jak si vyděláváte na vybavení

zdravím lidičky tak by mě jen tak zajímalo jako studenta základní školy jak si vyděláváte na né zrovna levný koníček jako je rybaření....
Autor diskuse: Kaprasek - Profil , 9.6.2009 všeobecné - ostatní
15 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsosed - Profil | Pá 12.6.2009 21:39:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem začal před třemi roky stylově - brigádničím v rybářských potřebách. První půlrok jsem si odnášel výplatu pouze ve vybavení - počínaje háčky, splávky, krmením, přes navijáky, pruty a bednou konče :-) Zrovna dneska jsem si po delší době pořídil nákladnější položku pod názvem bivak.. Občas taky přes léto pomáhám kamošovi na stavbě a když se naskytne možnost tak levně koupím a dráž prodám. Dle mého prostě kdo chce a snaží se tak si vydělá i bez zaměstnání.

Nkranex - Profil | Čt 11.6.2009 17:22:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kedysi som sa zivil corovanim pohonych hmot,na zeleznici,s plnych cisterien,posunovac mi tie co mali najmenej zatiahnute plomby naskladal pod lampu co nesvietila[po zasahu malorazky] vrazil som pod poklop colovu hadicu na druhom konci s pumpov co sa fukaju clny[ked opacne zapojite vytahujete vzduch]zacal cucat a ked sa to rozbehlo samospadom tak sme to liali s kamosom do barela a bandasiek v dzipe+privesny vozik...posunovac aj rampar dostali svoj sabes 30%...ale potom malo zdraziet palivo a prepravna firma aby zarobila nehala stat cisterny nie cez noc ale asi 2 tyzdne v kuse na stanici a len dopajala dalsie az trcali skazdej strany do nevidim....vynuchali to vraj nejaky cigansky kolotocari a za jednu noc pootrhali blombi a spravili tam ekologicku katastrofu a velke skody....kazdu noc to strazila zeleznicna policia a ked vypravili ten vlak uz nikdy tam nestal....porazit ma ide ked si na to spomenem...nebolo to zle zhruba kazdy stvrty vecer zarobit jak iny za mesiac

Nobrisek - Profil | Čt 11.6.2009 14:27:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já sem chodil v tvých letech každou zimu po brigádách.A vidělal sem si na opravdu dobrý cajk..cca 50 000.-něco sem dostal samo i na vánoce a narozky...

Nchesper - Profil | Čt 11.6.2009 6:33:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

třeba i toho

NESOXBOY - Profil | St 10.6.2009 22:26:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

to je všechno hezký taky makám rúčo a peníze fakt na hnoji nerostou hlavně si dávejte bacha pro koho děláte a vždy se smlouvou 3 krát sem dělal bez smlouvy a ke dnešku to dělá k bratru 250 000 a za to je kurva cajk s dovčou a bezva rybačkou občas přemejšlím že vezmu starej plnolamimát a vysvětlm jim to DDD

Npavel68 - Profil | St 10.6.2009 21:38:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

X-Kmen >> nalepený na papírový síti,ale v keramičkách jsou čuríci a ab und zu je jich pár nalepeno krásně šejdrem.Spíš je pakoška pochytat vejšky když je to "plastický",tudíž např. světlý vylejzají o milimetr ven...je to drbačka,ale mně to baví....
Jdu chrnět,dneska jsem to v rachotě strhnul a mám toho plný zuby.
Případný další dotazy zítra hoši .-)))

Jo a ta plastičnost by měla bejt vidět tady....

Npavel68 - Profil | St 10.6.2009 21:32:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> že jo a dokonce mi za to jsou ochotní zaplatit.....občas .-))))

Npavel68 - Profil | St 10.6.2009 21:31:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> já taky ne,ale z nějakejch důvodů si lidi myslej....

Npavel68 - Profil | St 10.6.2009 21:29:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vydělávám si takhle........

NZikmund - Profil | St 10.6.2009 21:29:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> Jó, Vodňany... Nevím, jak je to dnes, ale za nás to byla "výběrová" škola a nebylo nejlehčí se tam dostat.Taky tam panoval dost přísný režim-žádné dlouhé vlasy, žádné náušnice, co chvíli v uniformě... Každopádně škola s intrem se nachází v pěkném prostředí, všude rybníky, poblíž řeka Blanice, její náhony a ramena -- a ve městě dobrý hospody, a hlavně spousta holek :-) To víš, že ve škole nás to chvílema sralo, raději jsme se věnovali ptákovinám a pivu a tak podobně, ale to už tak u mladistvých chodí. Ale přes všechny nezdary a průsery vzpomínám už jenom na ty pěkné chvilky. To bejvá.

