lov úhořů nemohu zaseknout hada

Lovci úhořů. Ptám se- jak je nejlepší napíchnout rousnici aby zásek seděl? Už několik úhořů mně spadlo a nebo to mají za krajíček tlamky.
Autor diskuse: Kalužmistr - Profil , 28.5.2008 dravci - techniky lovu
10 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBendour - Profil | Čt 24.5.2012 13:47:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Navlékni klasicky žížalu tak jak jsi zvyklej akorád jí vytáhni až za lopatku háčku úplně nahoru aby háčček byl úplně volnej nikdy jsem neměl problém zaseknout hada kyžtak zkus mínkrát otočit žížalu na háčku třeba jen třikrát a obráceně od konce do předu tmavší část žížali považuji za předek.ahoj kdyžtak dej vědět písnu

NDalas - Profil | St 2.5.2012 22:29:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaňka >> čus, je to možný, nechce se mi tam už vracet a pitvat to, ale taky tam byly nejaký kydy, že si mám chytat v květnu na rybku, nebo tak cosi- to jsem snad pochopil gut..
Ale zpátky- víš co je fajn- použil,jsem ted na hada háčky bojlisáky- co jsem na ně dřív lapával kapry, ale hodně řezaly, tak jsem je zrušil-- takový ty dvakrát ostře lomený a dlouhý ramínko- a z těch 15 hadů bylo snad 12 krásně za spodní zobák a šlo pěkně peanem vyloupnout, přitom to byli hadi s dost velkýma hubama- dobrý že ?..

NDalas - Profil | St 2.5.2012 18:23:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

..14 jich bolo, plus jeden velký mi zdrhnul jak jsem ho cpal do tašky)

NUnkas - Profil | Čt 26.4.2012 11:39:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalas >> Nebo zkus tohle. Staženého, vykuchaného úhoře nakrájíme na šikmé plátky asi centimetr široké, jednotlivé porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi hodinu odležet. Z mouky, vejce, piva a oleje mezitím našleháme těstíčko, ve kterém plátky úhoře máčíme a pak smažíme na rozpáleném tuku do zlatova. Z hotových porcí ubrouskem vysajeme přebytečnou mastnotu a můžeme servírovat. Takto upravený úhoř je vynikající s bramborovou kaší. Dobrou chuť. Uf, to jsem se zapotil.

NBendour - Profil | St 25.4.2012 23:03:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zkus jí namotat opačně.Od ocasu jí namotej a vytáhni jí až nad háček.Háček ti bude skoro celej ale fakt to dobře funguje.Větší háčky nejlépe s očkem.A když se zeptáš v rybářství tak určitě mají upravený háčky se zoubkama na ramínku aby žížala nesklouzla dolů léta jsem je používal a fakt v pohodě.Fakt jí natáhni až nad háček.A háčky s delším ramínkem a menším obloučkem.Kdyžtak písni.A rybičky jsou super nejvíc jsou hropuzci.

NNICKLOTERS - Profil | St 25.4.2012 7:52:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalas >> No jestli hceš ty chytat na rybku hady od května tak můžeš....Já na rybku chytám až to RŘ dovoluje....to je snad příteli nad slunce jasné......A nikde nečtu ve svém předešlém zápise že bych nějakou rybu něčím ohrožoval................Jinak ještě ta hlavní věc je ...každý z nás má možnost při lovu jaké koli ryby vybrat si rybolovnou techniku včetně nástrahy.......Vše v dobrém..

NNICKLOTERS - Profil | Út 24.4.2012 22:08:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr >> Díky za tvou odpověd...Já to nečetl čtyři roky na zpět....................Za mě ti můžu jen říci ..já na rousnici hady nechytám a to už spousty let.....Ůhoře pouze a jen na mrtvou rybku...Já vím že každý z nás to vidí jinak ale na rousnici už ne....Na tu jsem si své odchytal a zjistil jsem že ůspěch lovu ůhořů na rousnici není právě takový a to hlavně proto že tvou rousnici nahozenou právě na hada ohrožuje nespočet dalších ryb.....v noci je to pochoutka takřka pro všechny ryby....Kdysi dávno jsem na rousnici navlečenou na tak zvané bago chytnul za jednu noc pět druhů krásných ryb.....kapra,lína,velkého okouna,candáta a ůhoře až na samý konec....Tím jsem si právě řekl že mrtvá rybka je ůspěšnější na tento lov ůhořů...ale na mrtvou rybku v noci máč zase možnost opět chytnou více druhů nočních dravců...je to o štěstí o náhodě...Ůhoř je nevyzpytatelný a sakra náladový...

