trápení na břehu se zrovna jako ochrana ryb označit úplně nedá a to ani v případě, že po chycení putujou zpátky do vody. Takže chcete spíš chránit ryby, nebo si dopřát neomezený lov? Na otázku si každý musí odpovědět sám.
Podle mě ale v době kdy rybářů přibývá, zvyšuje se kvalita vybavení a jejich znalostí ohledně lovu, určitě není na škodu rybám dát aspoň v noci chvilku klidu.

Zdenall - Profil | Pá 29.7.2022 11:12:41

Par fotek z tohoto týdne…

Daty - Profil | St 9.3.2022 10:23:19

Martin M. >> Opravdu rybářům škodí film, více či méně, popisující realitu? Nebo rybářům škodí to, jak se samí "rybáři" chovají a to co dělají?!

Já včera koukl jen asi 30 minut, a viděl pouze "divnou společnost osob", notně holdující alkoholu, která na cizím pozemku porušila podmínky pronájmu, postavila tam otřesné chatrče a kadibudky, ve kterých značnou část roku vegetovala a k tomu chytala ryby. Mluvili o přírodě, ale když měli černé stavby zlikvidovat, tak na břehu "jejich milované" přehrady pálili vše, co tam za ty léta natahali - stavební materiál, plasty, .... K dobrému vztahu k přírodě to mělo dost daleko...

Mne napadla jediná myšlenka, že stejný osud měl dávno potkat ty chatrče pod Pavlovem...

Současně ale říkám, nejsem domorodec, možná tomu nerozumím...
Jen mohu párkrát ročně za dobu asi 30 let posuzovat chování lidí, které tam kolem vody potkám...

A to jak v těch "osadách" , tak přímo u vody. Mnohdy jsem tam viděl a vidím bivaky a přívěsy moderních rybářů, mezi kterými se válí pivní sudy (občas i ti co je zkonzumovali) , láhve od alkoholu, hromady špinavého nádobí, atd. Analogii jsem v tom viděl...

Za mne je třeba pranářovat u vody naše vlastní kolegy "rybáře"...

Tomáš Kříž - Profil | Ne 23.1.2022 20:21:59

22-01-2022

hraji - Profil | So 11.1.2020 20:51:46

Feederman@ >> horní míra je opatření v přímém rozporu s přírodou a jejími zákonitostmi. Jde tedy o to, zda chceme nechat D5 co nejbližší přírodě, tedy bez lidských rušivých zásahů (pokud to ještě vůbec lze), nebo chceme vytvořit jezero plné gigantosaurů, které ovšem moc přírodní nebude. Pokud bude jezero plné kaprů například 80 cm, nebude daleko doba, kdy někdo dostane geniální nápad zavést 90 cm horní míru, a pak 100, protože jde přece o co největší rybu. Podívejte se do kteréhokoliv vodního biotopu, který dostatečně dlouho funguje bez lidského zásahu. Budou tam miliony malých rybek, desítky tisíc těch trochu větších, tisíce těch dospělých a pár kusů, možná desítek kusů těch přestárlých, trofejních. A vy to chcete obrátit a tu přirozenou pyramidu chcete postavit na špičku.

Donn79 - Profil | Út 13.1.2015 18:24:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní krásný den na D7,sice bez záběru,ale konečně pruty ve vodě .-)

zelec - Profil | Pá 17.3.2023 12:57:21

čabi >> Zdravím,,nechtěl sem se nijak zapojovat do debat tady ale jako člen RS se i účastním kontrol s profi stráží jak ve dne,tak i v noci. Právo na názor má každý ale vidíte je co chcete vidět a pak to tady sdílíte jen jako špínu na RS. O dobrodružství z kontrol se tady rezepisovat nebudu,protože to opravdu na minimálně slohovou práci. Když už se jede na noční kontrolu,tak co by se podle vás mělo kontrolovat? Jestli máte poctivě umyté hrnky na ranní kávu a jestli jste správně zachumlaní ve spacáku?? Snad přece jestli se dodržuje řád,ne? A v noci k tomu patří i zákaz lovu přece,takže se nedivte,že se jdeme přesvědčit k vašemu místu zda je vše ok. Spousta slušných rybářů může potvrdit,že po hrázi kolem nich projedeme a nikdo je nebudí ani nijak nebuzeruje..Jo je tam důvod k zastavení,,jako třeba když májí bivaky nebo kolíky až v cestě ,že nejde projet...nebo části výbavy..pokud vím,tak ceste musí být plně průjezdná pro složky IZS.. Když jim je slušně řečeno at si odstraní věci skrze průjezd,tak nejsme občas ušetřeni opravdu nevhodných slov... Když už se jede po hrázi autem,tak mají auta zaplá světla,,mají tedy rybáři dost času to smotat.. ale v mnoha případech jsou pruty opřené o bivak s minimálním návinem na cívce a ještě k se ustřižené sňůry vlnijou pod stojanem ve vodě...k tomu asi neni co dodat.. a hlavně ty výmluvy a pohádky jak k tomu ustřižení došlo,,to je na vydání knihy...kdejaký spisovatel by záviděl 😁. Opravdu hodně případů co se stalo u vody neni tak ,jak se to donese přímo k vám...Zdravím všechny slušné rybáře....

hraji - Profil | Út 5.1.2021 7:49:10

xDanielS >> trošku odbočím z Dyje, ale budu se držet těch dravců, protože on je to trend, lovit dravce. Mám možnost sledovat přehradu Křetínka ze zahrady. Počet rybářů lovících dravce z loděk, kajaků a bellyboatů se v posledních letech znásobil. Podobně je na tom brněnská přehrada a troufnu si tvrdit, že každá voda, kde jsou dravci. Problém je, že tito rybáři loví na místech, kde ti dravci jsou a na která by se lovící ze břehu nikdy nedostali. Na jednom místě, kde byl uloven candát se za víkend vystřídá mnoho lovců, a tak je tlak na ryby obrovský. K tomu si přidej několikrát týdně instruktážní videa producentů nástrah a nadšených testerů všech možných a nemožných značek, kteří se předhánějí v tom ukázat, jak je zrovna jejich značka ta nej na candáty, sumce, štiky (i tady na MRKu, ale hlavně na FCB). Byl by zázrak, kdyby se dokázal udržet počet dravců ve vodách.

