Diskuse k článku: Jak dlouho čekat na záběr s feederem?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 29.12.2016

aguirre - Profil | Út 3.1.2017 20:54:49

Niektoré články pôsobia ako nasilu vydaný album hudobnej skupiny, do ktorého ju dotlacilo vydavatelstvo. Kvantita na úkor obsahu. Nepáčia sa mi v takýchto článkoch konštatácie typu.... "dá sa to mozno takto, možno aj hentak, alebo aj inak, ale vlastne všetko záleží od množstva faktorov a premenných, ktore sa nedajú odhadnúť." Autor kladie sám otázky, ale odpoveďou je takmer vždy konštatovanie v zmysle "nedá sa na to jednoznačne odpovedať". Potom je to celé zbytočné. Toto sa už pravidelne opakuje takmer v každom článku. Chcem byt konštruktívne kritický, bez emócií, p. Tychlera uznávam a pár jeho článkov s konkrétnymi poznatkami a radami sú fajn.

LudoO - Profil | Út 3.1.2017 20:08:18

RK >> Vše v pohodě. Vím co chceš říct a souhlasím. I tak však myslím, že rybařina je stálé vlastní objevování i přes občasné návody a "zkratky" . I ti nejlepší stále něco objevují. Ale někdy je dobrá rada k nezaplacení. Obzvlášť třeba když jsi jak já samouk (tedy to co ty preferuješ) . Když chytáš s kámoši co trochu umí taky někdy něco okoukneš a zkusíš. Tedy stejná zkratka. Už se těším až začnu v nové sezóně pronikat do tajů lovu sumců. Teď zatím studuji všechny poučky a zkratky, ale obávám se, že u vody to bude úplně jinak a sumci budou mít ze mě srandu. Měj se.

RK - Profil | Út 3.1.2017 17:33:28

LudoO >> spatne jsi mne pochopil,nebo jsem to nenapsal dobře.Myslim si,že je to naopak.Nasmeruje tě to nekam s ,,komplexní" teorií ,která ti umožní být rychle na určité úrovni. A když něco nejde,tak se zeptáš dostaneš odpověď.Chybi pak to vlastní objevování,které je podle mne hodně důležité.Jak jsi směrován,byť správnými názory a radami,tak se jede po daných koleji bez odboček.Z vlaku sice vidíš krajinu,takže vstrebáváš další věci.Ale kdyby jsi šel pěšky,tak třeba zabloudiš,ale cestou potkáš plno různých lidí,situaci.....A to je to,co pak ve stáří,jako když najdeš.😁Proto mladí dnes vyráží do světa,aby něco zažili a poznali.I když by to na Netu zhltli taky a rychleji.Omlouvam se,ale možná se vyjadřují spatně.Nějak to cejtim a mám v hlavě,ale teď to dát do vět😁

RK - Profil | Ne 1.1.2017 17:52:57

Martin02 >> v tom případě přeji mnoho štesti

Martin02 - Profil | Ne 1.1.2017 14:36:48

RK >> Tyto články jsou asi psane za účelem osvěty pro mladé a začínající? No nevím, nejsem už tak moc mladý ani začínající a přesto si články pana Tychlera vždycky rád přečtu a vždycky se z nich něco přiučím. Hlavně jsem se přiučil, že když si chci s fídrem opravdu zachytat tak prostě nesmím být líný cokoli změnit a hlavně přemýšlet o smyslu každé změny.

bonhof - Profil | Ne 1.1.2017 11:57:18

computerfish >> ale u vody je krásně nebo ne?

computerfish - Profil | Ne 1.1.2017 10:58:53

rybař20 10 >> Jak by si mi mluvil z duše. Nesnáším tyhle "tuningové" články. U vody je krásně, i když nic nechytíš. Jsem rád, že nejsem v názoru sám.