Nlada78 - Profil | Út 24.4.2012 21:06:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vili z Role >> průběžné olůvko,zarážka z ventilgumky,nebo,,flastru a háček.Od olůvka k háčku 30-40cm. Prostě co nejjednoduší. Vlasec 0,25mm a víc. Bez návazce.Starý prut i naviják-ono v noci jsou nějaké složitosti spíš na obtíž.

Nlada78 - Profil | Út 24.4.2012 20:29:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr >> malí úhoři se chytnou většinou z jara,při chytání jiných ryb na hnojňáka,či žížalu. Ti to mají často zažrané-ale i tak si z odstřihlým háčkem poradí docela dobře. Uhoř je nezmar. Pokud na ně jdu cíleně,a to chodím často,tak jak jsem psal níže-větší háček,celou rousnici. Chytám v řece pod splavem,pruty k nebi-pozoruji špičky proti měsíci. Záběr se projeví tak,že se špice zatřepe a pak tah.(styl Ota Pavel) To je pravý čas na,,zásek,,. Jestli je zažraný,nebo ne,to neřeším. Jde se mnou domů:-) S tím zažráním a velikostí ryb je to 100x horší u candátů,nebo štik-to je třeba dávat pozor,ale u úhoře opravdu ne.

Nlada78 - Profil | Út 24.4.2012 20:18:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr >> si myslím...

Nkudrlinka - Profil | Ne 18.3.2012 20:13:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaňka >> já bych použil větší háček )))

Nscrio - Profil | St 14.3.2012 19:54:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nazdar, unas na chate se par uhoru pochytat da, lovim je klasicky z policajtem a dlouhej pruves, kdyz uz je tma a nemam naladu tam davat stale policajta tak normalne prez brzdu s baitrunerem, kdyz nechci bejt svine a nechat ho zazrat tak sekam tak do 3s, zizalu napichuju primo rovne po hacku zadne cacourky, klidne az 5 cm za hacek jako by do - J -, kdyz to ten uhor proste veme a pojede stim tak si ten navijak roztoci. Nezapominej ze je to hltavec :), Ale raci bych pouzival ty policajty jestli tam uvas mate hodne vazek ve vode aby ti zato netahal a neotach ti to nekam do sutru.. popr do korenu. Jeden stary PAN rybar chyta jedine na feedr uhore, neutek mu ani jeden vidi sebemenci zaber coz je vyhoda nez u policajta.. ale musis chytat proti mesici =)

Nmipa - Profil | St 14.3.2012 19:30:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr - >> Poslední roky jsem ustoupil od lovu úhořů klasickým způsobem, tedy s policajtem a velikým průvěsem ... Lovím je převážně na řece pomocí feederu a záběry většinou sedí !
Používám normální větší háček (žádný speciál) s kulatým obloučkem a o něco delším ramínkem. Rousnici nastražuji tak, že jednu navléknu na vlasec nad háčkem (u větších třeba jen 1/2) a z druhé udělám na háčku třemi až čtyřmi vpichy takový "uzlík" s delšími konci. Ty potom napustím vzduchem pomocí jehly a injekční stříkačky, aby se nástraha jen lehounce vznášela a zároveň hůře zapadala do kamenů a třeba i do bahna ... Místo vzduchu jsem též zkoušel i sardinkový olej a mělo to dost úspěch a to i přes den ...
Na feeder jsou záběry dost razantní a proto je sekám hned bez zažírání a hadi nepadají ...... :-))))))

NMaTTeSeK18 - Profil | St 14.3.2012 18:31:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GTdpcfix >> Hoj myslím s že teplota vody nemá moc velký vliv ješte než vyšlo v platnost hájení uhoře tak jsem je v tom období chytal na byvalém revíru dnes soukromá voda jezero nebesák.A co se týče dubna tak taky jsem na ně chodil ale na nerevír a zkoušeli jsme to s klukama a docela dost nám brali jak malí tak i velcí.ale jsou to moje zkušenosti z mého okolí jinde to zas muže být uplně naopak.Zjistíš to jedině tak ,že to zkusíš.A hlavně pořádné rousnice s sebou:-)

NLeorim - Profil | So 3.3.2012 16:57:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar rousnicu napichuju ve dvouch místech při čemž konec rousnice navleču až na vlasec a nechám vylejzat špičku háčku,velikost háčku přiměřenou k rousnici.Tento způsob se mi osvědčil a je lepší než když namotáš celou rousnicu na háček a špičku háčku necháš schovanou....