.ada. - Profil | Po 30.4.2018 15:06:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera na 7ce prisel tenhle fesak, 7,5kg, neni to obr, ale me udelal velkou radost. Hlavne prisel asi dve hodiny po nahozeni, takze super :-) Po vyfoceni zase plaval zpatky.

Tomajdos - Profil | Ne 5.4.2015 19:52:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj.Často se tu vzpomíná na starý časy,tak mě napadlo oživit diskuzi fotkami z doby,kdy tyhle vody byly ještě rybářským rájem. Barevná je focená na špici pod Pavlovem(na levém břehu není ani stopa po tom aktuálním hnusu) a čb.je z laguny v Pasohlávkách proti kempu.Stáří fotek tipuji tak 25-30let.Ale to jen střílím od pasu.Přesně to neví ani otec co je na fotkách,ale tipuji to podle cajku a fešné módy:-)

Martin M. - Profil | Ne 24.12.2023 21:42:25

Zákaz lovu Dyje 7
od 1.1.2024
Je potřeba zmínit, že Svazový výbor schválil návrh profesionální rybářské stráže, takže dodržování bude důsledně kontrolování.
Zákaz lovu ze všech oplocených či jinak ohrazených pozemků na levém břehu nádrže (myšleno proti proudu), od hranice lesa v k. ú. Brod nad Dyjí,
GPS 48.8864658 N, 16.5446508 E , k hranici parcely 5161 v k. ú. Pasohlávky, GPS 48.8860836 N, 16.5765692 E. (vyznačeno tabulemi)
Odkazy na přesné souřadnice.
Začátek:
https://mapy.cz/turisticka?q=GPS%2048.8864658%20N%2C%2016.5446508%20E&source=coor&id=16.5446508%2C48.8864658&ds=1&x=16.5626538&y=48.8890619&z=15&base=ophoto
Konec:
https://mapy.cz/turisticka?q=GPS%2048.8860836%20N%2C%2016.5765692%20E&source=coor&id=16.5765692%2C48.8860836&ds=1&x=16.5619565&y=48.8881154&z=15&base=ophoto

https://www.facebook.com/groups/191371981496277/posts/1384261245540672/

Martík - Profil | Ne 5.3.2023 7:40:21

TWIN 69 >> a ještě bych velmi rad zdvořile dodal, že přání aby byl MRS zrušen nemusí dopadnout tak, že nám bude vládnout spravedlivý a moudrý vládce z Prahy. V podnikatelském prostředí ČR to muže dopadnout spíš tak, ze lukrativní vody (jako třeba ta níže jmenována D5) budou nějakým střelcem zprivatizovány/dlouhodobě pronajaty.
A to si tam, borče, sice zachytáš nonstop velký kapry, ale klidně za 800/den 😀
PS. Myslím, že tento proces velmi nenápadně už začal 😉

Sosi - Profil | Pá 8.7.2022 9:33:16

Nevím, jestli bych měl náladu dál dělat porybného po tom co si tady člověk všechno dočte, když vezmu v potaz investici toho času a dostat za to jen pojeb a blbý řeči... Každej druhej skoro právník dle těch keců...Jsou revíry, kde za 3 roky nepotkáte porybnýho, taky to tam podle toho vypadá.. Měli by jsme si vážit RS, taky to s tím jak je nastavený systém a RŘ nemají uplně jednoduchý... A vy tady jen nadáváte, i RS potřebuje praxi, a u nás obzvlášť, když je každej druhej švejk a vychcánek... Chtělo by to trochu soudnosti, dle mého furt lepší nějaká kontrola, než žádná a anarchie

Charley7 - Profil | Ne 21.2.2021 20:34:12

Mušov pár dní nazpět.....

xDanielS - Profil | Pá 21.6.2019 7:10:09

Nestihl jsem to předevčírem o 3-4 minuty, kdy "hořel" celý obzor.

tatyk - Profil | Pá 9.9.2016 10:16:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Malda512 >> Než začne zase zbytečné dohadování. .Chlapi dostal jsem přímý dotaz jaký je názor RSk na dopravení bojky na dravce pomocí prutu, jestli jste to přečetli celé napsal jsem že ze stejnou otázkou jsme se odrátili jako profi RS na vedení MRS . Bylo nám odpovězeno a vysvětleno jak jsem uvedl. nic víc nic míň Odtud jsme se dostali k id.otům , k hošanům s odznáčky, odskočili jsme si do Itálie, dáale byla buzerace zas,,ání. apod. Nevím , nejsem členem KK ale myslím si že zatím nebyla zadržena povolenku za takový způsob lovu Myslím tím jen za takový způsob. lovu,. vždy těch prohřešků je více. Takže bych některým doporučil sklidnit hormony.
Jinak abych informoval, což je moje doména . Včerejší cílený zasah RS (kolegové , nikoli já) s kriminální policií na D6 skončil zadržením skupiny pytláků kteří masakrovali kapry. Vyčíslená škody činí 19 000,- Kč . Jinak bych chtěl poděkovat touto cestou anonymním spolupracovníkům bez jejich ž pomoci se někdy neobejdeme. Děkuji.

Martin M. - Profil | Út 5.9.2023 14:09:10

kakr >> problem rybareni je v tom, ze se starame o sve blaho, ale nezajima nas, jake to ma dusledky pro verejnost nebo pro prirodu mimo vodni risi. Jestlize rybari serou kolem vody, stanuji kde nemaji, jezdi autem kam nemaji atd. a my se doslova vysmivame, ze neni v nasich kompetencich to kontrolovat, tak si podrezavame pod sebou vetev a pokud si tuhle kontrolu nevydupeme do svym kompetenci, tak to vezme do rukou nekdo jiny, kdo se s nami nebude mazat a vyresi to bez ohledu na nase zajmy. Viz obecni vyhlasky kolem Musova, zavory vsude mozne, ruseni pronajmu reviru apod. A podle mne zastupci svazu jsou prave temi, kteri by o tomto meli komunikovat s politiky a hledat reseni. Lestni straz smi pokutovat vjezd do zakazu vjezdu, parkovani, stanovani, ohen, muze nosit palnou zbran atd. Prosim neodpovidej mi, ze RS na to nema pravomoce, to vime a takova odpoved je prave ten problem - mame jednoduchou a bezpracnou omluvu, proc nehledat reseni, aby to slo.

sidla - Profil | Po 23.11.2020 11:46:22

Martík >> to máš pravdu. Tolik zer co jsem tam letos zažil, mi dalo a dává pěkně psychicky aj fyzicky zabrat

Matrix - Profil | Po 13.1.2020 17:28:03

Horda >> Opravdu si myslíš, že málo zapsaných/odnesených větších ryb = málo velkých ryb ve vodě?

