Doplnění obsádky revírů Rady ČRS

Kategorie: Všeobecné

V uplynulém týdnu proběhlo další kolo vysazování lososovitých ryb na pstruhový revír Morava 24 i kaprů na Račický kanál. Na obou revírech hospodaří Rada ČRS a platí na nich kromě celosvazových povolenek i územní povolenky všech územních svazů.

Vysazení lososovitých ryb se dočkal osmikilometrový úsek řeky Moravy. V letošní sezóně se jedná už o čtvrté zarybnění tohoto krásného pstruhového revíru. Tentokrát byla obsádka doplněna o více než 200 kilogramů lososovitých ryb - kromě sivena, pstruha potočního a duhového ve sportovně atraktivních velikostech (někteří jedinci dosahují váhy přes 1 kilogram) byly v dílčích vysazeních doplněni i roční a dvouroční pstruzi potoční.

Mimopstruhový Račický kanál byl dosazen kaprem ve velikostech, které každého sportovního rybáře určitě potěší. V rámci tohoto vysazení bylo do Račického kanálu vypuštěno více než 2.000 kilogramů kapra v perfektní kondici.

Rybářům přejeme mnoho úspěchů a pohody o letních prázdninách (nejen) na březích sportovních revírů.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=660&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 20.7.2018

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Pá 20.7.2018 17:18:53

Tento příspěvek u optimistů vyvolá nadšení a pragmatisté raději zajdou na pivo, poněvadž by jinak pořádným kopem někomu nejraději " namasírovali " hýžďové svalstvo.
Pokud opravdu nedojde k razantním personálním změnám, tak fakt si budeme zvykat, že některé vodní toky budou něco jako silniční komunikace I.,II., a III. třídy.
Možná, že by do budoucna i mohlo se vzít do úvahy, že by stálo za to všechny pstruhové revíry převézt na RADU ČRS se stejnou povinností zarybňovat jak u zmiňovaného revíru Morava 24.