NZikmund - Profil | St 10.6.2009 21:13:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> To je dlouhodobě trvající podfuk. Žádným lákavým nabídkám nevěř - nikdo Ti nedá nic zadarmo ani levně. Všechno jde ve skutečnosti pomalu a těžko - tak se s tím raději smiř, vem krompáč do ruky a běž dělat výkopy, to Ti do budoucna jen prospěje a začneš si vážit tebou vydobytých hodnot.

NMajsher - Profil | St 10.6.2009 21:11:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

už si bohužel vydělávám, ale kdybych byl student - šetřil bych, dělal smutný oči na babičky, občas brigádga a hlavně bych byl u vody a nedumal o hi-tech materiálech. Koupil bych jen dobré háčky, vlasce a schopný navi a bylo by to. Kaprařina je ale dražší, s tím se asi moc nenadělá :(

NZikmund - Profil | St 10.6.2009 21:09:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejdřív jsem vychodil základku, pak vystudoval SRŠ Vodňany, načež se dnes věnuji instalateřině a topenařině :-) Začal jsem jako pomocný dělník a dnes dělám sám na sebe-cesta to nebyla lehká, ale vyplatila se. Teoreticky si můžu každý týden koupit prut kolem cca 3000,-kč. Samozřejmě, že v praxi je to trochu jinak...:-)

NTomasCibulka - Profil | St 10.6.2009 21:05:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mám výhodu že můžu makat u táty v dílně za 70 kč ale to je práce a sypou se pomalu - stejně si taky kupuje nový dá mi to rok starší a nebo jedu s ním na nákup a vytáhnu to z něj

NCottus - Profil | St 10.6.2009 20:47:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> jsi mladý , tak to zkus třeba pomocí sexu...

NShimPaul - Profil | St 10.6.2009 20:43:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> tak to rád slišim,počkej až na tebe začnou zkoušet,že je třeba doma dělat a ty jdeš rači na ryby.Pošli je do kša a jdi.To ti jenom chválim.

NShimPaul - Profil | St 10.6.2009 20:39:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> to příde samo jak začneš nosit jedničky tak tě rodiče zahrnou prachama,přestaneš chodit na ryby budeš samá ženská.Ty,že já sem se neučil.Takhle si musim na všechno vydělat rukama.Ale ženskou jsem si našel hodnou a pěknou i bez peněz.Ale je to učitelka takže dostávam poznámky jako ty.

NShimPaul - Profil | St 10.6.2009 20:33:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> hele po těch všech radách bude asi nejlepší když zabereš ve škole.A budeš mít samí 1 to pak budeš dělat ředitel a budeš mít i ty baby jako ten Pepík v Kamenáku.Jasný! Jedničkáři to si pamatuj.

NTomazzz - Profil | St 10.6.2009 10:26:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

NJun!0r - Profil | Út 9.6.2009 21:47:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> Nejkrásnější je na tom shánění peněz na cajky na ryby(jako když třeba vozíš železo nebo ovoce do sběru, makáš na brigádě atd.atd.), že neustále se ženeš dopředu a pořád jako kdyby si trénoval na maratón a snažíš se čím dál víc. Takhle to bylo a je i u mě:), když jsem si chtěl něco koupit, tak jsem jako při cvičení furt si nakládal víc. Měl jsem naplánovano, že budu dělat dva týdny min. desítky a nakonec jsem místo 140hod. udělal okolo 160hod., protože jsem věděl, že když zrovna teď zatnu zuby, tak že ty peníze a zároveň to, co potřebuju na fišky, budu mít rychleji a nakonec si těch věcí vážím mnohem víc a mám mnohem lepší pocit, než když bych měl ty věci hned a koupili mi to rodiče. Získáš tím i trochu pocit samostanosti a taky to, že tě rodiče začnou brát jako dospělejšího, že když něco chceš, tak si na to dokážeš vydělat. To oni ocení:).

