MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Obří tolstolobik za ocas

Kategorie: Všeobecné

Skutečně parádní úlovek si mezi své rybářské úspěchy zapsal Josef Bohuněk. V Černé u Bohdanče na Pardubicku totiž z vody vytáhl rybu, kterou mu teď závidí všichni kolegové.

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/rybar-na-pardubicku​-ulovil-obriho-tolstolobika-40-kg.html

 

Pavao - ®, 22.8.2012

Diskuse k bleskovce

N MAXXSKATER - ® Čt 23.8.2012 6:15:14
Škoda, že nebyl chycen regulérně za tlamu, ale u této ryby je to spíše náhoda, i tak mu to závidím a přeju, sám jsem ho ještě nechytil.
N FOUSATEJ HAT - ® St 22.8.2012 22:12:42
Dawemaster >> Jj byl to boj 45 minut, jednu chvíli si člověk přeje, aby se to utrhlo :-) ale jak řikám chtěl bych ho někdy lapnout regulérně, ale ono to nic normálního nežere
N rover - ® St 22.8.2012 22:07:46
Tady je nasnadě šťastnému lovci poblahopřát, jelikož odvážným štěstí přeje, ...a také připraveným :-)
N Dawemaster - ® St 22.8.2012 21:58:02
FOUSATEJ HAT >> To musí být docela masakr tahat to z vody za ploutev,Párkrát se mi stalo že jsem zahákl menšího kapříka nějak blbě za ploutev nebo za hřbet a to si pak připadáš jako když táhneš vorvaně,táhnout takhle z vody na štorc metrového tolstoje musí být něco jako vyzvedávání Titaniku ze dna oceánu :D. Chtěl bych ho chytit za hubu už jen proto že všichni říkají jak je to nemožné. Znáš tu radost z toho,když se ti povede něco,co někdo jiný nedokáže... :D. Když ho za ploutev chytneš náhodou,tak to se samozřejmě může stát ale nechápu prasata co chodí na tolstolobiky cíleně s trojhákama podsekávat. To už je rovnou můžou lovit elektrikou nebo harpunou z loďky a pak se s tim ještě vytahovat.....
N Kapr555 - ® St 22.8.2012 21:34:47
pěknej pěknej :) taky bych chtěl :)
N FOUSATEJ HAT - ® St 22.8.2012 21:32:15
Dawemaster >> No ono za hubu to nebude žádná prdel asi :-) já jsem chytil za svou kariéru 1 měl to za prsní ploutev, přišel takovim nenápadnym drbancem, a po záseku mě to zvedlo ze židle :-))) v první chvíli jsem myslel že to je nějakej strašně velkej kapr. Byl jsem trochu zklamanej. Ale neni to špatný maso. my jsme ho udili a nechalo se to, a hlavně má to kosti jako vepřový :-))
N Lee-Haney - ® St 22.8.2012 21:27:04
nofish >> Teď už mi chybí jen ten vepř :)
N Dawemaster - ® St 22.8.2012 21:25:05
FOUSATEJ HAT >> Koukám že to dokáže vyrůst asi do dost obludných rozměrů :D. Nějakého tolstolobika bych si taky ulovil a klidně bych ho i ochutnal,...nějakého menšího,na takové prase jako je na obrázku už bych asi chuť neměl,ta ryba mi svojí velikostí přijde odpudivá sama o sobě a chuť na ní zrovna dvakrát nemám,když vidím tu špinavou,krvavou obludu pověšenou na háku.. :D. Tolstolobika jsem ještě nechytil ale vím o jednom rybníku kde jsou a možná se někdy rozhoupu to zkusit. Chtěl bych ho ulovit poctivě za hubu,o nějaké podsekávání trojhákama nemám moc zájem,z takto ulovené ryby bych radost asi neměl...
N FOUSATEJ HAT - ® St 22.8.2012 21:13:18
Dawemaster >> Zajímalo by mě, jak to dokáže vyrůst, my máme na přehradě cca 1- 1,2m velký, už jsou tam celkem dlouho, vyrostli prej z 20cm velkých. Musim vyzkoušet ten technoplankton, Jestli to bude makat, to by bylo prima
N nofish - ® St 22.8.2012 21:12:57
Venca888 >> nn, tady nejde o to přebít rybí chuť. Sůl je nutnost a dochucovadla prostě dle libosti.
N nofish - ® St 22.8.2012 21:12:19
Lee-Haney >> rozcupovat tolstoje na kusy, na noc ho hodit do hodně slané vody a další den odpoledne ho pomaličku ugrilovat. Nespěchat, třeba jestli máš elektrický, nebo plynový, tak to dělej prostě na nejslabší výkon co to umí, klidně dvě hodinky :-)
Takhle je to srozumitelnější? :-)
N Venca888 - ® St 22.8.2012 21:12:09
nofish >> no jo... s dostatečnym množstvim soli a dochucovadel (pokud možno co nejvíc výraznejch, nejlépe pálivejch) se dá sníst i tejden mrtvej potkan... :-)
N FOUSATEJ HAT - ® St 22.8.2012 21:11:10
Nat >> Jj je to šílená ryba :-)
N Lee-Haney - ® St 22.8.2012 21:02:49
nofish >> Na přípravu ryb jsem nemehlo,ale rád bych to někdy ochutnal.
N nofish - ® St 22.8.2012 21:00:30
Lee-Haney >> na to nepotřebuješ recept ale nervy a dobrou náladu :-) 12-15% roztok soli a vody na 12+ hodin (ale nezkoušel jsem nikdy třeba 24). Pak kdyžtak posypat/potřít nějakým dochucovadlem (česnek, chili, bylinky, kařdý rád něco jiného) a šup s tím na gril. Dělat co nejpomaleji při nižší teplotě (cca 60st) a klidně dvě, tři hodinky. Ke konci zvýšit teplotu.
Prostě základ u takové obludy je udělat užší podkovy/porce , řádně nasolit a dělat pomalinku, plynule. Jedl jsem x velkých ryb prohnaných udírnou, nebo pomalinku udělaných na grilu a všechno se dalo jíst.
N Rybatorstr - ® St 22.8.2012 20:58:00
Domino222 >> :-))
N Domino222 - ® St 22.8.2012 20:56:43
Rybatorstr >> Asi :D
N Rybatorstr - ® St 22.8.2012 20:55:59
Domino222 >> Navijákem na Jeepu :-DD
N Lee-Haney - ® St 22.8.2012 20:53:59
lubos666.p >> To byl právě ten největší frajer.Pošle starý kus,aby zachránil své mládí.:)

[ Vstoupit do diskuse - 39 reakcí ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrut WFT Charisma Senso Pilk 2,70m/620g

Za 2.692
Výprodej. Poslední 1ks skladem!

akce, rybareniRybářská stolička s nosností 100 kg!

Za 364
Kompaktní rybářská stolička vyrobená je ze silného impregnovaného materiálu. Kvalitní konstrukce stoličky poskytuje vyjímečnou nosnost 100 kg!

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CA HITRA CA HITRA

Naše cestovní kancelář nabízí autobusové a individuální zájezdy na rybaření ve středním Norsku, v rybářsky vyhlášené oblasti na ostrově...