Pytlákem jen s metrákem ryb

Kategorie: Všeobecné

Pytláctví bude podle nového zákoníku trestné tehdy, pokud pachatel neoprávněně uloví zvěř nebo ryby v hodnotě alespoň pěti tisíc korun. Při ceně ryb na posledním předvánočním trhu by tak musel být dopaden například s více než šedesáti kilogramy kaprů.

„To, že v současné úpravě žádná hranice není a stíhán může být každý šestnáctiletý kluk, který hodí do vody udici, je jen výsledkem práce mysliveckých a rybářských lobby“.

http://www.novinky.cz/krimi/172914-nekteri-pachatele-trestnych-cinu-budou-od-ledna-volni.html

TCorleone, 4.7.2009

Diskuse k bleskovce

X-Kmen - Profil | Út 7.7.2009 19:38:56

rybomil >> Ale urcite jsou to samodomo znacky.Kousek jakoby kulateho plechu na zelezne tycce u cesty.Takhle kazdopadne nevypada znacka,kterou k cestam davaji udrzbari.Jednou ti to vyfotim a uvidis.

rybomil - Profil | Út 7.7.2009 15:55:23

X-Kmen >> Žádný samodomo dopravní značení neexistuje, to jen MPíci a Poliši chtějí, že musíme respektovat i dopravní značení co neodpovídá standardu EU. Ale kdyby přišlo naztuha, vyhraješ to.
Si každej úředník obce rozmyslí ti dát pokutu, když na něj půjdeš že porušil Směrnice EU a překročil pravomoc veřejného činitele. Naštuduj to. Našel bych to, ale nechce se mi to někde hledat.

Jo a zapoměl jsem mu říct ještě, že značka musí od 1. 1. 2008 provedená v reflexní podobě, což nemají zřejmě statisíce značek v ČR.

X-Kmen - Profil | Út 7.7.2009 13:52:17

rybomil >> Ohledne tech znacek mne to taky stve.Vselijake samodomo udelane znacky zakazu vjezdu,vjezdu motorovych vozidel do 3 tun a podobnych nesmyslu je u nas kolem reviru habadej.Ale dohadujte se pak s nekym,kdo je do krve presvedcen o sve pravde.

rybomil - Profil | Út 7.7.2009 13:37:42

ProchyCR >> V Kanadě, Australaském svazu či jinde musí být takový borec s brokama pekně kovaný v tom co dělá. Jak ne , tuze padne na držku.

14 dní zpět jsem zajel na " " soukromou " " cestu, tam , kam jezdím 20 let. Ja tam " nová " značka Zákaz vjezdu všech vozidel, uvnitř níž je napsáno SOUKROMÝ POZEMEK .
Ani jsem navyndal věci k lovu a už tam byl " majitel ". A to bylo řečí, že už nejsme v komunismu, aby kdo chce dělal co chce, že zavolá Policii ČR , abych vypadnul, bla ,blabla.......
Nechal jsem ho vykecat, s tím ,že nechci s nikým mít problém.
A pak povídám :
- máte tu značku schválenou orgánem dopravy příslušné obce s rozšířenou působností ?
- máte jí v souladu s dopravně inženýrským řešením příslušné komunikace?
- máte tu cestu ve vašem osobním vlastnictví ?
- máte na ní kupní smlouvu, darovací smlouvu nebo smlouvu o převodu majetku ?
- víte, že takovou značku předpisy EU a ČR neznají a je tudíž neplatná a nemohla být tudíž osazena v souladu s tím na co se vás ptám ?

Mírně znejistěl a pak souhlasil s tím, že tam budu stát ten den neomezeně, možná přespím v autě do rána a pro přístě se nějak dohodneme.

rybomil - Profil | Út 7.7.2009 13:21:06

Bernardo >> Za zaspání u prutů tě nikdo do krimu nepošle. To by soudce musel být padlej na kokos a neprošlo by mu to.Normálně by ses při běžným vzdělání měl v poho obhájit sám.
Znám případy, že těch ryb měli upytlačených opravdu metrák a dostali max. pokutu nebo veřejně prospěšný hodiny práce.

Mj. kvůli podobným excesům údajně Klaus nesouhlasil s Lisabonskou smlouvou, respektive legislativou navazující na její provedení ?