Nvave - Profil | Út 9.6.2009 21:33:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě k nákupům, je to hodně komerční, rybařina jde mílovými kroky kupředu, všude do nás cpou jak pomalu na každou rybu, vodu atd. jiný prut, různé technické vychytávky, a korunky se kutálejí ... a dost rybářů se nechá nalákat a pak se jim doma válí vercajk, který měli párkrát u vody a vracejí se ke svým osvědčeným proutkům a způsobům lovu. Každá těžko sehnaná koruna by se také měla odpovídajícím a trvalejším způsobem zhodnotit.

NJun!0r - Profil | Út 9.6.2009 21:26:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> já ani už nemusím vybírat, ale přes léto bych chtěl sehnat nějakej flek v Praze. Je to o jiných penězích. A pamatuj si pokud nebudeš mít víc jak 50Kč(+-)/hod. a to si myslím, že seženeš jen málo kde. Vyděláš si jenom, když vydržíš a budeš dělat dlouhý šichty(já minulý rok v létě dělal 5týdnů(udělal jsem 400hodin:)). Každý den jsem dělal i o víkendy +-12hod.
Samozřejmě pokud, když budeš dělat třeba jenom 8hod., tak taky to není špatné, ale zase to budeš dělat třeba o 3 měsíce déle. To co bysi mohl stihnout vydělat jinak za celodenní dlouhý šichty. Ty dlouhý směny jsou jenom o zvyku. První týden si rád, že zvládneš 8hodin. Ze začátku jsem do té truhlárny chodil jen na 4hodiny, ale když jsem viděl jak ty peníze nabývají:), tak máš motivaci. Teď nemám problém i s 15hodinovou šichtou a to máme přestavku jen půlhodiny na svačinu(10:30-11:00).

Nvave - Profil | Út 9.6.2009 21:14:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Trochu z historie - jako kluci jsme měli zmáklou vodu, kde jsou jaké vázky a o háčky, olova, třpytky ... nebyla nikdy nouze. A starší rybář, když viděli zájem, tak vyhrabal starý naviják, prut a podaroval. Jinak sezónní brigády jahody, chmel.

NjHR - Profil | Út 9.6.2009 21:09:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> lidl. tesco, albert, makro, elektro world atd atd... :-) prijd a zeptej se jestli by neprijmuli mladeho perspektivniho skolaka co si rad roznosem letaku vydela na rybarskou vybavu :-) povez jim ze bydlis v lokalite kde bydli sami duchodci, ze prave oni by vyuzily ty jejich super akce a slevy na pastiky a mleko... ale bohuzel... kdyz jim nekdo nedodava letaky :-( o super akci na banany ve sleve se nedozvi a nemaji duvod prijit... a rekni jim ze prave TY to muzes napravit!!! a zvysit navstevnost nakupujicich lidi ;-)

NJun!0r - Profil | Út 9.6.2009 21:07:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> Mám málo času na vydělávání, protože mám plno tréninků(5xtýdně dojíždím do Prahy), k tomu ještě cvičím a chodím běhat(3xtýdně), o víkendy chodím na brigádu ke známénu(40Kč/hod.) a teď jsem se opět vrátil k psaní článků.
Když mi ještě nebylo 15, tak jsem neměl možnost si vydělávat. Začal jsem psát články. Nebylo to špatný, ale než jsem sesumíroval první článek, aby byl vůbec čitelný, tak mi to trvalo půl roku usilovné práce(s češtinářkou jsem furt řešil mojí gramatiku atd.)
Nakonec se mi to povedlo a napsal jsem jeden článek do Rybářství a druhej na chytej.cz
Za rok jsem potom získal brigádu. Dělám v truhlárně a i na zahradě, která je hned u dílny. Majitel je rybář a sbírá kameny, takže ta zahrada je opravdu nádherná. Já se o tom starám, sekám trávu.
V tom rybníčku na fotce má krásný ryby(kaprvy 60+ a plno plotic a dalších).
Mám sice jenom 40Kč/hod. jak už jsem psal, ale zas to mám na ruku a hned. Kolikrát dostanu peníze předem pokud potřebuju třeba na nějakej proutek v akci, tak on jako rybář mi vždycky maximálně vyhoví. Jsem spokojenej. Navíc to mám kousek od domova. Mnoho štěstí. Zkus to nejdřív s tím sběrem, pokud ti bude víc jak 15, tak si sežeň nějakou brigádku. Jinak já dělám kolikrát delší šichty(minulý pátek jsme měli volno ve škole, takže jsem šel čt-odpoledne(5hod), pá-(5:00-20:00hod.), so-(7:00-19:00), ne-(6:30-14:30)-chtěl jsem si odpočinout:).

