Rybářská stráž loni řešila skoro 300 přestupků. Nejčastěji na Lipně

Kategorie: Všeobecné

Mnoho rybářů stále nerespektuje pravidla rybolovu. Právě na ně se zaměřuje rybářská stráž. Na jihu Čech má nejvíce práce v okolí Lipenské nádrže. Tam chytila 90 procent z celkového počtu hříšníků.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/rybarska-straz-loni-resila-skoro-300-prestupku-nejcasteji-na-lipne--1342624

JaMi, 24.4.2014

Diskuse k bleskovce

figura - Profil | Čt 8.10.2015 7:05:39

Jeden maly trest

rybomil - Profil | Út 14.4.2015 20:46:39

Dobře, už nic proti RS. Jen konstatování toho celosvazového dlouholetého : "Jebeme se mezi sebou, zatímco šmejdi pytláci se nám smějou".

lipenak - Profil | Út 14.4.2015 17:45:57

rybomil >> Kolego ,zcela Tě chápu , RS jsou ,,lháři a hajzlové,,, co přehorlivě zasahujou proti dlouholetým ,,vzorně chytajícím rybářům,, nebyl jsi tam tak neodsuzuj tu přehorlivou RS .. ,,stráž tam postupovala přesně podle vyhlášky 197 /2004 a dotyčný potrestaný rybář to sám stvrdil podpisem a svým souhlasem na oznámení o přestupku , že se přestupku dopustil ,,tvrdě spal v uzavřeném bivaku ve vzdálenosti 15m od nahozených prutů a na příchod RS vůbec nereagoval až po několikátém zatahání za šnůru jenž imitovalo záběr se laskavě dostavil na místo lovu ,, Kolik kdo má piv či jiného materialu na spotřebu je členůmRS uplně jedno !!! . Rybář jenž má čisté svědomí a chytá tak jak má to víčko od kýble klidně zvedne a nemá s tím problém , ten co má černý svědomí bude hledat záminku jak to víko nezvednout ale to je věc která se dá vždy vyřešit .. To že lipenská RS vyžaduje po rybářích dodržování Zákona 99, vyhlášky 197 a BP je podle tebe šikana ???? To že RS tam dohlíží nesmlouvaně na pořádek je taky šikana ?? je jasný že každýmu se líbí když pár členů RS tam likviduje rabující ruský bandy a pytláky ale když šlápne na kuří očka ,, dlouholetým rybářům ,, tak okamžitě se bude psát hromadná stížnost jaký jsou to šikanisti a buzerují ,,,slušné rybáře,, .. Slušný rybáři/ a jejich dost/ si na lipenskou RS nikdy nestežovali naopak vždy měla jejich podporu , stížnosti šli většinou od rybářů jimž se šláplo na kuří očko ... Jinak jeste podotknu že pochybila úřednice jenž udělovala finanční sankci , která nezná řádně Zákon99, vyhlášku197 a BP a neví že existuje par.14 vyhlášky 197/2004 čl.5 .. víc to komentovat nehodlám bud zdráv a at se daří .

rybomil - Profil | Út 14.4.2015 7:35:20

lipenak >> o Velikonocích jsem byl u toho rybáře, co jste jej podle mě neprávem obrali o permici a následně dostal rozhodnutí o udělení finanční sankce a pak mu byla finanční sankce zrušená . Když si tak pročtu veškerou tu korespondenci a vyslechnu to co bylo uvedeno na VČS MO, tak jsem názoru, že jste všichni 3 členové RS neuvedli pravdu až účelově lhali. O nějakých 15 - 20 m jeho vzdálenosti od prutů nemůže být řeči, jsou na to svědci, kteří to vyvrací. Ten váš šéf už nepřímo přiznal, že pochybil, samo ne veřejně, ofiko. Poškozený chce jako odškodné zdarma krajskou permici MP na 3 roky, tak se budete moci podělit, každý dát jednu :§)
Rozjíždí se zajisté právnická bitva a myslím, že to nebude jednoduché. Trochu se může schylovat k hromadné stížnosti na šikanování od RS, ale jak to dopadne je předčasné odhadnout. Jen už víme hoši, že nebude žádné zvedání vík od kýblů a ukazování co v nich jakože je, kolik tedy dotyčný má sebou piv a z toho vyvozování závěrů že byl v nějakém stavu atp. bez Policie ČR.

Můj dlouholetý známý a dlouholetý rybář na Lipně je taky RS a vůbec se k tomu nechce vyjádřit, asi ví proč ? Tolik můj názor na některé RS na Lipně a jejich přehorlivou činnost směrem k dlouholetým rybářům. Proti činnosti RS směrem k potírání pytláků až organizovaných part nic nemám.

lipenak - Profil | Čt 1.5.2014 14:59:09

computerfish >> též nebudu rozebírat něco o čem nemáte ani páru , jen si něco domýšlíte a nebo jste viděl za tu chvilku co jste zde na Lipně strávil .. Stráž nemůže být všude a stát každýmu za prdelí.. ale potěším vás ted si hospodář prosadil lov 24h tak at si to tu začne hlídat sám a může si k tomu vzít ty co to svolení dali .. ted teprve začně to pravé eldorádo jak se patří a Lipno dostane ten poslední záraz co se týká rybařiny ....... Z strany RS byla obrovská snaha něco změnit k lepšímu a i se to začalo dařit .. hodně se zlikvidovali bandy rusáku, zlikvidovali se ve velký míře pytláci , rybáři začali celkem slušně dodržovat podmínky lovu ,veškerá tato snaha lovem 24h jde do kytek ... Lov 24h přináší jen bordel viz Hněvkovice ...

