O stížnostech v kauze otravy Bečvy rozhodne žalobce nejspíše začátkem září

Kategorie: Všeobecné

O stížnostech proti usnesení o zahájení trestního stíhání v kauze loňské otravy řeky Bečvy rozhodne státní zástupce nejspíše začátkem září. Stížnost podaly právnická i fyzická osoba z oblasti Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku, které policie v souvislosti s případem v červnu obvinila ze dvou trestných činů. Spisový materiál je velmi obsáhlý, řekl ČTK státní zástupce Petr Bareš z Okresního státního zastupitelství ve Vsetíně, které se kauzou zabývá.

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-stiznostech-v-kauze-otravy-becvy-rozhodne-zalobce-nejspise-zacatkem-zari

MAXXSKATER, 22.8.2021

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | St 1.9.2021 0:40:38

n

Popik - Profil | So 28.8.2021 13:07:33

sliver >> a ta rozhledna irealne v udoli 😉

F. - Profil | So 28.8.2021 11:05:29

PYTLAKS >> na Bečvu není čas, kluci si tu poměřují pindíky

sliver - Profil | Pá 27.8.2021 15:21:39

zas lepší hospoda za love z EU, než třeba rozhledna :-)))

Bacha San - Profil | Pá 27.8.2021 14:48:09

tomvec >> Týýýjo!!! To teda čumim, takovou nemám:-)

PYTLAKS - Profil | Pá 27.8.2021 14:18:30

tož kurva ogaři,je to hasičárna,zbrojnice nebo klubovna?.-)možná je to všechno dohromady převlečené za hospodu:-)))))akorát se tu nějak ta bečva vytratila:-)

zdevac - Profil | Pá 27.8.2021 13:19:10

bjwir >> Tahle debata je těžká. Zkuste chápat věci v kontextu, ne jednotlivě, jde o princip. Je jedno, jak se hasičárna nazve. Prostě na vesnici majitel zrušil hospodu ve svém domě a místní si za peníze EU pod rouškou stavby pro SDH postavili novou. Co chcete více? Bordel je u nás, ano, ale to není důležité. Nelze zde vysvětlit celý řetězec souvztažností, který k tomu vede. Nelze se zabývat nejvyšším patrem stavby, když nevíte, na jakých základech to stojí.

Cyklostezky - opět nechápete, že na jednu a tu samou věc mohou být dva názory, klidně protichůdné, ale oba pravdivé, že závisí na úhlu pohledu a opět na dalších okolnostech, v tomto případě například na možnostech okolí a na způsobu zasazení do krajiny?

Zkuste si jednoduše odpovědět na naprosto banální otázku - Když vyskočíte z okna, zabijete se? A i když vymyslíte konstrukci vedoucí k jednoznačné odpovědi, stačí změnit jednu jedinou maličkost a celé to nebude pravda, i když zbývajících 99 procent okolností zůstalo stejných.

bjwir - Profil | Pá 27.8.2021 11:20:50

zdevac >> Hasičárna nebo-li hasičská zbrojnice,základna,přípravna -> nikoliv klubovna , hostinec či hospoda s výdejním okénkem . V kontextu co popisujete je to dost důležité . O Vašem (ne)přehledu hovoří již to že a teď cituji : "je jedno, jak to funguje a kdo si o co může žádat"...Z toho pro mě vypovídá,že absolutně netušíte jak dotace fungují..Jen pro zajímavost já s nimi též nesouhlasím , ale když je zde možnost je využít tak ať se využívají tak jak se mají.Znovu se budu opakovat -> to není bordel EU(Bruselu,Berlínu,Štrasburku) , to je bordel na našem písečku.
A je opravdu zvláštní že v diskuzi o mělnické cyklostezce jste se proti nim takto nevymezil..ba naopak jste říkal jak je super že může být cyklostezka,jak si to tam šlapete (i přes info které tam je uvedeno že je to postavené z peněz EU)...Milý pane kolego,když mi něco vadí , tak mi to vadí stále..a ne jen když se ten případný benefit netýká mě..Ono jestli to nebude tím že pro Vás není tak duležité téma diskuze , jako to být neustále v proti straně a hrát si na... (nechám na všech ať si doplní co chtějí :) )

tomvec - Profil | Pá 27.8.2021 10:56:45

Bacha San >> a tady máš tu svářečku, ať tu na plano nekecám.

kakr - Profil | Pá 27.8.2021 10:54:57

eskymak Mrakomor >>
Naštěstí máme parlament, který zřídil vyšetřovací komisi k otravě Bečvy. Sice nikdy nic žádná parlamentní komise nevyšetřila, ale jednou to musí vyjít:-))

tomvec - Profil | Pá 27.8.2021 10:54:18

Bacha San >> v pohodě :-)

eskymak Mrakomor - Profil | Pá 27.8.2021 10:52:01

kakr >> Dalo by se říct že ano. Z velké části z nich totiž žije firma, o které jsem přesvědčen že tu řeku otrávila.

tomvec - Profil | Pá 27.8.2021 10:46:00

kakr >> evropské dotace se používají na činnost potenciálního původce otravy.

kakr - Profil | Pá 27.8.2021 10:41:39

Na otravu Bečvy se použily Evropské dotace? Dle zdejší diskuze mi to tak připadá.

zdevac - Profil | Pá 27.8.2021 10:24:11

bjwir >> Nechápu. Nejdříve mi sám vnutíš zbrojnici a pak mne viníš ze zmateného názvosloví? Prosím, můžeš mi uvést, kde já použil slovo zbrojnice? Ale je to jedno, jestli se chceš točit na slovíčkaření a zneužívat to pro napadání, klidně tak dělej, na principu zneužívání dotací to nic nemění. A ani na tom, že se za dotace staví věci, které by se jinak nepostavily, neb nejsou potřeba. A je jedno, jak to funguje a kdo si o co může žádat. Celkově je jakýkoliv princip dotací a podpor pochybný a jen deformuje trh a společnost.

bjwir - Profil | Pá 27.8.2021 9:43:35

zdevac >> Co já vím , jaký důvod Vás pohání , každopádně kličkujete jak zajíc a pokaždé je to jinak...V první chvíli za to mohla ošklivá EU , teď jsou dotace nesmyslnost , předtím to byla zbrojnice ted klubovna a hostinec..Stále se točíme ale na jedné věci kterou nemůžete/nechcete pochopit..To že mi někdo nabízí peníze na něco za to že přispívám do spolku není problém..Problém je že "já" je zneužiji na něco jiného než byly původně určeny a to je celý Váš problém. Nedokážete rozlišit dost podstatné rozdíly..

zdevac - Profil | Pá 27.8.2021 8:44:35

bjwir >> Ale houby. Proč bych asi lhal? Jaký bych měl důvod? Hele, tohle je přesně ukázka nesmyslnosti dotací a toho, tak je lze zneužívat. Teď jsem si prošel web a je to vedeno jako klubovna SDH, u vchodu je cedulka ohledně peněz z EU. Ve skutečnosti to funguje v režimu hospody pro místní i kolemjdoucí/jedoucí (je to na křižovatce několika populárních cyklotras) a to včetně venkovního posezení/zahrádky. Dokonce se tím ani netají, teď tam něco opravovali a na webu má obec v seznamu akcí popis opravy pod názvem "Oprava střechy hostince" a v textu je pak "v červenci byla provedena opravna střechy klubovny SDH".