Horní míra Pstruha obecného a lípana P/L27

Tak už i někteří sumcaři chtějí horní míru sumce.Za chvilku přijdou cejnaři,lovcí línů a štik atd.Přijde pak konečně doba kdy budeme mít naše vody plné trofejních ryb?
Autor diskuse: medvěd - Profil , 14.7.2010 všeobecné - ostatní

Loví a žere potočák potočáčky,lipísky a duhýsky?

A) Řízek má pravdu-ani ho nenapadne jim jakkoliv ublížit,má je rád27%

B) Řízek nemá pravdu-pstruh sežere co se ve vodě hýbe,tudíž je to zlý kanibal73%

Od 16.7.2010 hlasovalo 59 čtenářů.

Bosanac - Profil | Pá 16.7.2010 14:13:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cela debata je o ho ....... Hodne krat byla probirana . Je treba precist jen to co pise Salmo1 .

G.Moolis - Profil | Pá 16.7.2010 12:46:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moc hezkou vševysvětlující odpověď poslal medvěd. Může si taky autor nějaké otázky poděkovat za odpověď? A co to udělá s aurou?
Řízek: Martine, já myslím že není tvůj problém, že toho víš málo. Víš toho hodně. Problém je v tom, že se to snažíš všechno napsat.

Vítek - Profil | Pá 16.7.2010 12:16:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dávat horní míru dravce je ale blbost. I ten kapr trofejní luxuje dno a žere hrouzky. Když budeme hájit dravce trofejní, už ani nebude možnost plavit jezevčíky, neb je sumci shltnou.

drozďák 30,42 - Profil | Čt 15.7.2010 9:49:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knapík >> rybářů, hlavně na pstruhovkách byla dříve desetina dnešního počtu. Udělá to své, toky nenatáhneš, nerozšíříš. Voda s vysokým rybářským tlakem jím musím extrémně trpět. Na jaře se hamtá v lipanech, na podzim hromadně opíchavají ročci potočáků, na web ti napíše nějaký mongol, jak si krásně koncem září odchytal 84 kusů bojovných potočáků od 14 do 21cm a ještě je z toho píčus v extázi. Místo toho, aby se sebral a šel dál, anebo rovnou do prdele.
Další problém jsou čističky a leckde úplně sterilní voda. Něco biosraček v těch vodách být musí, aby ten revír taky měl nějakou úživnost.
Starší ročníky lipana - zase, jak kde. Je obrovská škoda, že lipan mizí protože to není nijak extrémně náročná ryba, naopak. Když se mu daří, reprodukuje se výborně. A velikost lovených ryb? I na jedné vodě a revíru budeš pozorovat pravidelné sinusoidy. Některé roky dorůstá víc, jindy méně.

Salmo1 - Profil | St 14.7.2010 23:28:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Horní míra u pstruha obecného potočního a u lipana podhorního,by byla pouze další slepá ulička.Na slepé uličky ale už není čas.Řešením je pouze to,že na 90% P revírů(podle HEIS VUV T.G.M.) bude vyhlášena maximální ochrana místních původních ryb,tedy lov těchto ryb omezeně a pouze ChaP.Máme zaděláno na velmi smutnou rybařinu na P vodách a můžu vám napsat,že deset let je velmi,velmi krátká doba.