Novela vodního zákona má minimalizovat riziko havárií a zlepšit reakci na ně

Kategorie: Všeobecné

"Cílem novely je co nejlépe minimalizovat riziko na řekách. A pokud i přes to k havárii dojde, musí všechny zasahující složky přesně vědět, co mají dělat a v jakém pořadí. Všichni si moc dobře pamatujeme, co se před třemi lety stalo na řece Bečvě. Takový chaos při řešení havárií se nesmí opakovat," uvedl k návrhu ministr Petr Hladík (KDU-ČSL).

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novela-vodniho-zakona-ma-minimalizovat-riziko-havarii-a-zlepsit-reakci-na-ne

MAXXSKATER, 3.10.2023

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | Út 3.10.2023 18:55:18

Honza7 - 3.10.2023 17:21:56 > bohužel sankce není přijmem mžp ani Mze ale statního rozpočtu ,- tak se klidně může přetavit pro dotaci v nějakou jinou chemičku která si občas ubzikne. Nebo palivo pro PR výlet na Taiwan😀.Pokud se ovšem viník neodvolá a správní řízení se co podaří dotáhnout.
já nevím pokyny pro havárii ve vodním zakoně jsou jasné- každy kdo zjisti na povinnost ohlásit - volá HZS-- informuje se Ožp-připadně čižp odeberou se vzorky a šetří se. Díky neschopnosti vymoci legislativu platnou - vymyšlime novou- nevím jestli bude lepší.

Honza7 - Profil | Út 3.10.2023 17:21:56

Tak mám z toho pocit, že to je zase jenom naoko - potěšit laiky a jedeme ve starých kolejích. Zase tady není ani náznak především využívat vodu z vlastního okruhu, bez jejího vypouštění do kanalizace, či vodních toků.
Zvednutí sankcí ve formě finančního odškodnění je sice fajn, ale nevidím zde nikde sankce pro ty co mají odebírat vzorky a neudělají to, případně dokonce zlikvidují vzorky, které mohou viníka odhalit.
Zkrátka, když se nechce je to stokrát horší, než že to nejde.