Několikrát tady od tebe a dalších zastánků Kcokoliv zaznělo, že velká část rybářů větší ryby pouští - výrazně víc než v dřívějších dobách. S tím asi nejde nesouhlasit. A proto je otázka, jestli je nutné zavádět Kcokoliv, když kakr píše, že v povolenkách měl jednoho kapra nad 80 cm? Samozřejmě je to jenom část rybářů, kteří na D5 a D7 jezdí. Absolutně vypovídající číslo by byl celkový počet kaprů nad 80 cm, které se odnesou z D5/D7 všemi členy MRS, ČRS, cizinci + pytláctví. K tomu číslu se asi jen tak ale nedostaneme. Navíc několik proměných z toho čísla nějaká Kcokoliv rozhodně nevyřeší.

Tohle téma je le tak obšírné a je nutné ho vnímat z tolika úhlů pohledu, že by o něm rozhodně neměli rozhodovat strejcové na schůzi nebo nějaká petice. V posledních letech mě fascinuje tahle zaslepenost kaprem. Taky chytám kapry, ale přece z rybaření jako celku neuděláme kaproland, ne? Uvědomujete si, že ve vodách je i jiná ryba než kapr? Existují desítky druhů ryb, které si zaslouží daleko větší ochranu a pozornost než kapři, kterých je všude jako hnoje. Moc petic na tohle téma jsem ale neviděl. To je samá Kcokoliv, lov nonstop, atd., atd. Masáž kaprofirem dělá evidentně své v tomhle zimním období. :-)) To je samé nej, max, 20+, 25+, 99+ a pak to takhle dopadá. :-))

Martík - Profil | St 6.7.2016 15:42:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Komentář netřeba

tatyk - Profil | Čt 24.9.2015 1:26:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes bylo provedeno vyčištění vodní plochy na revíru D7 od různých bojek ,pet lahví a pod.. nalezena pevná bojka na dravce s chyceným a uhynulým sumcem . Celkem zkontrolováno 95 rybářů uděleno 22 zápisů za "drobnější" přrestupky ,další 4 rybáři si již tento rok nezachytají /1 x podmírečný kapr 42 cm , 3x lov na tři udice) U jednoho z těch 4 jsme napočítali 9 porušení BPL z 11 docházek k vodě .( nezapsaný den a revír lovu, ponechaných 13 kg cejnů bez zápisu v povolence , 6x neukoncčeny lov (prošrtnutím řádku v den bez ulovku v povolence) lov na tři pruty , nedopsané váhy ulovených ryb .
Těch vytahaných různých bojek bylo tolik, že jsme museli během dne 3x vyhkládatˇvlečnou loď aby se nepotopila. Ještě nalezena nastražená udice ke které se nikdo nehlásil i s čeřínkem
To je zase bilance !!!

Valdacz1 - Profil | Út 31.5.2022 19:28:53

Najedl jsi se, napil, zakouřil a pak jsi to tady nechal jak Ti to od prdele odpadlo . Nevadí, protože jsem to uklidil. Doufám že jsi na sebe hrdej, Ty HOVADO. Všem normálním rybářům Petrův zdar.

F. - Profil | Pá 8.1.2021 14:54:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak tomu říkám rychlost, o to se s Vámi musím podělit. Včera večer jsem po nápadu náčelníka MM zaslal dotaz na svaz - a už přišla i odpověď.

Vážený pane Baráte,

hnízda na candáty se používají snad všude, kde se candát vyskytuje, ať je vyrábí členové ČRS, nebo pracovníci komerčních rybářských subjektů, protože polopřirozená metoda výtěru candátů je dobrá jak pro rybu samotnou, tak pro člověka.

Pro výtěr candátů je dobré vždy pevné dno – písek nebo štěrk.
Třecí hnízdo se skládá zpravidla ze zátěžové konstrukce, tvořené roštem z ocelové KARI sítě, na kterou je pomocí elektrikářských pásků, nebo jinak uchycen samotný třecí materiál – může to být umělý koberec, rohož, látka s dlouhým vlasem, sada kartáčů (dlouhé, na čištění nádob a nebo do filtračních jednotek). Často je třecí hnízdo spojeno s provazem a bójkou, aby bylo možné hnízdo vytáhnout a zkontrolovat snůšku (candát hlídající jikry většinou následuje snůšku až k hladině, může i zaútočit, zastrašovat). Dříve se vyráběl substrát pro tření řezáním ostřicových drnů (kořenů) pilou, myslím, že toto je už překonané, ale pro staromilce je to stále jedna z možných variant.
Co se týče možnosti instalace, je jasné, že dané trdliště může tvořit překážku v toku a správce daného toku (většinou podnik Povodí) na něj nemusí nahlížet zrovna s nadšením, zvláště když o problematice není informován, nebo má-li neblahou zkušenost s tím, že si někdo v minulosti „své“ hnízdo neuklidil. Většina těchto akcí tedy probíhá pokoutně – členové našich MO prostě nainstalují hnízda bez vědomí širšího okolí. On je totiž problém hnízda skladovat – většinou jsou po výtěru neskladná (1x1 m, na tom koberce), nevzhledná, a není-li nějaké místo na zahradě, kam je uložit, nikdo se k nim často nehlásí.

Samozřejmě existují i legální instalace třecích ploch, v loňském roce jsme například řešili možnost instalace plovoucích multifunkčních ostrovů na vybraných nádržích, na kterých hospodaří ČEZ, posílal jsem jim k tomu řadu podkladů, chtějí v tomto směru rozvinout nějaký pilotní projekt, který by se v budoucnosti mohl objevit na řadě jiných lokalit.

