Parku na zámku v Lednici hrozí zkáza, mohou za to bobři

Kategorie: Všeobecné

Velkého nepřítele má zámecký park v Lednici na Břeclavsku. Jsou jím bobři. V parku, podléhajícím ochraně UNESCO, páchají obrovské škody. Jen za uplynulý rok asi za šest miliónů korun. Přímo v parku žije pět bobrů, další pak v jeho bezprostředním okolí.

http://www.novinky.cz/domaci/264887-parku-na-zamku-v-lednici-hrozi-zkaza-mohou-za-to-bobri.html

rover, 16.4.2012

Diskuse k bleskovce

arnošt - Profil | Po 16.4.2012 20:55:10

Chosé 2 >> To je nápad,naše Kladno původně leželo uprostřed hvozdů,tak to necháme zase zarůst,do toho nějakého bobra a medvěda brtníka...Proč ne... o))

Chosé 2 - Profil | Po 16.4.2012 11:07:14

Ano a ohrazují se novodobě, že je to původní druh, který do přírody patří. Nedávno vypustili původní evropský druh Zubra do volné přírody v Mimoni.Ješte zbývá např.medvěd a vlk, ty tady také žili volně před 300 lety. No a až vědci naklonují toho zmrzlého mamuta.....vzhůru ke kořenům.

Butchi - Profil | Po 16.4.2012 10:26:15

A samozvaní ochránci přírody se smějí, protože dosáhli svého, a nikdo po nich nebude moct vymáhat náhradu škody.

Tomáš - Tom - Profil | Po 16.4.2012 10:23:36

Bohužel takto ochrana přírody v ČR funguje. Je to z extrému do extrému. Stromy staré 130 let podlehnou bobrům.Myslím si,že bobr do přírody patří,ale nemusí ničit vzácné stromy.V těchto místech by byl na místě odstřel a nekompromisní likvidace.Nechtěl bych být v kůži lidí co se o park starají a díky zákonům jsou bezmocní.K čemu jsou náhrady od státu když je strom pryč a to platí i o vydrách a kormoránech,k čemu peníze,když jsou vody prázdné.

PYTLAKS - Profil | Po 16.4.2012 9:43:39

jsi mě předběhl,taky jsem to tu chtěl dát,a je to tu,už jsem to tu kritizoval několikrát,že bobr zničí za noc starý strom a obnova nebude trvat rok-dva,je to výsměch nám všem od zelených pitomců,aspoň jde vidět jak malá skupinka může ovlivnit a nechat zničit něco co se tu tvoří stovky let,každého zeleného bych nechal osobně hlídat tyto vzácné a urostlé stromy s flintou a jak příjde bobr,tak ať ho zavalí,nechápu že chrání nějakého bobra,ale strom sto více let je jim ukradený,chybu nepřiznají a proto žádají nesmyslné oplocení