Třebíčská feeder liga - 1. kolo

Kategorie: Feeder

V neděli 27. 4. 2008 proběhl 1. závod Awa-Shima Cupu – Třebíčské feeder ligy organizovaný pod hlavičkou Moravského rybářského svazu, odboru LRU plavaná, nově vzniklé sekce feeder, ve spolupráci s MO MRS Třebíč. Závod proběhl na řece Jihlavě v Třebíči na Polance.

Od šesté hodiny ranní byl na místě sraz závodníků. Proběhla prezentace, losování a příprava. Závodní úsek byl rozdělen na dva úseky - A a B. Kromě soutěže jednotlivců byla vyhlášena i soutěž dvojic. Proto každé družstvo mělo zástupce v obou úsecích.

Přesně v 8:25 hodin zazněl povel krmení a všech 22 závodníků začalo bombardovat hladinu koulemi krmení. O půl deváté na povel chytání začal čtyřhodinový závod. Ten se hodně lišil od předchozích tréninků. Před závodem nebyl problém nachytat větší množství ryb, i pár kapříků, pěkné tlouště a ostroretky. Záběry začaly pravidelně chodit jen Martinu Kučerovi, který si vylosoval spodní forhont - 1A. Zvítězil s velikým náskokem (celková váha 5770 g), před Lubošem Mácou (1930 g). Toho katapultoval na druhé místo více než kilový kapřík před koncem závodu. Třetí místo obsadil Martin Libal (1720 g). Ostatní závodníci chytili od jedné do čtyř ryb. Nejvíce se ulovilo plotic a tloušťů. Byly chyceny i pěkné ostroretky, které spolu s pěknými tloušti měly váhu kolem půl kila. Další ulovené ryby byly podoustve, uloven byl cejn a okoun. Každá ulovená ryby znamenala posun v pořadí. Potěšující bylo, že žádný závodník nezůstal bez ryby.

Při rozhovoru s vítězem Martinem Kučerou mi Martin na otázku, jak se mu líbil závod, odpověděl: „Závod proběhl velice dobře. Od rána bylo příjemné počasí, vylosoval jsem si 1A, což byl spodní forhont. Zakrmil jsem řádově do 3/4 řeky, kde bylo zhruba 2 – 2,2 metru. Na začátek jsem naházel 6 koulí a jednu dozadu úplně ke břehu. Po 20 až 30 minutách jsem dostal první rybu, malou ouklej. Potom přišli malí jelečci a kolem půl 12 záběry gradovaly, najeli mi ostroretky, větší jelci a plotice. Toto období hojných záběrů trvalo do 12:15 a byl konec. Chytal jsem hodně s živými červy, jemné, dobře namíchané krmení od Sensasu. Jako montáž jsem použil asi metrový fous – návazec pod pátnáctigramovým krmítkem“.

S úsměvem mi Martin odpověděl i na druhou otázku, zda byl spokojen s vylosovaným místem: „Forhont je vždycky forhont, jasný“.

Další otázky směřovaly za Václavem Kudláčkem, který do Třebíče zavítal z Náměšti.„Jak se Ti líbil závod?“: „Dobrý, bylo to super. Až na ty ryby, mohly brát víc. Organizačně dobrý závod.“
„Co si odneseš do dalšího závodu?“
„Další závod? 100 % přijedeme. Ve feederu je pořád co zlepšovat, zde voda táhla jen málo, žádný velký tah, sestava mohla být malinko jiná. Ke konci jsem zjemnil, dal jsem na menší háček jednoho červa a jemné záběry se občas začaly objevovat “.

V soutěži družstev suverénně zvítězil tým Awa-Shima Bass Brothers, Martin a David Kučerovi se součtem umístění 4. Druhý v pořadí se umístili Honor Hold (David Svoboda, Lubomír Máca, součet umístění 5) a třetí byl tým Raptoři (Vladimír Oliva, Petr Vítek, součet umístění 10).

Celkem 22 závodníků ulovilo 19 520 g ryb, což je v průměru 1 774,5 g na tým a 887,2 g na jednotlivého závodníka.

Děkujeme všem za účast a těšíme se na druhý závod na Markovce, kde si všichni zvýší počty ulovených ryb.

Výsledková listina

Web ligy.

                                    Radek Černý a Laďa Ševčík

Foto Václav Kružík

Martin M., 28.4.2008

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.