Jinak umělé třecí plochy se dají vytvářet téměř pro všechny druhy ryb, není to záležitost jen candáta. Kdybyste potřeboval nějakou podporu, napište nebo zavolejte.

S úctou a přátelským pozdravem „Petrův zdar“

Ing. Pavel Vrána, Ph.D.
Odborný referent pro životní prostředí, čistotu vod, ichtyologii.
ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ, z. s.

Dědek - Profil | Út 16.6.2020 19:51:00

Carplounge >> To je přesně ono, to pokřivené vidění "problému". Kdybych byl já v situaci těch chudáků na videu a někdo mě takhle v té situaci zveřejnil, tak bych prostřednictvím chatu pod videem, tomu co mě a mé věci pomáhal zachránit, poděkoval a sám bych lidi nabádal, ať se na video podívají, jaká to byla hrůza, že je to varování pro ostatní ať nejsou tak neopatrní, jako jsem byl já. Ale ono se nesmí mít o sobě falešné vysoké mínění a připustit si, že jsme každý omylný a děláme prostě chyby. Na zveřejnění osobně nic špatného nevidím a kousek kritiky, by měli snést i ti kluci na tom videu. Ono by to chtělo trochu pokory jak k sobě, tak k ostatním i přírodě...
Ty tu pokoru v sobě evidentně nemáš...

xDanielS - Profil | So 23.3.2019 18:45:31

Pro potěchu :-)

Konik79 - Profil | So 7.7.2018 7:54:00

Jeden fešák 23kg,D5,puštěn zpět.

Martík - Profil | Út 28.2.2023 18:24:11

Připadá mi hodně srandovní, že hlavní Carp-Ikony ČR si stěžují "co je to s Pálavou". Co je odlov a prodej trofejních ryb cestou Rybníkářství Pohořelice oproti tomu, jakou reklamu D5 udělaly videa JT, KN atd. anebo S2H? Na co D5 nejvíc trpí? Na nedostatek trofejních kaprů rozhodně ne.

Ryby se elektrikou lovily léta předtím, loví se nyní, a lovit se budou i pravděpodobně dál. Ale asi to dělají hoši blbě anebo málo, protože se chytají kapři čím dál větší. Viz ty kapři 30+ letos. I takový "sváteční" kaprař jako já, jsem tam loni lupl 25ku. Jsou zde tací, kteří jsou na videích vyloženě nespokojení, že kapr má "jen" 15 nebo "jen" 20...

Při vší úctě, to emotivní video od Karla - je to především byznys. Potřebuje tomu dát příběh, emoce, nějaké to Dobro a Zlo. :-) Já si opravdu nemyslím, že za tím vším je láska k rybám...na tohle jsem už asi příliš starý. :-D

Pokud by někdo chtěl chránit kapry na D5, tak tam především netočí videa, jak tam táhá jednu dvacku za druhou ;-) A to není jen letos...

A podložka + povinnost podběráku plošně je spíše obrazem faktické neschopnosti zamyslet se nad tím, co vlastně kolegové z Dubňan chtěli říct. Chápu tuto povinnost u lovu na položenou, nebo jakkoliv jinak líp formulované. Ať nejsme zas pro smích :)

xDanielS - Profil | Po 1.8.2022 18:18:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zase jedna večerní z D6

Rada B. - Profil | Po 25.4.2022 9:13:00

Tak RS se činní i přes den. ( Zkopirováno z fb kaprari na Pálavě)

Martin M. - Profil | Po 1.6.2020 1:00:13

Kdyz zapomenu, ze jsem rybar, a ze to jsou moje oblibene reviry, tak mi tam zustava divny pocit, jestli bylo spravne do tech zaplovovavych uzemi zasahovat. Krajina se nasakla vodou a pak dlouhou dobu dokazala vyparem ochlazovat okoli a pak se nad trosicku chladnejsi krajinou radeji vyprsely dalsi mraky. My tady 60 let delame meliorace (odvodnovani zemedelske pudy, aby tam mohla tezka zemedelska technika) a branime rekam aby se roztekly zesiroka a prosakly pudu do vetsich hloubek, nez co dokaze dest za cely rok. Postupne jsme krajinu vysusily a ted se divime, ze u nas regionalne prsi mene, nez treba na Vysocine. Ono i na Vysocine prsi mene, ale tady na jihu uz tak nejak neprsi vubec, prichazejici mraky se nad teplou krajinou rozpadnou. Uz ani rano nebyva rosa. Jasne neni to o plose 2000 ha, je to o kazde rece, ktera uz se nemuze vylevat ze brehu. Resi se nove prehrady, ale to je dobre tak na pitnou vodu a aby neumiraly ryby v rekach pod prehradou. Krajine to nepomuze.

Hariwake - Profil | Ne 21.1.2018 19:21:16

Tak nevím jestli z toho zavážení dělate větší pakárnu než bude dělat RS. Snad není potřeba ze sebe dělat blbce a stačí kouknout k naším okolním sousedům v rámci EU a držet se stejného způsobu provozování tohohle způsobu lovu a nehledat v tom kličky ať už ze strany rybářů nebo RS, jako Andrej v jeho korunových dluhopisech. Těch 40 let nás poznamenalo a proto je potřeba se učit od vyspělejších sousedů, kde tenhle způsob lovu je běžnou záležitostí. Je jasné, že nějací komunisti se vždy najdou :-)

xDanielS - Profil | Po 27.2.2017 20:03:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chtěl bych na Vás všechny apelovat. Ptačák je jedno z nejkrásnějších míst na D7. Jestli to je ještě rezervace, nebo už není, nevím. Co ale vím, vjezd je tam zakázán. Dnes jsem tam byl a potkal kluky s autem uprostřed. Někdo jim to prý doporučil. Kvůli takovýmto věcem se na jezerech děje, co se děje. Když tam budeme jezdit auty, nebude dlouho trvat, někdo se probudí, u parkecu se objeví závora a bude po srandě. Budeme tahat věci ještě o 2km dál. Nestačí to auto odstavit na začátku obory?

