Rozbor z Bečvy ukázal podle vodoprávního úřadu zvýšený fosfor

FockeWulf - Profil | Ne 13.12.2020 19:31:36

Dědek >> Ano, bezesporu přijde, požádá o prodloužení termínu. Jsou přece ty vánoce.... A pak masopust a pak 1. máj, jako vždy to bude, viz ČXapí hnízdo, třeba.

F. - Profil | Ne 13.12.2020 19:08:14

Třídíte odpad, abyste jako byli in a šetřili tu naši přírodu a pak nějaký hajzlik otráví 40km řeky a vše je ok, ticho po pěšině.

Stilet - Profil | Ne 13.12.2020 11:24:32

Takže vypouštění odpadní vody bylo v tomto případě v normě. Takových menších "úniků" je na našich tekoucích vodách za rok tisíce. Některé jsou úmyslné (proč platit za odvoz do ČOV ?!), některé z nezájmu, či hlouposti. Důkazní povinnost je v těchto případech zcela na ČIŽP. Jenže voda odtéká rychle. Zažil jsem docela dost "otrav" toků. Pamatuji se, že pouze dvakrát byl viník usvědčen. Jednou se z kopce kutálel návěs s dřevem a do potoka se dostala nafta. Řidič zázrakem přežil, ale 50tis, jako nejnižší pokuta ho neminulo. Nebo v zánovním penzionku na konci města si uklízečka, jak byla zvyklá odjinud, pomohla Savem. Nikdo ji nevysvětlil, že bio čističku savo zničí. Takže 50 m potoka to odskákalo, posbíral jsem tam asi 15 PO a podobný počet Vranek. Taky 50 ticíc pokuty. Ještě si pamatuji na kejdu z většího JZD, ještě za komunismu, tam byla škoda asi na 2 km Bečvy, skoro bych to tipl na podobnou jako nyní. Nakonec se k tomu JZD "postavilo čelem" a nějaké peníze na zarybnění pustilo. Ale pokuta, nebo trest?...kdepak. Ty ostatní průšvihy, či otravy chovných potoků, kusu Bečvy, nebo při zasněžování přerušení na několik dní tok vody a zánik vodního života, bagrování v místě zhromáždění ryb...atd, to končí vždy stejně. Co se stalo pod Valmezem je špatně. Ale je to zhoda špatných okolností, třeba i těch, že ČIŽP se potýká se zmatky v legislativě, se stálými "nápady" a odvoláními svépomocných "ochránců přírody" a "práce v terénu" není úředníkům právě blízká. Že se k tomu přimíchal antibabiš je už jenom vylepšení.
PS. Nesleduji moc politiku, nemám ani televizi, ale tak velké množství energie, jaké už bylo vloženo do "boje proti Babišovi" by stačilo na svícení v celé republice na pár let. Možná by nebylo tolik tmavých míst, kde se stále děje něco proti přírodě a lidem.

sven - Profil | Čt 10.12.2020 20:58:47

Dědek >> Presumpce neviny : presumpce viny...
I kdyby se policie rozkrájela a i kdyby byl pachatel vypátrán a usvědčen, tak pokud nebude objednávce politické opozice a krev žádajícímu davu učiněno zadost, šetření bude i dále zpochybňováno..
Nechme se překvapit, k jakým závěrům dojdou orgány činné v trestním řízení.
Padni komu padni.
Ovšem je třeba počítat s tím, že i kdyby rezultát vyzněl k obecné spokojenosti, tak zavládne velké zklamání a nespokojenost...
Neboť po ukončeném vyšetřování, nastoupí nekonečná soudní mašinerie, s viceméně předvídatelným výsledkem...

Bacha San - Profil | Čt 10.12.2020 20:18:02

Babišu, Babišu, do roka a do dne. Na súd Boží zvu tě!

Dědek - Profil | Čt 10.12.2020 19:48:23

Honza7 >> Já doufám, že policie s něčím faktickým konečně přijde...

Honza7 - Profil | Čt 10.12.2020 19:29:49

tomvec >> Ještě deset dnů a konečně by v kauze otrávené Bečvy, čistě teoreticky, mělo být jasno. Nejde mi ani o to jak to uzavře PČR, ale doufám, že se konečně dozvím v kterých místech a v kolik hodin byly odebrány vzorky. Jak se naložilo se vzorky co zajistili občané, jak se postavila ČIŽP v faktu, že po několika týdnech se našel ještě jeden kanál, který vstupuje do Bečvy. V případě první otravy, že bude konečně zveřejněna koncentrace kyanidu a dalších cizorodých látek.
Myslím si, že do úvahy spadají tři možné varianty :
- půjde to do ztracena, viník nebude dohledán
- dá se za pravdu lháři, který už dopředu ví, že za všemi těmi událostmi je pouze jeden subjekt
- deriváty fenolu budou ve vzorcích dohledány

tomvec - Profil | Čt 10.12.2020 18:12:20

Stanovili nadlimitní množství celkového fosforu. Takže to bylo co? Zvýšené množství PO4? Nebo co? Tak bude víc řas ve vodě, no.

Jak to, že místní vodoprávní úřad najednou mohl udělat rozbor vody a když neznámý pachatel vytrávil celou Bečvu tak žádné rozbory neudělal? Na to by se měli ptát novináři a opozice.

Další věc, teď se stalo celkem kulové, ale po nájezdu policie si vzal život vedoucí provozu ČOV v Rožnově. To se pořád nikdo ze zodpovědných nebo svědků té skutečné, velké otravy nechytí za rypák?

tvistr - Profil | Čt 10.12.2020 17:18:18

Chtělo by to udělat průvan v naší neúplatné supervládě ... nejlépe defenestrací....)))

eskymak Mrakomor - Profil | Čt 10.12.2020 14:57:09

Takže odvádění pozornosti od 1. havarie vesele pokračuje.. Dle hesla opakování matka moudrosti, budou neustále spojovat 1.havarii z Dezy, kdy byla otravena celá bečva s nevýznamnými účelově nahranými "úniky" z rožnova které neotrávily ani čudlu. Je to jak hledání peroutkova článku, jen stačí místo zemana dosadit dezu.