Restaurace a penzion Na staré poště - rybářská rekreace

Adresa:
Filipová 65
Loučná nad Desnou

Kraj: Olomoucký

Druh: kemp, ubytovna

Penzion a restaurace Na staré poště je z architektonického hlediska velice cenný komplex staveb, který je zachován téměř ve svém původní podobě. Největších stavebních změn zaznamenal objekt hostince, který byl v první polovině minulého století navýšen o jedno patro a v čelní fasádě prolomen štítem.

Nejcennější částí bývalé poštovní stanice je stavba podjezdové vozovny, která je situovaná ve dvoře a z cesty není patrna. Tato empírová vozovna z roku 1846 je z hlediska své nosné střešní konstrukce unikátní a o její výjimečnosti svědčí fakt, že byla 2.1.2007 prohlášena kulturní památkou Ministerstvem kultury České republiky. Během letních měsíců je prostor dříve sloužící poštovním povozům vyhrazen našim zákazníkům, jelikož zde provozujeme zahradní restauraci.

S půllitrem piva z našeho domácího pivovaru nebo při ochutnávce nejrůznějších pochutin z naší kuchyně můžete obdivovat dílo tesařských mistrů, kteří v polovině 19. století vytvořili krov, pod kterým dnes zůstáváme stát v tichém úžasu

Sezóna: Od 1. ledna do 31. prosince.

Nejbližší město: Šumperk (14 km).

Podrobnější informace o tomto ubytovacím zařízení naleznete v katalogu Dokempu.cz - online průvodci kempy ČR a SR, který je zdrojem výše uveřejněných informací.

Interaktivní mapa

Rekreace v okolí

0,9 km - Penzion OAZA
0,7 km - Penzion OAZA
1,9 km - Penzion GOL
1,5 km - Apartmány u Jůvů
0,7 km - Apartmány Kociánov 102
1,8 km - Ubytování Bláhovi

Rybářské revíry v okolí

5,7 km - Desná 1 A - MP
11,8 km - Bělá Jesenická 2 - P
10,6 km - Branná 1 - P
1,3 km - Desná 2 - P
2,2 km - Desná 3 - P
12,5 km - Krupá 1 - P
6,5 km - Losinka 1 - P
4,9 km - Merta 1 - P
12,5 km - Morava 23 - P
10,0 km - Moravice 8 - P

Soukromé revíry v okolí

Nenalezeny žádné revíry