Českobudějovické výstaviště bude jako korzo, kde si lze i chytit rybu

Kategorie: Všeobecné

Areál českobudějovického výstaviště se podle plánů nového ředitele Josefa Friedricha stane centrem, kam začne mířit podstatně víc lidí než doteď. A to nejen na výstavy a veletrhy, ale třeba i na dětský den nebo na ryby. Výstavištěm by také mohli začít lidé procházet při cestě z Husovky do Teska.

"Prvně musíme přesvědčit Budějovičáky, že sem vůbec můžou chodit. Areál byl původně zafixován jako Země živitelka, předchozímu vedení se to povedlo rozšířit na další výstavy. Já sem chci dostat lidi i mimo tyto akce. Připravuje se tu Rybářská bašta, chtěli bychom, aby byla celoročně otevřená. Lidi si tu chytí rybu a hned jim ji udělají. Chtěl bych třeba ve spolupráci s městem udělat na výstavišti dětský den. Po takových akcích je hlad," říká šedesátiletý ředitel, který donedávna vedl Zemědělskou vodohospodářskou správu v Českých Budějovicích.

Základním předpokladem, tedy tím, díky kterému lze areál výstaviště oživit, je jeho zprůchodnění. "Spousta lidí ví, že sem můžou, ale na druhé straně se musejí otočit a vrátit se zpátky. Ideální stav by byl, kdyby všichni věděli, že sem můžou chodit, že je to tu hlídané," poznamenal Friedrich.

Chce proto, aby u vstupu poblíž pavilonu byl strážný, který dohlédne na pořádek. Lidé tak budou moci projít areálem výstaviště z Husovky do Teska. "Když si zvyknou tudy chodit, přijdou za mnou podnikatelé, kteří tu budou poskytovat nějaké služby, což by pro nás byl další přínos," předpokládá ředitel. Vlajkovou lodí výstaviště zůstane dál výstava Země živitelka.

http://budejovice.idnes.cz/ceskobudejovicke-vystaviste-bude-jako-korzo-kde-si-lze-i-chytit-rybu-1j5-/budejovice-zpravy.aspx?c=A120426_123048_budejovice-zpravy_sor

mates202, 12.5.2012

Diskuse k bleskovce

Chosé 2 - Profil | So 12.5.2012 21:22:56

Již na Plzeňském výstavišti Expo 68 si mohl příchozí za poplatek chytit pstruha v bazénu a nechat si ho udělat a sníst. Mně už tenkrát chutnaly pouze grilovaná kuřata. Trochu vykopávka.