Úklid v okolí řek? Majitele někdy nahrazují dobrovolníci

Kategorie: Všeobecné

Plzeň – Povodí Vltavy neudržuje Hracholusky, bolevecké rybníky uklízí městská organizace.

Den co den obcházejí brigádníci a zaměstnanci Správy veřejného statku plzeňské rybníky s pytli na odpadky, aby po turistech uklidili nepořádek na březích a v jejich okolí. Naopak Povodí Vltavy, které spravuje Hracholuskou přehradu, cílené čištění břehů neprovádí.

Břehy řeky Radbuzy v dvoukilometrovém úseku od mostu Milénia k Doudlevecké lávce letos na jaře uklízeli dobrovolníci z Nové Akropolis a skupiny pro aktivní ekologii GEA.

Velké množství odpadků denně seberou uklízecí čety Správy veřejného statku města Plzně v okolí rybníků bolevecké soustavy.

Celý článek zde: http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/uklid-v-okoli-rek-majitele-nekdy-nahrazuji-dobrovolnici-20150806.html

foxxx, 7.8.2015

Diskuse k bleskovce

tuzemak - Profil | Pá 7.8.2015 7:59:12

Honza7 >> šak STB tu stále funguje,proč bys to zařizoval,koukni na nějakou demonstracu,Estébáků v civilu je tam vidět hafo.-)))

Honza7 - Profil | Pá 7.8.2015 7:06:08

Určitě je tohle chvalihodný počin, ale všichni cítíme, že tohle není řešení. Nevidím smysl uklízet po někom, kdo nechápe pravidla slušného chování. Tento stát vynakládá na takové lidi obrovské částky každým rokem, místo toho aby se vynaložily na podstatně smyslplnější záležitosti.
Řešení vidím ve dvou variantách :
1) zvýšit pokuty i na 50 000Kč a zamotivovat občany částkou, které tyhle lidi zdokumentují a nahlásí
2) na každé zboží zavést obalné, které zvýší cenu zboží, poněvadž nejsme schopni obaly plnit odpodkové koše a tím by se hradila skupina lidí co provádí úklid.