Ředitel Povodí Moravy: Žijeme ve vodním blahobytu

Kategorie: Všeobecné

Tvrzení o vodním blahobytu říká navzdory tomu, jaké sucho letos panuje. „Každý v Česku je zvyklý přijít domů, otočit kohoutkem a voda teče.“ Že by tomu tak nebylo, si podle Jana Hodovského neumíme představit. Přesto se na to musíme připravit, nebo, ještě lépe, tomu předcházet. Nechce strašit, ale upozorňuje, že letošní rok je prototypem toho, jak vykreslují budoucnost některé scénáře vývoje klimatu.

http://www.novinky.cz/zena/styl/379644-reditel-povodi-moravy-zijeme-ve-vodnim-blahobytu.html

Heiko, 18.9.2015

Diskuse k bleskovce

Fishky - Profil | Po 21.9.2015 23:27:21

A kdo za to nese odpovědnost? Bananova republika, že ho hamba nefackuje.

Chosé 2 - Profil | Ne 20.9.2015 10:38:18

Heatley >> U nás v Čechách máme takové rčení, které mi rozhovor s panem ředitelem silně připomnělo : "Zloděj volá, chyťte zloděje"!

Heatley - Profil | Ne 20.9.2015 10:26:45

Tak v první řadě by měli pozavírat všechny lidi z Povodí Moravy,kteří se dopouštěli a stále dopouštějí zvěrstev spáchaných na našich potůčkách,potocích,říčkách a řekách.
Tzn. napřimování,betonování,regulace,kácení veškerého pobřežního porostu,vytváření z toků mrtvé stoky bez života...

Honza7 - Profil | Pá 18.9.2015 20:11:27

Tak trochu pan ředitel si laškuje s řadovým občanem. To co tady uvádí, tak má v mnohém pravdu, jenom pozapomněl na výrazném příspěvku i jednotlivých povodí na současné situaci. Nevím kdo tady narovnával koryta řek, kdo tady preferuje průmysl před zásobováním vodou v korytech vodních toků v místních lokalitách.
Vodu ve většině nádrží neodpouštěli v dostatečné míře, priorita byla MVE a následná distribuce vody v potrubí do průmyslových center. Nesmyslné megalomanské stavby VD, před větším množstvím menších nádrží rovnoměrně rozložených v krajině. Ten výčet nesmyslů je větší, ale na jednotlivých povodí si žijí v poklidu a spíš se snaží z každé situace něco vytřískat, než by se začali chovat jako hospodáři.