pařená houska na feeder - zkušenosti na řece

Ahoj, jaké máte zkušenosti s používáním uvedené nástrahy na řece? V jakém období nástrahu používáte a na jaké druhy ryb? Foto ulovených ryb vítány.
Autor diskuse: Aja008 - Profil , 27.10.2013 feeder - nástrahy, návnady

SAHIB - Profil | Ne 3.11.2013 12:13:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rohlíček je dobrý,funguje,ale ne pokaždé,musíš hoodně vymejšlet,jak by mohl zafungovat,několik variant,..
Kdežto takový dortový oplatek zafunguje téměř spolehlivě a vždy-ať je dipnutý,či nikoliv,
dortový oplatek-navlhčit jemně,prosypat decentně(někdy)míň je víc a líp-)),skořicovým cukrem(ještě ho válečkem na nudle)zjemním,nebo prník od Avokádo,..neb čímkoliv-Podravkou,atd,...
a přes husí brk(spodní),slabší čásk jemně ovinu,..
na Háček 14 ku je to pro mne O.K...
A funguje to perfekt!
Moje postřehy,zkušennosti..

standas - Profil | So 2.11.2013 17:06:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aja008 - >> málem bych zapomněl na zmzlinový kornout, má tu výhodu oproti housce že déle vydrží a můžeš ho mít vždy doma přichystán a kdykoli ho použít:-)

Starc55 - Profil | Pá 1.11.2013 19:33:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aja008 >> Medový perník od Kotányi.

SAHIB - Profil | Pá 1.11.2013 19:20:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aja008 >>
nazdar,
u mne Od Kotány - perník

marius - Profil | Čt 31.10.2013 20:57:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bílé pečivo je skvělé. Pro mě důležité, za delší čas jsem si "vyvinul" několik způsobů: rohlík rozdělím na půlky, jednu půlku ještě podél rozříznu, do "řezu"z mlýnku na koření čerstvě mletý anýz, badyán, skořici atd, zpět k sobě a pečlivě napařit. Tu navoněnou polovinu mezi dvě prkénka a chvilku /1 minutu max/ lisuji tak na 1 cm - hotovo. Mám tak několik "druhů". Lisovanou část trhat a píchat buď přes všechny "vrstvy", nebo opět rozdělím, sloupnu kůrku a mám jen ji či jen střídku, z druhé "neošetřené" části lze odštipovat, ulamovat, "lisovat" mezi prsty nebo jen lehce smáčknout střídku. Pro jistotu mám s sebou ještě lahvičku od nějakého spraye, kterou lze doplnit / od ženy- pořád na sebe něco šplíchají/,kterou 2x za rok doplním silným vývarem anýzu, skořice a hřebíčku/cedit přes plátýnko jinak ucpeš trysku/- to je můj "dip" nebo kdyby mi rohlíček uschnul a pro sichr ještě pár oplatek a zaručeně se pobavíte- není to na velké ryby, ale není to o moc horší než červi.- jistě - nevydrží to na háčku tak dlouho, ale na plavanou to tolik nevadí a rozhodně je to voňavější./důležité- rohlík co nejlepší- ne za 1 korunu!!/.Myslím, že teď právě začíná "královská doba rohlíku".

Lumenit - Profil | Po 28.10.2013 20:30:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Naprosto ideální nástraha pro jarní a podzimní měsíce, pro zimní chytání rohlík před lisováním rozpůlím, aby nebylo sousto příliš "široké". Pokud berou ryby velmi opatrně doporučují kousíček pod háček. Dále se mi osvědčilo dipování chili omáčkou.

Blumik - Profil | Po 28.10.2013 15:39:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pařena houska, je skvěla volba kdykoli. Napařim pořadně,necham lehce schladit a zabalim do vlhčeného hadřiku(ne mokrého) z prostěradla nebo kapesnik (platěny) a šup s tim do mikrotenoveho sačku. Tak vydrži hodně dlouho a nevyschne a da se z ni odlamovat krasně střapec.Když chceš dipovat-tak přimo na hačku,jestli zvolíš dip už do předu,ktery maš už vyzkoušeny,tak s nim navlhči to platno a houska to pěkně natahne,tak mi to funguje z jara a na podzim,v letě už chytam hlavně pelety nebo kuku a boilie.

Rybatorstr - Profil | Po 28.10.2013 11:24:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aja008 >> Do studené vody dávám třeba magi, jinak můžeš zkoušet téměř cokoliv :-))

Štípa - Profil | Po 28.10.2013 11:23:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Super nástraha, fungující většinou po celý rok. jen je třeba upravovat velikost. Dle mé zkušenosti je nejlepší si utrhávat kousky. Zdá se mi, že na nepravidelný tvar je víc záběrů. V létě jsem lehce dipnul jahodovou šťávou a šlapalo to moc dobře. Akorát si ji jdu udělat a po obědě vyrážím:-) Petrův zdar