Unipetrol RPA kvůli úniku ropných látek do Bíliny odškodní rybáře

Kategorie: Všeobecné

Společnost Unipetrol RPA, z jejíhož provozu Petrochemie unikly 23. prosince do řeky Bíliny ropné látky, odškodní rybáře. Kontaminovaná voda totiž způsobila úhyn většího počtu ryb. Jednání s představiteli firmy bylo vstřícné, způsobená škoda zatím není vyčíslena, řekl dnes ČTK jednatel severočeské pobočky Českého rybářského svazu Jan Šmíd.

více: www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/unipetrol-rpa-kvuli-uniku-ropnych-latek-do-biliny-odskodni-rybare/414387

Bárťas, 30.12.2009

Diskuse k bleskovce

fanatik - Profil | So 2.1.2010 20:36:27

Zajímalo by mě co tam dělají ti lidé když jim lehce unikne sajrajt do řeky. Bůhví jestli to neudělali schválně.

mirmen - Profil | Čt 31.12.2009 22:45:25

hmmm ... prý " až se vyčíslí škody " ... cožpak se jedná jen o škodu na pár tunách ryb?.. zaplatí se vysazení nějaké bílé ryby, něco mála dravců a zřejmě nejsnáze nahraditelného kapra .. jenže by měli platit i škody dlouhodobé, na hmyzu a jeho vývojových stádiích ( které jsou součástí biotopu a potravního řetězce nejenom ryb ), na škeblích a dalších tvorech, jejichž domovem je řeka ... atakdále ... je pochopitelné, že se budou snažit jen o co nejmenší náhradu " za prokazatelně uhynulé ryby " ...
Myslím si, že si udělají pořádek v tom bordelu, který tam mají až teprve tehdy, když náklady na revitalizaci jimi poničeného životního prostředí budou vymáhány skutečně důsledně a když POKUTY A SANKCE NEBUDOU EKONOMICKY VÝHODNĚJŠÍ než SKUTEČNÁ OCHRANA LIDÍ A PŘÍRODY V JEJICH OKOLÍ ..

Tichej - Profil | St 30.12.2009 19:12:55

no ještě aby ne !!! Aco takhle nepodmíněné tresty pro viníky