Operační program Rybářství 2014–2020

- Ministerstvo zemědělství



Příjem žádostí 13. výzvy bude zahájen 9. října v 9.00 hodin

Využijte dotace bez háčku! Tradiční podzimní kolo dotací v Operačním programu Rybářství 2014–2020 odstartuje Ministerstvo zemědělství ČR v úterý 9. října 2018, své žádosti o podporu mohou žadatelé předkládat od 9.00 hodin. Projekty 13. výzvy bude možné registrovat 3 týdny a celkem se mezi žadatele rozdělí až 136 milionů korun.

Všechny Žádosti o podporu budou přijímány elektronicky prostřednictvím Portálu farmáře, bez nutnosti osobní účasti žadatele na regionálním odboru Státního zemědělského intervenčního fondu. Nejpozději do 2. října bude rovněž na Portálu farmáře zveřejněna Žádost o podporu žadatelům. Příjem žádostí pro 13. výzvu bude ukončen 30. října 2018 v 17:59 hod.



Žádosti o podporu na projekty ve 13. výzvě se týkají opatření Inovace, Produktivní investice do akvakultury, Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním, Investice do zpracování produktů a Vytváření organizace producentů. Spolu s 13. výzvou proběhne příjem žádostí v opatření Akvakultura poskytující environmentální služby (vysazování úhoře říčního), které bylo vyhlášeno ve druhé výzvě.

Opatření Inovace je zaměřeno na produktové a procesní inovace, posilování rozvoje a předávání znalostí. Podpora je určena podnikům akvakultury nebo veřejnoprávním subjektům jako jsou VŠ a výzkumné organizace, které spolupracují s partnerem projektu. Tím je veřejný nebo soukromý vědecký subjekt (univerzita, VŠ, výzkumný ústav nebo veřejné výzkumné instituce Akademie věd ČR) anebo (v případě žadatele z řad veřejnoprávních subjektů) podnik akvakultury. Na toto opatření je v rámci 13. výzvy určena částka ve výši 10 milionů korun.



Opatření Produktivní investice do akvakultury je určeno pro podporu výstavby, odbahnění a modernizace rybníků menších než dva hektary katastrální plochy, na investice do sádek, líhní a rybářského vybavení. Podpora je určena pro podniky a může být poskytnuta fyzické nebo právnické osobě, rybářským svazům a spolkům. Na toto opatření je alokováno celkem 60 milionů korun.

V rámci opatření Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním můžete využít dotace v celkové výši až 40 milionů korun na investice do recirkulačních zařízení (včetně líhní) a průtočných systémů s dočišťováním. Podpora je určena pro podniky a může být poskytnuta fyzické nebo právnické osobě.



Opatření Investice do zpracování produktů zahrnuje investice na výstavbu nových nebo rozšíření, vybavení a modernizaci stávajících zpracoven ryb. Dotace jsou určeny pro mikropodniky, malé a střední podniky nebo zpracovatele ryb. O podporu mohou opět žádat fyzické nebo právnické osoby a celkově bude rozděleno 24 milionů korun.

Záměr Vytváření organizace producentů podporuje aktivity spojené se zakládáním organizací nebo sdružení organizací producentů. O podporu žádá vždy jeden zakládající člen organizace producentů. Na toto opatření je alokováno 1,92 milionů korun.

Úplně znění Pravidel pro jednotlivá opatření je k dispozici na www.eagri.cz



Autor: Ministerstvo zemědělství