Na jihu Čech rybáři loví druhý největší rybník v zemi, podívejte se

Kategorie: Všeobecné

Na Táborsku začal čtyřdenní výlov Horusického rybníku, který je druhý největší v zemi. A přestože podzimní výlovy jihočeských rybníků sotva začaly, rybáři už vědí, že letošní vánoční kapry budou prodávat za stejné ceny jako loni. Rybáři chystají sítě i na dalších místech kraje, o víkendu přijde na řadu rybník Dvořiště.
Lidé, kteří chtějí vidět výlov na vlastní oči, mohou přijet k rybníku Dvořiště u Lomnice nad Lužnicí. "Ten je čtvrtý největší v zemi a právě tento rybník jsme letos vybrali pro výlov pro veřejnost. Budeme na něm od soboty 21. do neděle 23. října.

http://budejovice.idnes.cz/na-jihu-cech-rybari-lovi-druhy-nejvetsi-rybnik-v-zemi-podivejte-se-1co-/budejovice-zpravy.aspx?c=A111018_123913_budejovice-zpravy_pp

rover, 18.10.2011

Diskuse k bleskovce

rybomil - Profil | St 19.10.2011 11:35:49

nofish >> znám lahůdky, kde dělají právě v malým salát z místních ryb, slušná kvalita, jinak se vším dalším souhlas, včetně špatné " zemědělské a dotační " politiky státu.
Taky vím, jak se vozily leklý ryby posbíraný ráno před výlovem v lovišti do udíren atp., lidi jsou dobytek, naštěstí ne všici.

nofish - Profil | St 19.10.2011 11:26:31

rybomil >> rybí salát se taky nedělá z našich ryb ale ze sleďů- defakto z odpadu. Nevím o nikom kdo by ho dělal ve velkém z našich ryb. Ty jdou na export na zarybnění a tak.
Jn ryby jsou díky exportu žádaným zbožím a ceny jsou šílené. Počítej maso, ne živou rybu. Ryba je strašně drahé maso. Na tradice už každý kašle, ale zase ta třeboň pořád ještě loví trošku na úrovni s ohledem na ryby a na lidi (lovce) a nějaký ten tradiční přístup. Ale co vím, tak už to taky upadá. JInde už je to jen byznys výroby ryb...........(rybníky klidně bez ryb, když nám to zadotuje stát atd........)

rybomil - Profil | St 19.10.2011 11:21:32

nofish >> no ber to jako že ryba byla dost dlouho jidlo chudých, služebnictvo Rožmberků dlouho usilovalo o to, než dostalo " glejt " že budou mít k jídlu ryby " " jen "" 3 x týdně a bílou rybou se krmili prasata. Teď z toho kšeftmani udělali drahou lahůdku, vem si kolik stojí rybí salát a jakej je to humus, maso žádný, 1kg candoše za 400 ? svět se v pr del obrátil.
V Třeboni od dob po revoluci dávno tohle nectí, možná tak ještě Blatná ? ale tam nejezdím.
Když mi na předloňské Vánoce ve Štičí líhni řekli za okyše 25mínus cenu 145,- / 1kg, měl jsem chuť jim dát facáka.

nofish - Profil | St 19.10.2011 10:58:46

rybomil >> kdysi jsem zažíval to zakřičení "hoří" po výlovu. Nyní se spíše přechází na volání policie, že si někdo vleze do bláta. Na druhou stranu, lidi jsou prasata. Necháš něco v lovišti s tím, že ti jde dost vody a necheš dolovovat a lidi ti to v noci pustí a sloví. Od tradic se silně upouští už i v Třeboni, co jsem viděl...........

rover - Profil | St 19.10.2011 10:54:36

Výlov pro veřejnost je dnes samozřejmostí, ...reklama je důležitá, pár kaček s přímého prodeje taky není k zahození ...

rybomil - Profil | St 19.10.2011 10:47:02

Výlov pro veřejnost, nějaký divný pojem? - bez dříve tradičního " HOŘÍ " a čapíkování ???

Stewik - Profil | Út 18.10.2011 17:23:28

Pekné rybky :)