LudoO - Profil | So 31.12.2016 19:13:32

RK >> Vidím to jinak než ty. Vůbec si nemyslím, že tyto a podobné články někomu zjednodušši nebo umetou cestu tak, aby se z něho stal hned hotový rybář. Určitě si začínající z toho něco vezme, ale záhy zjistí, že rada není univerzální a že jindy a jinde to nefunguje a stejně si bude muset svou cestu a znalosti prošlapat sám. Na druhou stranu, pokud si takové články přečte rybář pokročilý skoro vždy si najde něco zajímavého, co ho nenapadlo a co třeba vyzkouší. Co prostě nevěděl. Krom toho většina článků jsou pohodové a dobře čtivé.

RK - Profil | So 31.12.2016 13:44:27

radoslav.d >> ano,tak to prostě je.A proto se mohu věnovat i koupání,či gastronomii.Jsou tací,kteří říkají,že ryby berou pořád,chce to jenom číst vodu....😁👰

radoslav.d - Profil | So 31.12.2016 13:34:34

RK >> Niekedy čakám na záber pár minút a niekedy, ako napríklad toto leto aj celý deň. Bez ohladu na prehadzovanie a kŕmenie. Takto sme boli pri vode asi 10 dní a z 6-tich rybárov mal za tento čas záber iba jeden z nás.
Keď to nejde, tak to proste nejde.

rybař20 10 - Profil | Pá 30.12.2016 19:03:54

Přeji pěkný a klidný den. Čekal jsem cca 5 hodin a ani ťuk. Nádherně prožitý den.

RK - Profil | Pá 30.12.2016 10:12:53

Tyto články jsou asi psane za účelem osvěty pro mladé a začínající a dále,aby se spustila následná diskuze.Tak to alespoň chápu já.
Ta diskuze může být přímo konkrétní,navázána na článek,nebo jednotlivé pasáže a může nás zavést až na kraj světa.Nebo můžeme ohodnotit článek jako takovy, a tím vlastně ohodnotit pisatele.Bud negativně,nebo pozitivně.Jak pisatel článku,tak ale i ,,kritik" se vystavuje nebezpečí,že mu následně někdo zahraje bandurskou. Předpokládám,že i tohle je ,,podstatou" hry, stejně tak,jako je to ,,V prostřeno, nebo třeba ve Výměně manzelek" Ale pravidla tu jsou,tak se jich pokusím držet.
Vždycky jsem si říkal,jak to mají dneska začínající rybáři jednodušší.Mrk,NET,mraky prodejen,prostě všeho.Časem jsem ale začal trošku pochybovat. To při čtení ,,rad" některých radílků, kteří chytají pár let, často mnohem víc let, ale jsou ,,vyrobeni ze zkumavky" Prostě se přeskočí doba, potrebna k tomu, aby byl ,,tovar" dobrý. Stejně, jako třeba uzené potřebuje čas,tak ho potřebuje i rybář.
Nic na tom nezmění technologie v podobě ,,rychlosolí a spol." Obejde se postup.Být nějaký ten rok ,,polotovar" bylo a je žádoucí. A nakonec,bylo to i fajn a hledalo se. A při hledání se dělají i omyly a tím si skládáme praxí svůj ucelený náhled na danou věc. A tak je otázka,zda ,,komplexní" rady v podobě erudovaných článků a videí ,,od A po Z" ,nejsou z dlouhodobé perspektivy medvědí službou....,..
Stejně tak, jako když milovanému synovi umetávám cestičku životem už od maličkata a sem tam pošlu ,,Hujerovic švestičky" na ta správná místa. Určitě si toho všimnou spolužáci,tím spíš,když mu to moc nepálí.
Ale k věci. Při přečtení tohoto článečku jsem si uvědomil další ,,rovinu"
Že to dnes není jen o umetávání cestiček,ale i o kladení zbytečných očekávání.Návodů,které nám mohou a mají pomoci, ale co když ,,do 20ti minut až hodiny" nepomohou? Co máme dělat? Nic víc v ,,návodu" nebylo. Takže nakonec jsem dospěl k názoru,že tato doba má i svoje úskalí v podobě umetených cestiček. A k pochopení mi pomohl tento článek.........