V Praze začalo jednání kongresu CIPS

Kategorie: Všeobecné

Téměř stovka delegátů z více jak 50 zemí se sešla na 38. kongresu CIPS, který zasedá ve dnech 27. – 30. dubna 2017 v Praze. Českému rybářskému svazu bylo svěřeno pořadatelství této významné mezinárodní akce již potřetí (1972, 2007, 2017), což je pro ČRS nejen vyznamenání, ale i uznání jeho aktivního podílu na činnosti CIPS. Hlavním organizátorem kongresu byl jmenován Josef Doležal, erudovaný zástupce ČRS v mezinárodních sportovních organizacích.

CIPS, jako světová organizace rybářského sportu, která byla založena v roce 1952 v Itálii, sdružuje v současnosti národní rybářské svazy ze 67 zemí světa, Český rybářský svaz je členem od roku 1960.

Nad 38. kongresem CIPS převzali záštitu předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a náměstek primátorky hlavního města Prahy Petr Dolínek. Včerejšího zahájení kongresu CIPS se zúčastnil jako host náměstek ministra zemědělství ČR Patrik Mlynář, jménem Českého rybářského svazu přivítal delegáty předseda Alexander Šíma.

Dnes pokračoval kongres jednáním jednotlivých federací, v sobotu 29.4.2017 pak plenárním zasedáním.

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz

MAXXSKATER, 30.4.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.