Radek Fox - Profil | Út 31.10.2023 8:50:51

Chlapi, sice jsem na Pálavě chytal naposledy v roce 1997, ale i tak si dovolím něco napsat.

Tohle paušalizování je slušně řečeno k ničemu. Prostě jsou lidé, kteří se honí za kg, rekordy a dalšími nesmysly. Jo, píší na netu, potkáváme je u vody, nelibi se nám jejich chovani a pohled na náš koníček, ale pak jsou lidé normální, slušní a rozumně uvažující. Plyne z toho jen jedno, prďte na magory a nevšímejte si jich. Stejně je nezměníte a ubližujete jen sami sobě. Život je příliš krátký a je škoda ztrácet drahocenný čas.

Vaša - Profil | Út 24.10.2023 19:29:37

Nový rekord ČR a z Pálavy

Martík - Profil | So 12.8.2023 8:38:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Máme to tu krásné, že…? 😉

Vojta78 - Profil | Ne 26.2.2023 17:40:25

TWIN 69 >> Ta podložka je dobrá blbost. Ne každý chytá stylem, že si prdel přiveze autem až na místo, aby tam mohl vyskládat tunu věcí. Jsou rybáři, co jezdí na kole, chodí pěšky. Jsou vláčkaři, muškaři.... rybařina není jen kaprařina, jak si někteří zabedněnci myslí.

Martin M. - Profil | Po 30.5.2022 22:05:12

...

Tomáš Kříž - Profil | Ne 23.1.2022 20:21:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

22-01-2022 Poplach před příletem orlů

xDanielS - Profil | Čt 18.7.2019 20:36:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A jedna "západní"

xDanielS - Profil | Ne 17.2.2019 16:57:31

Pálava dnes...

Čodiš - Profil | Út 9.7.2013 9:56:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Soutok

roman - Profil | Út 14.5.2024 9:59:19

D5

xDanielS - Profil | Čt 19.10.2023 15:06:35

petr616 >> Už jsem to tu psal, tak znovu. Pamatuješ loňský problém D4B? Jak tam stekla sinice z D5 a otrávila řeku? Sinice má ráda teplo, dusičňany a fosfor, to se dlouhodobě ukládá v bahně na dně. No a kapři zase rádi ryjí na dně v bahně. Každý akvarista ví, že dno se odkaluje, ale velice opatrně, protože jinak to může být velký problém. Moc kaprů, moc rytí, moc sinic. Množství velkých kaprů na jezerech stále přibývá, jak počty, tak roste i jejich váha. V minulých letech se nám o kaprech 30+ jen zdálo a letos několik. Takže ano, občas si nějakého třeba Vágner odveze, nebo ho někdo vyudí, ale stále přibývají a ruku v ruce s rostoucími teplotami a brutálním úbytkem dravců, se nám tu generuje velký problém.

aleš vavřina - Profil | Út 4.4.2023 12:36:19

Petr D. >> Tvoje tvrzení o prodeji ryb z lodě přímo do dodávky se mi jeví poněkud "hodně na vodě" a účelově prezentované. Jen pro názornost buď trochu konkrétní - ke kterému rohu nádrže (jsou tam závory) dodávka přijela? U Dolních Věstonic? To by při koncentraci lidí co tam je udělal jen totální idiot. Od zpracovny ryb (R52 - Brno - Mikulov)? Tam se k vodě ani přijet nedá. Od Pasohlávek? Tam se k vodě přijet nedá - závora. Od Strachotína? Do jednoho rohu z úseku jižní hráze - umožněn rybolov nevidíš, na hráz u Strachotínského rybníku se vjet nedá - závory, roh u Strachotínského rybníku u sklepů - tam by tohle rovněž prováděl jen blázen kolik tam je kolařů a návštěvníků sklepů. Krom toho z jižní hráze (rybolov) na stranu severní lze jen velmi špatně vidět i dalekohledem - zkus to a vůbec bys nepoznal, co tam ti hoši dělají. Takže za mne prezentuješ jen líbivou pomluvu. Nebo bys alespoň mohl trochu lépe ty hochy popsat a kdy tak konali. Tolik lidí tam zas tuto činnost nevykonává, takže by bylo hned jasné o koho jde.
Trochu mi uniká i narážka na odlov agregátem ryb ve tření - lov agregátem je povolen každoročně až od 16.6., co již je trochu mimo období výtěru kaprovitých ryb.
Domněnky o prodeji ryb "bez papírů" a o falšování hospodářské evidence jsou již ani neskrývané pomluvy nějakého zakomplexovaného chudáčka. Ano chudáčka, chlap by totiž své tvrzení podložil nějakými relevantními důkazy.
Teď mne pravděpodobně nařkneš že "kopu" za Pohořelice, jako zaměstnanec bych i mohl, ale tato má reakce je "kopáním" za pohodu u vody a za chlapské slovo rybářovo, protože takoví jedinci jako ty tu pohodu u vody jen otravují a šíří nenávist na všechny ostatní a za všechno. Tvoje reakce zde nejsou ničím jiným než hromadou jedovatých sraček.
Hoď něco hmatatelného a průkazného do placu a možná se i ledy hnou ...

Mira Kolínek - Profil | Ne 5.3.2023 10:39:24

TWIN 69 >> Asi došly argumenty, co? Napsat o někom, koho prakticky neznám, že je primitivní jedinec, který jen tluče do klávesnice, ukazuje většinou na nízkou úroveň pisatele. Ti primitivní jedinci, co zde tlučou do klávesnice, jsou totiž třeba slušní a úspěšní lidé, kteří měli možnost rybařit v půlce světa a mohou tak celkem dobře posoudit rybaření u nás a venku. Jen si prostě dovolili ti pošlapat hračky...

