Vlacenie s feederom - ano ci nie?

Niekde som cital nejake nazory roznych rybarov na to, ze feeder prut sa da uspesne pouzit pri vlaceni. Nemate s tym niekto skusenosti? Ak ano, mohli byste napisat, ako sa vam s feederom vlacilo, podla coho ste urcovali tuhost spicky a ci ste mali na to nejake uspechy? Za odpovede vopred dakujem.
Autor diskuse: kexpal - Profil , 11.8.2008 dravci - techniky lovu

mate skusenost s vlacenim s feeder prutom?

A) ano66%

B) nie34%

Od 11.8.2008 hlasovalo 76 čtenářů.

PepaČadek - Profil | Po 11.8.2008 8:55:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

délka prutů: to je naprosto individuální věc. znám špičkový vláčkaře pro který je 2,4m nekonečně dlouhý prut a za ideál považují 2m. já třeba bežně chytám 3m a mám i castingový Fenwick 3,3 (lososák) který považuju za ideální prut na štikovou přívlač. Mám skoro 2m, brodím dobře , brodím rád a umím házet i z malýho prostoru. třeba pod stromem. vím, že 85% vláčkařů by s takovýma délkama vůbec nechytalo, ale já si to nemůžu vynachválit. záseky perfektní, kontrola nástrahy perfektní, kličkování kolem trávy, listí a bordelu ve vodě perfektní.
Je ale pravda, že při takový délce se nesmí šetřit. jednak by prut vylezl hodně težký, a udržet hmotnost na dobrý úrovni vyžaduje "investice" a potom dlouhý blank nemilosrdně odhaluje, kde výrobce šidil prut. takže u prutu přes 2,7 (tj,3 a 3,3) doporučuju jen top modely.