Držiak na kaprársky prút.

Chcel by som si zaobstarať dobrý držiak na kaprársky prút veľkosť 2,8 m a chytám s navijákmi OKUMA LONGBOW 60. Chytám prevažne na rieke Morava, takže z toho dôvodu by som chcel vymeniť vidličky za držiaky. Len neviem, či tie, ktoré sú určené na feeder mi udržia moju udicu hlavne pri zábere. Väčšinou chytám veľké kapre a amure cca 5-8 kg. Ďakujem za odpovede.
Autor diskuse: Murinho - Profil , 14.9.2012 kaprařina - náčiní, doplňky

Pafka - Profil | Ne 16.9.2012 9:26:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Murinho >> Zdravím, připojím (možná zbytečně), také svůj příspěvek... vlastním asi všechny typy "fenclovek", jen pro info odkaz na výrobce a modely: http://www.fenclvladimir.cz/41x0.htm

Chytám na feeder, ale jsem takový feeder-kaprař a chytám i na soukromých revírech, měl jsem možnost otestovat "pákovou vidlici" i "univerzální držák prutu" (viz názvy ze stránek výrobce). Oblíbenější mám "univerzální držák", vzhledem k lepší manipulaci s prutem (na druhou stranu je však méně skladný a méně skladný a ve větru v něm prut docela lítá). Oba "držáky" mi již několikrát udržely (a zachránily) prut, i když na něm byl kapřík přes 70cm (i 80cm) a brzda nikdy nebyla na volno a ryba měla slušný tah, dal bych ruku do ohně za to, že spíše praskne návazec (nebo kmenový vlasec), než se prut uvolní z držáku (tedy pokud je správně zabodnutý do země ;-))). Ke kaprařskému prutu bych spíše doporučil ten "univerzální", ta pákovka je skvěle skladná, ale polohování prutu je 100% lepší u druhého typu. Nebál bych se objednání přímo u výrobce, jen je legrační, že jsem sehnal oba modely levněji v kamenném obchodě, než jsou na originálním e-shopu. Běžně je mají skladem v Olomouci v Rybářském centru na Pasteurově (u OD Senimo). U toho univerzálního držáku pozor!!! Jsou dva typy a rozhodně lepší je tento:
http://www.fenclvladimir.cz/_4103.htm (jiný způsob dotahování - měl jsem možnost ochytat).

Hope it helps...

Červené karty: raušík