Carp Show Slovakia 2009 aneb Česko - Slovensko 7:4

Kategorie: Kaprařina

V sestavě Maxwel, M.Kindl, Pítrs, Ferda a Mirek Matějovič jsme vyrazili v sobotu ráno na CSS která se letos konala v hotelu Družba v Bratislavě. Přivítaly nás prostory, které částečně v přízemí a částečně v 1.patře byly jako výstavní. Bylo pro nás obrovským překvapením, že jsme se tam potkali s většinou českých producentů a prodejců. Max Carp jako vždy v plné palbě svého zboží s partnerským spoluvystavovatelem Fishing Ivest z Napajedel, dále Rybolov, který nás překvapil novým obrovským bivakem od Starbaits, do kterého se vejde klidně i auto, Karel Nikl s úplně novou kolekcí zboží od firmy Mack 2, kterou jeho firma zastupuje v ČR a na Slovensku, marně jsme však v této expozici hledali cedulku a heslo maskovací červ, možná příště. Další expozicí byla Jet Fish, která nabízela široký sortiment a na plazmě se promítala videa, v hlavní roli testeři Jet Fish. Toť české zastopení v přízemí vedle tří slovenských zástupců. V prvním patře jsme našli Mikbaits a v něm Michala Kučeru s moravskou klikou z CT Mikbaits 2, které uvidíme i na CMT 2009, dále pak Gammarus s nabídku firmy Trakker, zde nás zaujal nový patent, na bivaku z provenience Trakker. V druhé části pak expozice LK Baits s L. Krásou a Andreou a Hansem s Carp Clubu, další expozici obsadili Chytilovci se svou nabídkou návnad a nástrah. Poslední expozicí byla prezentace časopisu Slovenský Rybár, kde jsme málem nepoznali jeho majitele Pala Hosu, který se maskoval slušivými brýlemi.

Přednášky začaly v 10 hodin. Jako první Max Carp o výrobě boilí, ale jinak vždy skromný Pavel Převor se nezapoměl pochlubit svým listopadovým kaprem z Mušova. Přednáška jako vždy profi, Pavel i Láďa Pazdera oba okamžitě a ochotně odpovídali na otázky zvědavých kaprařů. Pak měli přijít na řadu frantíci, ale místo jejich přednášky se nám dostalo video-exhibice z francouzského revíru. Budou mít přednášku po obědě, oznámil nám pořadatel a pozval nás na pódium, abychom slovenské rybáře pozvali na Carp Rods Casting (www.mrk.cz/kalendar.php?id=10404 ). Potom jsme promítli upoutávku na náš film o Tovačově 2008 a šli poobědvat za Eura.

Po obědě jsme podebatovali se známými, kterých tam bylo opět bezpočet. Pozdravili se s redaktorem Kaprománie Mr. Markem Kvaltínem, který neúnavně fotil a schraňoval materiály pro staronový časopis. Následovala přednáška s neúnavným anglickým kreativcem co se kaprařských montáží týče. Ray byl opět kouzelný a svými trefnými poznámkami okořenil nejen svou přednášku, ale celou carp show. Měli jsme před sebou ještě vyprávění Jardy Těšínského, přednášku francouzských kaprařů J. M. Lebretona, Sebastiena Coollignona a Jeana Remy Moniota a určitě nabitou přednášku fenomenálních kaprařů P. Hofierky a Ivana Fabiána, čekala nás však cesta domů a pracovní schůzka z panem Nekulou v Lednici na chrtí dráze, kde se bude konat 4. dubna 2009 závod v hodu na cíl a do dálky, kterou pořádáme spolu s agenturou Dobrý den z Pelhřimova. Akci hodnotím jako vydařenou a pokud mohu hodnotit, protože jsem byl na všech předešlých akcích na Slovensku, hodnotím ji jako nejvydařenější. Škoda jen, že se akce neúčastnilo více slovenských firem. Takže kluci - díky za pozvání.

Další akce, které se budeme účastnit na pozvání CT Syget, kteří jsou účastníky České Carp ligy, se koná příští sobotu, kde budeme doprovázet Dušana Mikeráska.

Za ČMKS Pítrs - Petr Tydlačka

Fotogalerie: www.webareal.cz/spolek/0/0/2/276

Převzato se svolením ČMKS z www.kaprarskyspolek.cz

Martin M., 17.2.2009

Diskuse k bleskovce

zubacik - Profil | Pá 25.12.2009 20:50:16

Zdravim pani.Chcem sa opytat ako to bolo s Cenamy bivakov na carp show slovakia 2009 .Konkretne znacka EHMANNS.Minuly rok som sa nemohol zucastnit pre pracovne povinnosti,tak som zvedavy ci sa oplati brat si zo sebou viac penazi na nakupy.Dik za info.

Karásek-Siget - Profil | St 18.2.2009 22:03:09

Peťo super si to napísal, akcia sa vydarila na jedničku. Takže sa stretneme v sobotu u nás na Stretnutí rybárov, tešíme sa.

Kebator - Profil | Út 17.2.2009 16:53:53

Dobra akcia !!! zucastnil som sa a pridem opat buduci rok ! Dik