Ještě obecně k příspěvkům o soukromkách a svazovkách. Někdo zde psal o tom, že na soukromky jedete s tím, že jsou tam daná pravidla a musíte je respektovat. Když je nerespektujete, už si tam nezachytáte. Majitel si tam těch pár lidí dokáže ohlídat. Jenže na svazovkách je to stejné, taktéž jsou tam daná pravidla, taktéž je znáte předem. Proč je tedy nedodržujete? Zřejmě jen proto, že není dostatečná kontrola a vymahatelnost. A je zajímavé, že je nedodržují například ti, co se zde pak veřejně snaží nastavovat nová pravidla, která by jim vyhovovala. Především jde o kapraře. Já například o žádném Jeepu, který by jezdil ve 3 v noci okol Dyje 5 nevím, protože si o půlnoci sbalím fidlátka a spím doma, nebo třeba v autě...
Ale jak už zde psal Martin M a Vundu, je to o celkové úrovni společnosti, proto nelze porovnávat pravidla rybolovu u nás a v NL, nebo jinde na západě. K tomu jsme prostě ještě nedospěli, stačí se jen podívat okolo. A jestli si někdo myslí, že tím že bude porušovat stávající pravidla, dosáhne jejich zmírnění, je podle mne dost naivní. V případě represivních opatření je tomu vždy naopak...

xDanielS - Profil | Ne 3.7.2022 21:15:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jedna dnešní, jedna včerejší, ať tu nepíšu jen o zelenině... 😀

xDanielS - Profil | So 23.3.2019 18:45:54

....

jkros - Profil | Po 2.7.2018 10:24:36

Ranni zdravotni vylet, beze zbrani....

Mira Kolínek - Profil | Ne 26.11.2023 8:18:18

Feederman@ >> Chápu tvé argumenty, ale to, že má člověk hodně krámů přece není omluva pro to, aby nerespektoval zákaz vjezdu. Stejně tak není omluva to, že se to děje všude. Já mám třeba několik kamarádů, kteří jezdí na vícedenní kaprařské výpravy tak, že přijedou autem do dědiny, pak si přeloží věci na kárku a zbytek dojdou pěšky, nebo kárku táhnou za kolem. Takže všechno jde, je to jen o nastavení jakýchsi osobních mantinelů. Je to sice můj sobecký pohled na věc, ale za mne je jen dobře, že tihle lidé přijdou o obrovský kus řeky... A ten sobecký pohled jsem získal právě na základě každodenních negativních zkušeností.

Popik - Profil | Čt 5.10.2023 7:47:58

Vyvážení se nikdy nemělo povolit. Stejne tak stanování u vody. Jak by naprosto vsem ubylo starosti a potencialnich problemu. Ryby by se chytaly hezky z odhozu, neresila se nepritomnost u prutu, nebyli by "ježci" uprostřed jezera, kteri zabiraji prostor 350*350m. Zadni wostri chlapi kolem vody chytajici nonstop nebo ozrali na kasi. Minimum podpapiraku kolem vody. Min zakazu vjezdu (viz treba Bulhary) k vode skrze pitomce co svuj cirkus k vodě jinak po souši nedostanou a tak klidně rozjezdi louku nebo pole nebo vyvrati zakazovou značku......a dalo by se pokračovat 😉 Kdo chce provozovat výše uvedené šup na soukromé vody. Uvidite, co vam tam majitele za dukáty povolí.

C@rpSt4r - Profil | St 27.9.2023 13:45:24

Pindˇa >> No teď se tam nejspíš nestalo nic. Jen i dnes jsou bivaky po 50ti metrech. Dřív co vím, tak když starostka šla napomínat rybáře, že se tam nesmí bivakovat, tak banda ožralců, kteří seděli u bečky píva ju totalně vypíč….. a nasledně ji ještě pokousal jejich pes. Viz komentář níž že by ta pí.. měla dostat přes držku. Ona moc dobře ví, že je tam spousta v pohodě lidí a myslím, že by s tím neměl absolutně problém. Bohužel se tam mezi těma stovkama lidí co tam jezdí občas najde nějaký vemeno, který si myslí ani tak né že je to jeho, protože jinak by tam nenechal mrdník ale že je asi na nějakým smetišti nebo tak něco. A ještě když ho podnapilýho někdo napomene, tak je agresivní. Já se jim vůbec nedivím, že to takhle řeší. Protože jen ti cyklisti co tam furt projíždí, tak nechcou každejch 100m zastavovat, protože uprostřed cesty jsou krámy od rybářů a všude hovna a toaleťáky. Bohužel ten cyklista asi taky dělá velkou část turistickýho ruchu, ze kterýho mají obce asi víc peněz, než z bordelářů u vody. Ale to bude jen jedna z mála negativních věcí pro obec. Navíc jsem se ještě nesetkal s názorem od známých, že by se k nim starostky chovali špatně. Naopak vždy v pohodě jednání a myslím si, že volají pčr až v případě, že narazí na arogantní vemena.

MilosVee - Profil | St 27.9.2023 12:57:50

Rora9 >>
Vyhláška zakazuje bivakování i jakýkoliv jiný typ táboření všem stejně.
I kdybys měl nad hlavou svatozář tak je to jedno.Dostaneš flastr, balíš.
To mi silně připomíná názor některých, že když pouští, tak mohou lovit nonstop.
A když jsem slušnej bivakář a nedělám bordel, tak já můžu.Ne nemůžu!Ta vyhláška má svůj smysl protože lidi jsou neskutečný prasata a starostové se vůbec nedivím.

MilosVee - Profil | Čt 16.3.2023 9:20:53

Otázka pro kapraře: Jak řešíte přítomnost u prutu a neprodlenou manipulaci když jste s druhým prutem na lodi kdesi v dáli na vyvážce?
Každej by tu řešil podložky atd., ale že porušujete nejzákladnější pravidlo být v době lovu u prutů (což je fyzická podstata rybolovu)Vám jako nevadí?A chcete moralizovat ostatní s podložkama a K-70 a dalším?Jděte se vysrat!

Martík - Profil | Ne 5.3.2023 7:30:01

TWIN 69 >> pojďme rozumně debatovat.
Při K70, zvažovali jste souběžnou změnu výsadby kapra? Máte validní informace o podílu odnesených K70 oproti K obecně? Proč myslíte, že K70+ nebo K obecně na D5 strádají nebo by měli být chráněni? Je v tom pouze důvod sportovního rybolovu nebo nějaký biologický důvod?

