Lipník nad Bečvou se nejspíš dočká dva tisíce metrů dlouhé protipovodňové hráze

Kategorie: Všeobecné

Škody za desítky milionů korun způsobila v roce 1997 v Lipníku nad Bečvou ničivá povodeň. Teď po dvaceti letech se město zřejmě dočká protipovodňových opatření na řece Bečvě. Povodí Moravy totiž dokončilo projekt na kompletní ochranu města. Téměř dva tisíce metrů dlouhou hráz chtějí vodohospodáři začít stavět v příštím roce.

Zdroj: http://www.rozhlas.cz/olomouc/zpravy/_zprava/1715734

MAXXSKATER, 7.4.2017

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Pá 7.4.2017 12:57:45

Tak mám pocit, že nějak vázne komunikace v celém regionu ( MĚSTA, OBCE, POVODÍ atd. ). Je stále velká snaha se bránit před povodněmi, to je věc pochopitelná. Proč, ale najednou mají být tři bezpečnostní opatření ( vznik nového VD Skalička, protipovodňová hráz a do toho obnovení těžby štěrku na řece Bečvě ) ?
Z toho mám pocit, že bezpečnost není ten hlavní důvod. S takovým opatřením by nešlo o udržení stoleté vody, jak se nám snaží zájemci o zajištění dotací namluvit. Jsem zvědav zda-li se někdo najde aby těmto lidem vysvětlil, že takto zrealizovaná trojkombinace opatření je zbytečná. Dnes pociťujeme více důsledky druhého extrému - nedostatku vody. Bylo by víc než vhodné, aby část peněz z dotací byla spíš věnována na udržení této cenné suroviny v krajině.