computerfish - Profil | Čt 1.5.2014 11:29:53

lipenak >> Hm, tak stručně:
1) Neměl jsem na mysli občany, ale penziony, a další subjekty s vlastní pláží a oploceným pozemkem, karavany, lodičkami, mrazáky, atd.
2) Pokud jsem byl na Lipně, vždy nejvíce přestupků mají domorodci a rybářské bandy s lodičkami, kteří kotví a loví na vodě. Loví bez zábran jak se jim líbí protože se na ně ze břehu nedostanete.
3) V příspěvku tvrdíte, kolik kilometrů nachodíte a že veškerou kontrolní činnost provádíte po vlastních a následně říkáte, že čluny s elektromotory máte a využíváte je ke kontrolní činnosti. Takže si v podstatě protiřečíte.
Nehodlám se s vámi přít, jen konstatuji poznatky z oblasti Černé a HP. Možná jinde je to jinak.

lipenak - Profil | Čt 1.5.2014 9:27:06

computerfish >> vážený kolego ,dostanu se na všechny pozemky co jsou kolem jezera ,včetně soukromých ,,, pokud se na nich provádí rybářské právo máme ze zákona právo kontroly a zatím se nestalo abychom měli se vstupem na soukromý pozemek kolem jezera měli problém a můžu Vás ubezpečit že pytlačení ze soukromých pozemků je velmi sporadické .. Dotyčným osobám nestojí za to aby pak měli ostudu všude v okolí .... Jinak čluny RS Lipno má 3 akumulátory má taky i 2 elektromotory ,veškerá tato technická zařízení jsou využívána ke kontrolní činnosti ...

computerfish - Profil | Čt 1.5.2014 0:11:36

lipenak >> Velká část pozemků na Lipně je soukromých, jsou oplocené. Tam se nedostaneš jinak než po vodě. Na nich se i vesele pytlačí. To je problém mít člun s elektromotorem a větším akumulátorem a zajet si tam?

vat.s - Profil | St 30.4.2014 23:32:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Musím zareagovat a pochválit lipenaka za dnesní kontrolu..

lipenak - Profil | Ne 27.4.2014 14:29:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> průměrná kontrola trvá 5 -7 h a projdem se tak 8 - 14 km to jen část jezera , pokud se jede celé jezero tak po vlastních to vychází 27km , autem 138km ,, a celá kontrola 12h ... celkem slušná procházka ...

jurasoft - Profil | Ne 27.4.2014 14:08:59

lipenak >> tak to není co závidět, tolik kiláků kolem břehu po svých...

lipenak - Profil | Ne 27.4.2014 13:47:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> motorový člun využíváme pouze na monitoring, protože řvoucí člun není dobrý kontrolní prostředek , jinak veškerá kontrolní činnost probíhá po břehu a pěkně po vlastních .. .

jurasoft - Profil | Ne 27.4.2014 11:27:08

lipenak >> pak je to velmi dobře, je to ovšem asi i tím, že na Lipně může jezdit kontrola na motorovém člunu a sledovat kdo je u vody a jak se tam chová. Proto je tam kontrola účinější než na jiných revírech

jurasoft - Profil | Ne 27.4.2014 11:24:58

devastator.ccmore >> jde o to, že všeobecná nevraživost vůči "kaprařům" je z části založena na tom, že rybář závidí lepší výbavu aniž by posuzoval vztah "kapraře" k životnímu prostředí u vody a vztahu k rybám.

SAHIB - Profil | So 26.4.2014 17:53:42

zdravím,
nevím zda je to konstatováno tak,že 300 přestupků je hodně - nebo málo..
Když jezdím k vodě,jezdím okolo ní ,chodím i okolo ní,vídím co vidím,tak jen na našem okrese,by se dalo těch 150přestupků(polovina ze všech)(a to troškařím)asi řešit cca za 1/2 roku,..a to pomíjím ty,které RS řešila,postoupila atd...
Myslím tím ty,co už jsou trocha o něčem jiném,..ale to nepřísluší mé osobě,..na to jsou jiní,..
Je RS a RS...mám na vědomí samo tu správnou,uvědomělou a poctivou,ale mnohdy je to i o členech výborů MO,..kteří vídí a vědí,ale nekonají...,zkouší to třeba 3x,5x domluva a znova,a oni "vědí" že bude opět domluva,tak zkouší dál...Tak to fungovalo,a funguje,..Ale já chodím k vodě na ryby, za zážitkama, jsou na to orgány,tak ať konají...řeší..

Ratatan - Profil | So 26.4.2014 17:35:21

Nevim no bylo by mi uplne jedno kdo co ma za vybavu a jakou mam ja jestli horsi nebo lepsi.Ale rad se pohledem pokocham bud v prodejne nebo u vody kdyz ma nekdo vyssi bo nejvyssi tridu ale nezavidim.Aspon ne nahlas:-) :-) spis pro sebe.Ale tak nejak jen-mas to pekny.
Nejsem ani proti kdyz je bandicka u vody a da si nejaky to pivko nebo kalisek,necekam ze tam budou sedet jak vytesany prece,ale tak nejak v pohode.Kolikrat byl s takovou partou dobrej pokec a treba vecer dobra zabava v hospudce.
Me spis stve to bivakovani u vody ze je to takovy jo a ne a jednou RS v pohode a jindy z toho desny problemy,proste takovy nedoreseny si myslim.