Agresivita pytláků stoupá

Kategorie: Všeobecné

„Víme o tom, že někteří naši členové loví v noci v našich vodách a odvezou pak úlovky do soukromých revírů. Bohužel se nám nedaří nikoho chytit při činu,“ řekl předseda mostecké organizace Českého rybářského svazu František Fuksa.

Celý článek: http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/agresivita-pytlaku-stoupa20080925.html

Martin M., 25.9.2008

Diskuse k bleskovce

kakr - Profil | Po 29.9.2008 21:45:30

Miky26:
Celá problematika MP se tu již probírala. Znovu opakuji, MP má ze zákona v oprávněných důvodech provést kontrolu totožnosti. Pokud má podezření, že rybář loví neoprávněně musí zavolat PČR. Jen ta je oprávněna kontrolovat, zda rybář loví oprávněně.

SAHIB - Profil | Po 29.9.2008 21:32:31

kakr
Naopak! Já si nestěřoval-jen jsem podotknul,že byť bylo vše okolo v cajku,tak už jen to,že se tam ukázali,bylo poučné pro některé,že tam chodí..a pokavad si to MO vyžádá-Měú souhlasí-který je zřizovatelem MP,nevidím důvod tam nechodit preventivně,..i kdyby jen na kontrolu,zda tam nejezdí přes zákazy,..-)

Miky26 - Profil | Po 29.9.2008 21:23:56

kakr - vzhledem k tomu, že neoprávněný lov ryb ve dvou a více osobách je již trestným činem.Nevidím důvod proč by MP při podezření páchání trstného činu nemohla oprávněně zasáhnout.

Jovánek - Profil | Po 29.9.2008 21:10:37

Kanic:Nedávno jsem chytal v Ostravě.Jsem z úplně jiného kraje.Najednou se tam objevila MP a chtěla OP.Bez problémů jsem jim ji ukázal a oni slušně,jestli jim můžu ukázat nějaké oprávnění k rybolovu.Co mi tedy bránilo jim to ukázat? Nic.Na jiných místech stejně MP potkat nemůžeš,jedině v obci.A protože je to městská policie,tak si myslím,že je jenom dobře,když to kontrolují.

kanic - Profil | Po 29.9.2008 7:44:18

Jovánek - ® - MP nemá ze zákona o rybářství pravomoc kntrolovta výkon rybářské ho práva.Toto může dělat pouze PČR a RS.Možná bude vyjímka pouze u vod v majetku města nebo obce.

Jovánek - Profil | Po 29.9.2008 6:44:28

Kakr:Nevidím důvod,proč bych nedal nahlédnout MP do mých ryb.dokladů a ještě k tomu jim neukázat OP. To bych musel asi něco špatnýho udělat,nebo bych musel bej tak tvrdohlavej,abych jim to neukázal.A důvod kontroly MP bych bral tak,aby právě sedělo vše v pohodě a nebyl tam žádnej bordel.

JKL - Profil | Pá 26.9.2008 8:53:25

kakr : V tomhle konkrétním případě se jedná o vodu v majetku města - takže kontrola MP je asi opodstatněná.

kakr - Profil | Pá 26.9.2008 8:47:44

SAHIB:
MP nemá kompetence ke kontrole rybářů, to má jen PČR. Snad by se dal kontrolovat průkaz totožnosti, ale i to je na hraně, musí k tomu být důvod. No a když rybář sedí v pohodě, kolem není žádný bordel tak jaký důvod ke kontrole má MP?

numen - Profil | Čt 25.9.2008 23:35:18

Nejvíc škody na revírech nadělají opravdu rybáři. Pytláci to je zanedbatelné, když to nejsou ruští soudruzi se sítí.

SAHIB - Profil | Čt 25.9.2008 23:24:52

Y@ran
a nejni to jen tohle,..
choděj také,když je v létě plno koupáčů-dojedou i na dvou skutrech,jeden kontroloje bordel koupáčů okolo sebe a druhej popř,auta,co tam nemaj co dělat-ZVju...začalo to až letos,ale myslím si,že to zafungovalo dobrým způsobem...jen ti bordeláři-taky rabáři,příde RS- v poho,odejde a podívej se,když jedou dom..tak to je na pytle,sjedou si v poho až za hráz a řeknou ti:Woe!přece to všechno nepotáhnu až nahoru,jsou dva a každej toho bez přehánění má tak ze 2!!! metráky nejmín...co pak naděláš...

Miky 26
to je lae brachu asi věc nedohledná,to by se ju mušelo změnit věcí,...musel by ale v první řadě bejt Velkej přerod na vedoucích místech ČRS-neříkám že všech,.ale muselo by se hejnout,..a některá legislativa tutu činnost ještě více zastřešující,a hlavně chránící jejich osoby,byt maj statut veřejný,..

Y@ran - Profil | Čt 25.9.2008 22:36:36

SAHIB - bez rejpání a ironie - takovou městskou policii Vám závidím a nejen z pohledu spolupráce s výborem MO ČRS a RS, ale i z pohledu přístupu - slušného jednání.

Miky26 - Profil | Čt 25.9.2008 22:31:12

Sahib - super a vsad se, že kdyby přišli k takové partičce jak píšeš níže.Tak by to proběhlo stejně v klídku.Myslím že kdyby RS dostala uniformy základní mzdu + odměny za záchyty a pořádný vybavení třeba 4kolky.Škod a bordelu na našich vodách by řádně ubylo.
Je to jak sem psal jako s policí k čemu je bodovej systém , když není kdo by ho kontroloval.Pokutu ti daj max. ve stokorunovejch položkách aby se neřeklo, jen proto že je tam slovo AŽ 5000,-.
Nedávno mýmu známýmu zabil ožralej řidič na přechodu babičku v obci jel 80 ve dvě odpoledne.Dostal dva roky podmínku a sebrali mu řidičák.Kdyby sis vzal místo auta kovovou trubku dostal bys 15 natvrdo.Přitom je to stejný.Holt dokud nebudou pořádně postavený pevný tresty jak u vody tak mezi lidmi bude to furt jen o tom kdyby.