Mrknato - Profil | Út 7.7.2009 12:55:32

Sakra kdo bude ty kapry chytat a jíst, když vám je svaz servíruje v takových kvantech? Pak se nedivte, že se sem rychtujou černý ptáci.... kterejm určitě krkem nelezou. U kapra bych zrušil jak váhový, tak početní limit. On ten metrák denně, nebude až tak horký. I velký vydry mají tak max. 350kg ročně a to se tumlujou .... já to vyrovnávám, už několikátý rok 0 a to jistě nebudu sám.

Klapoč - Profil | Út 7.7.2009 12:45:49

X-Kmen >> Tuším, že to ale můžeš udělat pouze jednou za 3 roky. Nechci se hádat, ale něco se mi plete, že je to bráno stejně jako krádež. Chytnou tě při škodě do 5000,- a máš to jako přestupek, když tě během následujících 3 let chytnou při krádeži, byť se škodou 100,- máš to jako trestný čin.

lowend - Profil | Út 7.7.2009 12:32:15

Jarda: bud uplne v klidu. Tento zakon se vztahuje i na soukrome reviry. Ryba jako ryba. Uz se tesim, az se bude resit, kolik ma hodnotu posledni pstruh na Koutech.

Martin M. - Profil | Út 7.7.2009 9:39:18

X-Kmen >>
1) RS ti u vody zadnou pokutu neda (mohl by, ale neda)
2) chytat dal nemuzes, to by musela byt hodne hloupa RS, aby te nechala pokracovat
3) az jednou chytnes na svazovce za den 4x 12kg, tak te takove napady prejdou

X-Kmen - Profil | Út 7.7.2009 9:11:08

Hm,kdyz mne teda clen rybarske straze chytne u vody jak chytam na 2,nebo i klidne na 4 pruty samozrejme bez prislusnych dokladu,bude to tedy za pokutu.Dejme tomu 500 korun jako spodni hranice.V pripade,ze pokutu zaplatim na miste,clen rybarkse straze prevezme hotovost a odkraci.Ja mohu samozrejme chytat dal.Dejme tomu,ze tato kontrolova probehla v brzkych rannich hodinach.Do vecera chytnu napr. 4 kapry o prumerne vaze cca 12 kilo,dohromady tedy 48 kilo.Otazkou tedy zustava,ma-li 48 kilo zive kapri vahy ceny vyssi nez 5 000 kc?Stane se z toho vynosny byznys.Zaplatim pokutu 500 korun,ale kapry muzu prodat do soukromaku za nekolik tisic.Tento zakon je postaveny na hlavu.Vsechno na ruby tu je.

Majsher - Profil | Út 7.7.2009 0:11:12

už se "těším" na partičky ukrajinců a vietnamců, jak budou beztresně rabovat naše vody - a to příjde čas, kdy jich tu budou statisíce :(

jarda 2004 - Profil | Po 6.7.2009 23:46:01

Paradoxem je že pytlák jseš pokud budeš chytat na 3 pruty nebo budeš lovit po půlnoci a podobné přestupky ale zároveň budeš pytlákem pokud budeš zatahova sítí vodu jak to před nedávnem činili Ukrajinští přátelé v středních čechách celé to je postavené na hlavu.

jarda 2004 - Profil | Po 6.7.2009 23:39:06

šeptal >> Já už to zabalil před několika léty radši jezdím po komerčních revírech a mám klid.

ježdík - Profil | Po 6.7.2009 23:22:39

5 000 Kč je směšně málo. Mělo by to být aspoň 500 000 000 Kč, jako u tunelu.

šeptal - Profil | Ne 5.7.2009 19:19:21

Letos je to naposled, co mám povolenku. V životě jsem nesežral za sezonu ryb, než za pár stovek a porybný mi vercajk zabavit nemůže. Není co řešit.

petr b. - Profil | Ne 5.7.2009 12:55:39

ProchyCR >> to ano, ale stejně se pak uplatní jednou a dost .... takže jsme vlastně ve shodě ... a k otázce vyšetřovatelů a státních zástupců ... to je věc jiná, legislotivou těžko řešitelná, ale upřímně ... trestný čin pytláctví asi nebude to nejzásadnější, co by měli ovládat .... a k tomu vymezení ... ve druhém odstavci bude ten, kdo takový čin spáchá zvlášť zavrženíhodným způsobem, hromadně účinným způsobem nebo v době hájení - takže hromadně účinný způsob a zvlášť zavrženíhodný způsob stojí vedle sebe ....