Já bych nikdy velkého kapra nevzal, hnusí se mi převáženi, jsem srdcem kaprař…ale snažím se uvažovat i jako biolog. Když bude kaprů jen přibývat a neubývat, rybáři budou masivně krmeni Hi-nutri žrádlem, tak to nebude dobrý. V kontextu desítek let ta voda úplně zdegeneruje. Je to paradox, ale kapr v ČR a na D5 už vůbec nepotřebuje jako druh ochranu 😁.

Ta voda sama o sebe skýtá kaprovi jako druhu dostatek potravy, úkrytů i prostoru k přezimování a rozmnožovaní. Kaprovi jako druhu by nejvíc pomohlo zákaz vyvážky a lovu z lodě. A kaprařům pro lepší zážitky asi místenky, víc kontrol a nonstop.

syny - Profil | Čt 17.10.2019 12:45:27

trocha historie ….

MichalU - Profil | Út 25.6.2019 9:06:10

xDanielS >> taky mě to nedalo :)

xDanielS - Profil | Po 4.2.2019 7:18:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

D7 Ptačák - první natáčení s dronem a natahování na Youtube trvalo tak dlouho, že jsem ani nestříhal. Další kousky se teprve natahují.


Hariwake - Profil | So 25.3.2017 19:34:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní úklid na D5 " My pro vodu - voda pro nás" dopadl úspěšně. Počasí vyšlo. Sešlo se 8 rybářů, kteří za 5 hodin posbírali několik desítek pytlů odpadu kolem vody. Převážná část odpadu je po rybářích a nemalá část po zbytku turistů ( prasat) navštěvujících tuhle nádrž.. Bohužel opět proběhla již několikátá úklidová akce na revíru, kde hospodaří MRS, z.s. bez jakéhokoliv zájmu a podpory tohoto sdružení, které sdružuje rybáře, kteří dělají tenhle nepořádek. Možná, kdyby uklid pořádal J.Vágner, tak by vedení MRS dorazilo v plné polní a kxichtili by se společně do objektivů, aby se fotka pro pana ministra Jurečku povedla. Jak jde vidět podle množství odpadu, tak zákazy bivakování vůbec nic neřeší a je to pouze výplod místních starostů, který vůbec k ničemu nevede. Možná v minulosti na některých místech býval i větší pořádek. Uklízelo se na katastrech, kde platí zákaz bivakování. Kromě rybářů z PS Dubňany nikdo jiný nepřišel a dle slov PM to ani nikdo nema v plánu :-)

čabi - Profil | Pá 7.10.2016 16:32:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bylo tam krásně 5 dní, téměř nikde ani noha. Vítr, déšť, vlny a kapři. Polovina chycených kaprů byli lysci, někteří fakt zajímavě stavění. Ten na fotce má pouhých 76cm a vážil 11,5kg. I kontrola dojela během balení.

Dalas - Profil | Út 13.9.2016 16:00:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak rád bych popřál všem účastníkům zájezdu na mistrovství WC vesmíru na jezerech pěkný počasí a ještě víc sluníčka, ale když mají ty informační diskuze pro veřejnost zavřené((. Kdo mi odpoví, proč tam sedí většina už druhý den jak jelita, fotí furt dokola háčky s kuličkama, nahozené na dně, kňučí nad špatným místem a nenasadí ty svoje zaručené výrobky a nové metody, na které reklamou o fantastické učinnosti nás ze všech stran masírují- myslím tím třeba ten poslední dobou tak vychvalovaný Zig-rig... ?? Nebo zkuste šrot, kuličku polystyrenu a srkačku a dva háčky kluci,- psst )) Prý se po dobu závodu vůbec nesmí na celé 5 ce lovit z lodky ???- Pěkný bordel..

RadekM - Profil | St 18.11.2015 20:25:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

přidam fotečky z dneška

Donn79 - Profil | Po 16.3.2015 16:46:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Úžasná D7,už jsem promázl i vozík a byl ho protáhnout :-)

barny - Profil | Čt 7.6.2012 4:30:31

2 amurci D6.109cm 20 ,4kg , 113 cm 21,3 kg .Byla to paráda:-))

Martin M. - Profil | Pá 5.4.2024 0:46:35

Rybari smi lovit i ze soukromych pozemku, bez ohledu jestli ten pozemek je ci neni oznacen jako soukromy. Zadna definice 6m neni, neni ani potreba, proste muzeme.

K tem kaprum - za mne by to vyresil zakaz prechovavani ziveho ulovku, povinne rybu zabit, jako na P revirech. Dale dnesni ulovek, ktery uz u sebe nemam, musi byt v ulovkovem listku zakrouzkovan.

Ale daleko vice mne tam serou ty auta, nez jestli to jsou ci nejsou slusni rybari, za mne tam jsou vsichni s autem u vody prasata.

roman - Profil | Čt 21.9.2023 15:21:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pár fotek

vundu - Profil | St 15.3.2023 19:43:46

petr616 >> a dava ti smysl vozit to 500 a vice metru?? jen ciste teoreticky.....pred 20 lety vyvazky 300 a vice byly hardcore...dnes neni problem vozit kilometr.... za dalsich 30let bude zase lepsi vercajk a treba se dockas toho ze bude takove motadlo, ze ti dovoli mit bambilion km snury a muzes to vozit ze strachecu az na vrata k mlynum....
to ti dava smysl??? proc tim omezujete ostatni rybare?? a RS buzeruje jen chudaky kaprare a hlavne nepravem ze?? pytlaci se ve vsech technikach, ale ruku na srdce-v te kaprarine kapanek vic ....

jak by si prosim te reagoval, kdybych dojel boatem na tve misto a chytal tam?? nemuzu prece cuchat ze to mas vyvezene 500m pokud me vyzenes, neni to vyhrazovani lovneho mista?? mmch ja bych se vyhnat nenechal ;-)
chlapi, budme trosku soudni a ohleduplni...prece se to kurva nemota vse jen okolo tech kapru, kterych tam je jak sracek,....

phoenix410 - Profil | Po 27.2.2023 20:05:06

Čtu si tu diskuzi a musel jsem si nechat den na vydýchání, abych nebyl sprostý. Pokusím se k tomu slušně vyjádřit. Nosit podběrák mi nevadí, ten nosím od té doby, co mám povolenku a je jedno zda jdu na malé čudle nebo větší ryby, prostě podběrák mám vždycky u sebe a velikostně přizpůsoben lovu. Když jsem chodil do rybářského kroužku, tak nám bylo vštěpováno, první co si nachystej je podběrák a pak teprve nahoď. Navíc byl v té době povinný, a to bez ohledu na způsob lovu.

