Jakub Vágner a jeho Rybí legendy

Kategorie: Všeobecné

Jakub Vágner se nakrátko zastavil doma v Česku, aby se zúčastnil zúčastnil schvalovačky svého cyklu Rybí legendy 2 natočeného pro Českou televizi, který stejně jako první sérii zakoupil pro své vysílání Discovery Channel.

Druhá série Rybích legend má šest dílů. Rybář se s kamerou podívá na Sibiř, do Texasu, Argentiny, Austrálie, Keni a na Papuu-Novou Guineu. Druhá série je ještě více zaměřena na dobrodružné cestování.

Které momenty vám z natáčení určitě jen tak nevymizí z paměti?

Tato série byla opravdu extrémní. Vůbec první expedice měla směřovat na Sibiř. Těsně před tím jsem ale byl na průzkumné expedici v Amazonii. Po návratu do Česka jsem měl mít tři dny odpočinku. Kvůli zpožděnému letu jsem ale nakonec měl jen 12 hodin. Takže z plus 35 jsem odletěl do minus 35.

Je na tom věčném cestování vůbec něco ještě zajímavé?

Z mého pohledu byli nejvíce zajímavé expedice na Africké jezero Turkana a na Západní Papuu. Tam jsme se setkali nejen s úžasnými rybami, ale také se zajímavými kmeny. Hlavně na Západní Papue jsme zažili a natáčeli věci, které bych nevěřil, že v 21. století mohou ještě vůbec existovat. Setkali jsme se i se stromovými lidmi, kteří své chatrče staví i 40 metrů v korunách stromů. A co bylo nejdrsnější? No, asi když mě rituálně přijímali do kmene El Molo u jezera Turkana. Rituál spočíval v mnoha řezných ranách do mého břicha.

Sledujete rybářské veletrhy, dá vám to profesně něco?

Veletrhy jsou svátkem všech rybářů. Když jsem v České republice, snažím se vždy zúčastnit. Tentokrát jsem se zúčastnil se svou expozicí a konala se například i autogramiáda ke křestu nové řady Legend, které se začnou vysílat na ČT2 5. března.

Každý veletrh je zajímavý nejenom řadou novinek, ale také tím, že se ho účastní mnoho špiček ve sportovním rybolovu. Každý z návštěvníků tak může získat rady a tipy od těch nejpovolanějších rybářů naší země. Jsou to bezvadné a moc příjemné akce.

Natočil jste své vlastní pořady pro National Geographic i pro Českou televizi, nejste ovšem v důchodovém věku, abyste se mohl konečně posadit s prutem a lahváčem na kraj rybníka. Čím se hodláte zabývat příštích pár let?

Od jara začínám natáčet třetí sérii pro Českou televizi a Discovery Channel. Čeká nás mnoho zajímavých destinací, takže se těším. I když to bude taky velká zodpovědnost. Celá série se bude vysílat ve více než 220 zemích po celém světě. Chystám i pořad pro děti, takže nudit se rozhodně nebudu. No a na důchod se samozřejmě těším. Konečně jsem se odstěhoval z Prahy ke Kutné Hoře a k vodě to mám 30 metrů. Tam si na stáří dám k vodě rybářskou židličku a má Janička mi tam donese snad i toho lahváče.

Autor: Marek Burza
Zdroj: www.hobby.idnes.cz

Více informací ke stažení zde: http://www.mrk.cz/images/vagner.pdf

fotojakes, 8.3.2014

Diskuse k bleskovce

Casio - Profil | Pá 12.6.2015 19:33:52

Tak se v tv objevil po čase pořad pro rybáře.Sledovali jste včerejší Rybí svět Jakuba Vágnera?
Podle mého je to stále ve stejné úrovni. :-)

supinna - Profil | Ne 6.4.2014 20:43:29

F.T.M. >> Jj, internetových hrdinů je na fórech různýho zaměření přehršel. :))

lu-cas - Profil | So 5.4.2014 9:50:58

Skukol som sibír a ok, vôbec by som sa nenahneval keby to trvalo o pár desiatok minút viacej. Popri samotnému lovu ma zaujal život "domorodcov" na sibíri. Tie stroje na ktorých sa premiestňujú cez zasneženú sibír fakt sila.

Len tak ďalej!!!

F.T.M. - Profil | So 5.4.2014 7:06:02

supinna >> Nikoho nepřesvědčuji, beru to tak, že se Vágner nikde neschovává a lidi kteří zde mají výhrady k jeho osobě a práci mají možnost se s ním potkat na různých rybářských akcích např. v podobě veletrhů kde pokud vím tak letos měl své pavilony. Níže jsem psal o dvou akcích kam Vágner dorazil a předstoupil před dav, kdy v davu bylo několik zde kritizujicích kolegů, ale tito na závěr při volné diskusi nenašli kuráž kterou mají zde na mrku :-))))))
Takže měl nakonec v tom rádiu pravdu.

supinna - Profil | Pá 4.4.2014 22:44:43

F.T.M. >> Teda máš můj obdiv, že stále v tý "diskusi" pokračuješ. Lidi , kteří by povolání J.V. dělali od samýho začátku stokrát lépe (teda kdyby to uměli) stejně nepřesvědčíš. Tak hodně zdaru k dalším příspěvkům :))

marmyš - Profil | Pá 4.4.2014 21:08:29

F.T.M. >> několik věcí bych mu mohl vytknout,ale necítím potřebu,ani to tu neventiluji a už vůbec kvůli tomu nepojedu někam na nějakou akci.

F.T.M. - Profil | Pá 4.4.2014 20:58:38

marmyš >> Něco na tom bude :-)))) Před letošní Kapří pohodou a Carp show Moravia tu bylo několik silných jedinců, ale na mnou uvedené akce asi nedorazili :-)))))))))) Narozdíl od Jakuba Vágnera, který tam dorazil :-))))))))

marmyš - Profil | Pá 4.4.2014 20:32:13

Dnes byl Kuba dopoledne na Frekvenci1,prý mu za celý život nikdo neřekl do očí nic špatného..Jen tu za klávesami prý jsme chytří.

nahodil - Profil | Pá 4.4.2014 20:31:49

včera nechytil, ani poslední nához nevyšel:-) díl z ostrovů "Papua-Nová Guinea" mi přišel cestovatelsky jako jeden z nejlepších a Kubovo expresivní až hysterické výlevy k tomu prostě patří. Co se týká natáčení, tak mu držím palce, co se týká jeho chytání v ČR mimo zákon, to mi taky nesedí.

chujar - Profil | Pá 4.4.2014 20:05:33

Papua snad nejlepší díl, co jsem od JV viděl....a to že je to někdy přehnaný atd? radši se budu dívat na pohádky Jakuba Vágnera, než například na pohádky Václava Moravce a nebo na nejerotičtější seriál světa Krematorium v černé zahradě !!!

Pvl - Profil | So 29.3.2014 19:23:36

Bomber76 >> Kdepák došel střelný prach :o§)

Bomber76 - Profil | So 29.3.2014 19:22:05

Vypadá to, že jsou dnes všichni obdivovatelé a odpůrci Kubíka, na rybách. Včera to tu bylo zajímavé čtení. Já dneska na Berounce čistá nula, ale kdyby vedle mě seděl JV, tak bych určitě každou chvíli slyšel "záběr, záběr, je to ryba, velká ryba!" :-)