NDalas - Profil | Út 28.2.2012 22:19:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chlapi uvědomme si prosím, že "hadů" se dnes vysazuje ani ne desetina, oproti časům, kdy jsme byli malí kluci, je čas se nad 80 kama smilovat a nechat je žít, aby i naše děcka měla možnost zažít, jak metrový průvěs stoupá k hůlce a uhoř se nechce odlepit ode dna )) D.

Nlada78 - Profil | Út 28.2.2012 19:28:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mirek66 >> když tak anguilla,ty anqilo :-))

NStarc55 - Profil | Út 28.2.2012 15:19:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je dobré, pokud lovíte na bahně vstříknout do rousnice nastražené na kalhotky injekční stříkačkou vzduch. Mám to odzkoušené na Vranově i na malém rybníčku tzv. bahňáku. Pokud chytám v korytě, kde není bahno nebo na řece pod splavem, tak tuto fintu nepoužívám. Je to zbytečné. Vyzkoušejte to chlapi, protože to funguje. Lov úhořů považuji za jeden z nejkrásnějších a nejnapínavějších adrenalinových lovú. Už se nemůžu dočkat jara. Petrův zdar!

NHmmmmTakJooooo - Profil | Út 28.2.2012 15:17:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr >> Tak je dej pryc a zkus kapraky s trosku tencim dratkem s sirsim oblouckem :))) plno lidi si mylne mysli ze uhor potrebuje do sebe neco uzounkeho ... na vlasni oci sem videl na ouklejku cca 8 cm chytit uhore ani ne 60 cm na splavek vecer :)))) me se tyhle specialni neosvedcily .... na kapraky je taham mnohem lepe ... davam pletenku a sekam okamzite pri zaberu ....

NGTdpcfix - Profil | Po 27.2.2012 23:27:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr - >> chtel by jsem ti napsat jedinou vec nevim jestli se do me nekdo nepusti ale u nas to tak chodi....na uhore chodim pouze s jednim umyslem...sezrat.dle meho nazoru jinak ani uhor nejde na polozenou chytat...skoro kazdeho co chytnu mam zazranyho kdyz neni zazranej nezaseknu ho tak nevim....mozna by bylo dobre reseni feeader ale v tom se bohuzel neorientuji...rozhodne neni dobre reseni chytat hady s umyslem chyt a pust....

NHlubočepy - Profil | Po 27.2.2012 17:34:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S&F - pescador >> Loni jsem na takového líčil od jara. Spotřeba snad 500 rousnic a nepřišel za celou sezónu . A Ty na šprcku :o)

NS&F - pescador - Profil | Po 27.2.2012 17:12:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mě se ho podařilo zaseknout i když jsem jej nečekal ....

NHlubočepy - Profil | Po 27.2.2012 12:52:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na " kalhotky" je jinak :o)

NOkyš - Profil | Po 27.2.2012 10:05:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalas - úhoře chytám především na jaře začátkem léta. Zkusil jsem ho hodit na rošt při grilování a ejhle, dobrota. Jen ho je potřeba pro ty kdo neradi mastnotu, grilovat pomalu a opravdu dlooouho. Tuk musí ven. A jak je to tučný ani se to příliš nepřipaluje a není to potřeba potírat žádným tukem. Jenom nasolit a případně naložit do čerstvých bylinek, česnečku.

NLauri - Profil | Po 27.2.2012 9:36:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pstruh27 >> úhoř je mastný, já ho jedl jednou jinak než uzeného a moc jsem si nepochutnal. Uzený je docela dobrý, ale že bych ho musel jíst každý měsíc to teda ne. V posledních letech mě zajímal jenom úhoř na háčku a ne na tepelnou úpravu.
Něco pro inspiraci: http://www.google.cz/#hl=cs&gs_nf=1&cp=9&gs_id=u&xh​r=t&q=%C3%BAho%C5%99+recept&pf=p&sclient=psy-ab&pbx​=1&oq=%C3%BAho%C5%99+rece&aq=0&aqi=g2&aql=&gs_sm=&g​s_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=257730​7858dcf094&biw=1170&bih=752
Ale pamatuj úhoř bude vždy chutnat jako úhoř z tou mastnotou a tukem se toho moc dělat nedá

Nkolja - Profil | Po 27.2.2012 0:58:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

uzené ryby já rád...

Nlakoc - Profil | Po 27.2.2012 0:22:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalas >> do pekáče dám hodně zeleniny. třeba mraz. číns, směs, přidám po barevné paprice nakrájené na proužky, jeden celý na kolečka nakrájený pórek, hada posolím(i tu zeleninu) jemně okmínuju, stočím do kolečka a podleji trchou olivovým olejem během pečení jen podlévám vodou, jemně. K tomu americké brambory....Bomba...