Podložka pro ryby. Co si mám představit pod pojmem „podložka pro ryby“. Má jít o nějakou komerční nebo stačí nějaký igelit či mokrá hadra? Já podložku mám asi 4 roky a už jsem si na ní zvykl. Dokonce jí s sebou vozím i na kole. Ale rozhodně jí nevozím na vláčku nebo na lov čudel. Takže za mne je povinná podložka blbost. Povinná ať je pro všechny „kapráře“, kteří se rozvalí na břehu s bivakama.

Povolení označení lovného místa, sorry jako, ale to je další blbost. Navíc by muselo dojít k velké úpravě BPVRP. Pokud si je někdo doopravdy četl, tak je tam článek V. odstavec 11 - obecná pravidla lovu: všechny způsoby rybolovu musí být prováděny tak, aby neohrožovaly nebo neomezovaly ostatní uživatele vodního toku nebo vodní nádrže. Tzn. bez problému mohu označené místo odstranit a kapráři mi nic neudělají, protože bych se odvolal na článek V. odstavec 11. To samé může udělat kdokoliv, kdo by proplouval loďkou kolem těch označených míst. Kaprář může jen křičet, ale nic by nezmohl.

Teď k zamyšlení. Co kdyby se zavedla nová povolenka pro bivakující kapráře? A to taková, chcete zavážet, zaplaťte. Další platba by byla za exkrementy, které tam nechají a pochybuji, že si je odváží. Sorry jako, ale nemohl jsem si pomoc.

A ještě jedna otázka k zamyšlení: Jakou hospodářskou hodnotu pro revír mají následující ryby (nemyslím hodnotu pro rybáře): kapr +/-90cm nebo candát 80 cm anebo štika /- 80cm. Odpovím: pochybuji, že kapr bude žrát přemnožené karasy stříbrné a jiné přemnožené bíle ryby.

Kapráři si neuvědomují, že je tu velká základna feederařů, vláčkařů a plaváčkářů, kteří nepotřebují bivakovat a zavážet víc jak 300m. A jelikož mezině patřím, tak dokážeme chytat „velké ryby“ i do 50 m a velká ryba nemusí znamenat kapr nad 15kg.

Pokud jde o kšeftaření s rybami, tak si myslím, zde by měl zakročit finančák, živnosťák a životní prostředí. Tyhle instituce mají jít po majitelých soukromákůch. Mají v revíru velké ryby, tak ať dokážou odkud je mají a za jakou cenu je mají.

Pokud jsem někoho urazil, sorry jako, sedím v jedné pražské hospůdce a mám v sobě třetí pivko a snažil jsem se svůj názor napsat velmi slušně i když je to těžké. Jo a omlouvám se za pravopisné chyby, s češtinou se nekamarádím, ale s matikou ano.

xDanielS - Profil | St 31.3.2021 19:58:41

Ned >> Největší sranda je, že se tu pořád mele o udávání a že to je česká specialita. Dokud se nezbavíme toho, že nahlásit porušení zákona je udávání, tak, jak je to všude kolem, nikdy pořádek nebude, protože ne udávání je český sport, ale hra na pštrosa. Vidím "velký špatný, tak radši strčím hlavu do písku.

Horda - Profil | Čt 31.12.2020 15:23:36

D5 může být těžká voda, ale taky nemusí. Ne každý umí vyvážet, ne každý, umí zdolávat, ne každý si po sobě vytahá utrhaný vlasce a to nemluvím o tom, když se rozfouka, opravdu 20cku, už tam má dnes kdejaká jitrnica. Ty ryby tam prostě jsou, proto se chytají. Pro mě ta voda ztratila své kouzlo. Zažil jsem tam dobu, když jezdil ještě Reno, po něm Sedláček. Byly časy kdy si tam troufl vyvážet jen někdo a to vše mě bavilo. Bohužel ta doba je dávno pryč. A to co z toho zbylo totálně pokazil ten televizní kašpar co mu každej druhej leze do zadku..

vundu - Profil | Po 23.11.2020 19:05:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sidla >> ...tisice hodu, kilometry namotany, ale to kopnuti....to stoji za to ;-)
nastesti bylo vice dnu s rybou nez bez ni...diky sv Petre za takove chvile na vode....

Malda512 - Profil | St 6.5.2020 17:36:00

Borci a co takhle si založit vlastní debatu o problemech ohledně jezer ????
Když sem člověk vleze tak se to tady hemží nesmyslama ale podstata této debaty by mělo být primárně rybaření. Já to chápu, že to chcete probrat od A do Z . Ale raději se budu bavit o rybách a né o tom zda může někdo jezdit po polňačce a nebo zda může někdo bivakovat. Protože tyhle věci jsou jasně dané. Bivakovat se nesmí a jezdit po
polňačce také né. A dotazy -- hej borci může se na D5 a D7 někde bivakovat bych okamžitě mazal.

D.O.K. - Profil | St 2.8.2017 23:31:52

kut >> Čech si tam nepostaví stan, přitom nějaká čínská p.ča si tam postaví lázně.

eifi - Profil | Po 19.5.2014 13:46:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pálava minulý týden.

Horda - Profil | Út 10.7.2012 15:54:26

doper >> ale jo, sem tam se tam něco vytáhne :-)

Martík - Profil | Ne 26.11.2023 13:09:14

Mira Kolínek >> přesně tak, kolikrát jsem složitě tahal věci na voziku i třeba 3 kilometry. Nebo loďkou převážel… a přišlo mi to úplně normální.
Nelze vymáhat přístup k vodě autem. Auto do přírody k vodě proste nepatří, sorry jako.
A tím se i oddělí zrno od plev. Ti kteří jsou ochotni obětovat pohodlí, dojdou holt na lepší fleky.

Červené karty: MrKos, rover, block21, kubas., RST, Eda003, pánvička, vaughn, keltt, Bond001, Marleso, Refkař