Heřminovy dál bojují proti přehradě, peticí i koncertem

Kategorie: Všeobecné

Nové Heřminovy na Bruntálsku, které mají být částečně zaplaveny vodou nové přehrady, se projektu znovu brání. Představitelé malé jesenické obce společně s Hnutím Duha zorganizovali novou petiční akci. Na protest připravují i koncert. Od aktivity si slibují především medializaci problému a zapojení veřejnosti. Povodí Odry naopak dál stavbu v hodnotě předpokládaných osmi miliard připravuje.

http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/herminovy-dal-bojuji-proti-prehrade-petici-i-koncertem

rover, 25.5.2012

Diskuse k bleskovce

P.R.E.D.A.T.O.R - Profil | Pá 25.5.2012 21:54:34

nofish >> mno to budou,s tím nikdo nepohne,lidé co si tam budují v té oblasti nové obydlí,tak zase už s tím nesmí nic dělat,vše už je zhodnocený,je to humus,kde to žijem...

Cinca - Profil | Pá 25.5.2012 21:52:47

Já to mám z Mladé Boleslavi dost daleko,tak to nemůžu posoudit,zda jde o nutnost,či jde pouze o velké prachy!? Ale v Široké Nivě jsme byli před x lety na dovolené,bylo tam krásně a jako starého "bunkrologa" by mě bylo líto desítek zatopených různých typů lehkých objektů čs. předválečného opevnění s na mnoha místech zachovalým zákopovým systémem.

Jjapan - Profil | Pá 25.5.2012 21:34:17

nofish >> Nofish: Beru tvou reakci jako sarkazmus. Doufám, že jsem pochopil dobře:-))). Ten kdo to tam zná. Tak ví, že Heřminovy jsou pouze betonářská lobby. Je smutné, že rádoby ochranáři chtěji zničit kus krásné přírody.

nofish - Profil | Pá 25.5.2012 8:08:50

Heřmínovy budou a tečka. Kdo to tam zná a ví o co jde chápe i proč budou. Ostatní si prostě myslí, že se stát zbláznil a chce z nudy stavět přehradu za miliardy. LIdé plýtvají energií, co do peticí tak podobných protestů.... (mimochodem, těch 10 aut od moravskoslezské betonářské - čti povodí Odry, tam nejezdí každodenně jen tak...)