NjHR - Profil | Út 9.6.2009 20:58:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> proc myslis ze je to nerealny.. ? prijdes do shopu a reknes: dobry den, jsem mlady skolak co rad rybari ale bohuzel vzhledem k memu veku tezko schanim brigady... moc rad bych si chtel poridit nejakej peknej proutek a navijacek... ale proste nemam kde sehnat koruny :-( a proto se chci zeptat vas jestli by byla moznost ze bych vam treba obcas donesl rybicky na dravce nebo zizallky za nejakej peniz abych si na to mohl usetrit.. ;-)

NLee-Haney - Profil | Út 9.6.2009 20:55:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není nad to připnout lano k bankomatu :)

NjHR - Profil | Út 9.6.2009 20:53:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ty vole ted sem si vzpomnel.... :-D ja kdyz byl malej a chtel sem nejakou korunu tak sem treba po desti sel a zbiral sem ze zeme zizaly (rousnice) takove ty velke tluste :-) anebo sem chytal na cerviky male rybicky s timhle kdyz prijdes do nejakeho rybarstvi tak nejakou tu stovku dostanes.. ale popravde uz nevim jak to chodi dnes... :-( tenkrat sem nasbiral asi okolo 100 zizal a dostal sem tak nejak okolo 100 ,- kc ;-) myslim ze to neni spatnej napad zkus se poptam v nejakym ryb. shopu!!!

NShimPaul - Profil | Út 9.6.2009 20:40:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> dneska 1kč a 20halířů.Dřív za kilo 60hal.Nadřel jsem se s tou károu jako magor.

NShimPaul - Profil | Út 9.6.2009 20:34:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jako kluk,sběr železa někdy i nelegálně,brigády,maminka a tatínek,babi děda.Dneska tvrdou dřinou v roboťe.A sem tam melouchem.

Nwena - Profil | Út 9.6.2009 20:33:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

můj bratr vydělává takto páč to má naučený z ryb akorát mu je v práci příposlech k ničemu

NFery - Profil | Út 9.6.2009 20:10:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yzzak >> ve čtrnácti holky?:-)))..kluci vy to dneska berete hopem:-)

NMOndo - Profil | Út 9.6.2009 20:04:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No rodiče, babičky, dědečci, tetičky a podobně jak už tu jiní psali. Já sem byl už tak zoufalej, že sem zkoušel si domluvit i něco na internetu, ale všechno je to podfuk nebo to nefungovalo. Poprosil sem rodiče a teď když mi chybí peníze du něco udělat na zahradu nedají mi sice moc ale každá koruna dobrá. Mám ale takové zkušenosti že pokud člověk opravdu chce i z toho mála co se k němu dostane něco našetří. Je už mi 15 tak snad letos nějakou brigádu seženu ,ale většinou člověk sežene něco při čem se moc nedostane na ryby. Je to naprd. A mi co už jsme na středních se krom prázdnin na ryby pořádně neddostanem.

Nan-old-fuddy-duddy - Profil | Út 9.6.2009 19:47:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na základce je to těžký, protože sám si vydělat je skoro nemožný, protože tě nikdo nezaměstná. Když jsem byl v tvých letech, tak jsem byl odkázanej na to, co mi dali rodiče a příbuzní, nejvíc jsem si kupoval věci vždycky po narozeninách a takových svátcích:) Taky jsem se snažil pomáhat u dědy, kterej mi taky vždycky za to něco dal. Vydělával jsem taky sbíráním jablek, hrušek, třešní a mirabelek, pak jsem je vozil do výkupu, za den jsem měl i pětistovku, což pro mě byly obrovský peníze, tak to byla tak nejlepší možnost, jak si sám vydělat peníze.

NFeedoros - Profil | Út 9.6.2009 19:35:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

no tak jasně kapesný a potom přízpěvky babiček a dědečků :) jak to jenom jde