3. kolo brodské rybářské ligy skončilo opět rekordně!

Kategorie: Kaprařina

Minulý víkend se sešlo na rybníku Brodský v Červeném Kostelci 10 dvojčlenných týmů sportovních rybářů aby již potřetí změřili své umění a rybářské dovednosti. Od pátku do neděle měli přesně 48 hodin na to, aby nachytali, zvážili, přeměřili a zpět do vody pustili co největší množství ryb. A jak se jim to povedlo? Perfektně. Společně nachytali 157 kusů ryb o celkové váze 871,25 kg! Tím překonali rekordní úlovek z prvního kola, který byl 141 kusů a 730,17 kg. Velké ryby se v tomto kole nenechali ulovit, a tak největším úlovkem byl 82 cm kapr o váze 10,2 kg, kterého ulovila jediná zástupkyně něžného pohlaví - paní Michaela Cintulová z Vrchlabí. Ulovili se také 3 jeseteři, ten největší měřil 102 cm, a jedna zlatá maxi rybka plnící každé přání. Samozřejmě pouze tomu kdo jí pustí zpět do rybníka. A jaké byly výsledky? V tomto 3. kvalifikačním kole se nejlépe dařilo týmu ze Žďáru nad Sázavou ve složení Radek Pavlíček a Jan Starý. Těmto dvěma borcům se povedlo nachytat 51 kusů ryb o celkové váze 293,51 kg! Na druhém místě se umístili pan Přemysl Čejp z  Náchoda s panem Michalem Hazdrou z Prahy. Ti nachytali 37 ryb o celkové váze 194,12 kg. 3. místo patřilo týmu z Trutnova ve složení pan Jaroslav Řehák a Petr Orjabinec, kteří společně nachytali 25 ryb o váze 142,64.
Vítězům 3. kola blahopřejeme a všem zúčastněným závodníkům i pořadatelům děkujeme za pohodový a korektní průběh celého závodu. A co je na dosavadním průběhu ligy nejzajímavější? Její vyrovnanost. Prvních 6 týmů dělí od sebe pouhých 7 bodů, a tak finále, které bude 3. - 5. října na rybníku Brodský v Červeném Kostelci, bude hodně zajímavé. Srdečně vás zveme podívat se na souboj o prémii ve výši 20.000,- Kč, určenou pro vítězný tým 1. ročníku Brodské ligy. Uvidíte alchymii při vnadění a cit a umění při zdolávání ryb při tichém, ale nervy drásajícím průběhu finále.
Hrstka Milan, pořadatel závodů a provozovatel kempu Brodský Červený Kostelec.

Martin M., 10.9.2008

Diskuse k bleskovce

kuratko - Profil | St 10.9.2008 19:12:05

Závody na Brodáku jsou fajn , i když se my zravna moc nedařilo , tak i tak jsem si něco vytáhl je to pěknej pocit chytit si něco většího. Jen bych chtěl říct že bych omezil zakrmování takovým množstvím krmení aspon na pět kilo deně.Protože suma sumárum hodí se tam toho víc než dost a to pro ty ryby není nejlepší. Ale jinak jsem byl spokojenej jezdí tam stejní rybáři jsou to skvělí chlapy a hlavně je s většinou znich psina že vás nemrzí ty momenty bez záběru.