NDalas - Profil | Po 27.2.2012 0:01:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar chlapi. nechytal jsem uhoře cileně aspoň 20 let, ze srandy a z nostalgie za velkým průvěsem a stoupajícím kouskem alobalu jsem zašel 2 krát vloni, chytl jsem nějak 5 kolem 70-80, tady ty dva nešťastníky jsem vzal, protože to měli až v prdeli a protože rybožravá máti to měla, když jsem byl děcko tuze ráda. Tak jsem jí jednoho dal a přišel okoštovat a hned jsem si vzpomněl, jaký to bývalo i tehdá - tučný jak sviňa a tuhý jak kráva. (Upečený v troubě v takovým tom skleněným pekáči, samozžejmě stáhnutý). Druhýho jsem sušil půl roku v mrazáku a při stěhování rád věnoval protivné babě sousedce. Mám ryby moc rád, candáta můžu obden, 60 ku kapra sežeru za dva dny sám, ale uhoř mi stačí jednou za těch 20 let. Máte nějký dobrý spešl recept, aby to bylo jiný, než jsem popsal ? (uzený taky ne, bo uzený u mě vede jednoznačně kapr). Dík.

Ntoliplzen - Profil | Ne 26.2.2012 23:15:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Napíchni je jednou na prostředek a nech vyset takzvaně "na kalhoty". Stačí jedna dvě rousnice. Dřív jsem dělal chomáče, schovával hrot, napichoval je x krát a mělo to spíš opačnej efekt. Takhle berou poctivě a líp se jim to cpe do tlamy. Taky to chce pořádnej průvěs. Jinak jsem viděl párkrát jednoho dědu, jak dával rousnice i s malym háčkem do silonky a převazoval to gumičkou a věř nevěř vždycky hada vytáhnul. Jakmile to narval do huby, už to nebyl skrz ty svoje jemný zuby schopnej vyplivnout a hlavně nemusíš pořád převazovat, protože se ti nezažere a žížala je skoro na celou noc. Jen je průšvih, když to veme něco jinýho, to máš smůlu... To je jedinej důvod, proč to nepoužívám, jinak je to odzkoušený a šlape to. Bohužel jen na hady......

Nkaňka - Profil | Ne 26.2.2012 22:37:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr >> Dám ti tip , když sem chodil na úhoře stříkal sem do žížal jehlou sardinkový olej a fungovalo to . Používal sem tento http://www.rybolov.cz/krmeni/komponenty-do-krmeni/s​ardinkovy-olej-1l

NVenca888 - Profil | Út 5.1.2010 20:41:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lovec Petr >> z mojí strany to byla ironie. pravděpodobně to funkční bude, protože sůl má silně dehydratační účinek, což asi rybě žijící ve vodě dvakrát příjemný nebude. Na druhou stranu se mi to zdá zbytečně komplikovaný a zároveň i krutý, protože nechat chcípat živýho tvora několik minut, pokud to lze udělat za pár vteřin, bych označil za pěkně idiotskej styl... dotyčnýmu by slušelo dostat pár přes záda...

Npavel68 - Profil | Po 4.1.2010 19:11:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Flammy >> nevěř kravinám - přebrousí to jakmile se začne otáčet kolem osy jako prd.Vlastní zkušenost - taky jsem kdysi laboroval...

NMalda512 - Profil | Po 4.1.2010 15:50:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kalužmistr >> Jednoduchý trik ale velice uspěšný. Napíchni rousnici asi 4x na háček a pak ji celou přetáhniopatrně přes háček až na vlasec. Takto tam umístí třeba 4 rousnice a pátou obal háček tak aby ti ani kousek nikde netrčel. Jde oto že uhoř rousnici zhltne a pokud je háček příliš obalen rousnicemi tak při záseku se prostě nezasekne a uhoři ho bud vyrveš z tlamky a nebo ho chytneš jen za krajíček a během zdolavání se vyhákne. Jinak jak píší druzí velkej průvěs.Klidně i pokud to jde 2 metry. Minulí rok jsme chytali uhořev pravé poledne v největším horku a asi 5metrů od kraje. Vždy když byla rousnice špatně nastražená byl zásek doprázdna. Ale jak byla dobře tak se tahali i uhoři přes 1kg.

NVenca888 - Profil | Ne 3.1.2010 22:34:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chce to nechat nějakej průvěs nebo povolenou brzdu a chvíli počkat. Úhoř je vcelku hltavej a nemyslim si, že by se spokojil jenom s utrženym kouskem. Tohohle jsem chytil na dvě pěkně vypasený rousnice na relativně velkym háku při povolenym baitunneru (spíš jsem čekal sumce).