Jihočeští vědci odhalili v těle pstruhů antidepresiva a léky na bolest

Honza7 - Profil | Út 23.7.2019 19:47:38

Nerodia - 23.7.2019 14:17:05 >> V článcích jsou pouhá konstatování bez žádných naměřených údajů.
Budu tedy velmi rád pokud nějaké studie bez korektury budou dohledatelné. Především v kterých částech těla se tyto látky ukládají a v jakých koncentracích. Jde o původní látky a nebo jejich metabolity, v případě metabolitů jde ještě o biologicky účinné látky? Jaký byl rozdíl v naměřených koncentracích cizorodých látek u ryb, které žily pod čističkou a nad čističkou? Jaká technika byla použita k měření - LC -MS, GC - MS a nebo něco jiného? Těch otázek by bylo více - budu velmi rád za vše co neprojde korekturou nějakého novináře, který vše podřizuje pouze vymezené ploše svého článku na kterou dostal prostor.

Nerodia - Profil | Út 23.7.2019 14:17:05

Honza7 >> Ono není těžké si zjistit co chcete vědět . Protože to není pro někoho žádná novinka - kdo to jen trochu sleduje.
Zde máte některé články které se tím zabývají:
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-rek-m​iri-z-cisticek-i-antidepresiva-ryby-jsou-po-nich-me​ne-ostrazite-zjistili-cesti-vedci

https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navod​y/ma-hormonalni-antikoncepce-vliv-na-prirodu

Kdyby jste opravdu chtěl přesnou studii tak mi napište a já se jí pro Vás pokusím sehnat přímo z ústavu kde ho dělaly.

splávkař - Profil | Po 22.7.2019 21:00:27

Nerodia >> To aby lépe snášeli to naše CH&P.

Honza7 - Profil | Po 22.7.2019 19:01:53

Nadpis uvedeného článku mě zaujal, bohužel v textu k cizorodým látkám toho moc není sděleno. Hodně by bylo zajímavé kdyby bylo uvedeno o které látky se jednalo, zda-li šlo o původní látky a nebo jejich metabolity, v kterých orgánech, či svalovině tyto látky byly uloženy a v především v jakých koncentracích.
Tak to je pouhé obyčejné sdělení, které není ničím doloženo.