Správná funkce krmítka method ?

Ahoj ,

NA Feeder chytám 6tým rokem, a vždy jsem používal klasiku. Chtěl jsem zkusit něco nového a zakoupil systém method - krmítko , formičku ajn.
Zjistil jsem, že při náhozu a dopadnutí krmítka na dno se mi ve většině případů otočí těstem ke dnu. Což je problém. Máte někdo stejné zkušenosti ? Na starou metodu jsem tahal jednu rybu za druhou a ted jeden kap řík za 4 hodiny. Používím 30 g krmítka method, - kmen 23 na 7,5 kg, a návazce 0,12 mm whiplesh . Háček vel. 10. Krmítko je průjezdné s obratlíkem. MEtoda mě smysl dává a je to snad i krok vpřed . ale zjevně dělám někde chybu ? Moc těsta ? Používám formičku. Díky za radu.
Autor diskuse: smudla - Profil , 2.4.2017 feeder - náčiní, doplňky

NxDanielS - Profil | Po 3.4.2017 17:51:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smudla >> Nech tam boky. I na bahně je to lepší...

NWillow - Profil | Po 3.4.2017 16:47:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi takhle.To krmení neznám,ale Lorpio a Timár v 3kg balení je levnější,to neznamená že horší.;-))

NxDanielS - Profil | Po 3.4.2017 16:26:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smudla >> Krmítka od extracarpu mají několik nevýhod. První je prostřední žebro, za které se rád zahákne háček. Druhé je hladké dno, takže po dně dost kloužou. Třetí je, že nemají chráněnou přední stranu, takže hodně krmení se vyplavuje při dopadu, mnohem lepší a také bohužel dražší, je Korum Dura method. Na 150g feeder je 30g krmítko zybtečné málo. Že dopadá špatně, to slyším poprvé, ale možné to je.

Málo záběrů bych řešil zákrmem. Osobně používám method ve spojení se zakrmením, převážně spombem. Krmítka od Extracarpu si upravuju. Ustřihnu vršek horního žebra a do dírek ve dně zašroubuju 3 vruty, které ucvaknu tak, aby čouhal jen jeden mm. Používám je ale jen tam, kde hodně trhám.