Soljanka - polévka

Diskuse k rybímu receptu Soljanka - polévka

Autor diskuse: Sa(l)micka - Profil , 8.6.2016

kareldj - Profil | St 8.6.2016 13:10:20

Určitě skvělá polévka,nepochybuji o tom, znám několik variant této polévky, známějších pod pojmem UCHA ať už Rostovská, Ruská, Volžská a podobně, všechny jsou ryba + zelenina, podle oblasti se smetanou nebo bez smetany, jen mi v tomto receptu chybí divoké koření pro tyto polévky nezbytné jako bobkpvý list,celý pepř,nové koření. Vaří se v různých podobách ve všech postsovětských republikách jen základem by mělo být kvůli dokonalosti chuti použito minimálně 5 druhů ryb nejlépe plevelných nebo drobných na dokonalý vývar, z dalších 5ti druhů kvalitní ryby maso do tohoto vývaru, je to na východě velmi uznávaná polévka podávaná při slavnostních příležitostech jako hlavní pokrm, svým způsobem obdoba boršče nebo ukrajinské šči. Určitě ale stojí za to ji vyzkoušet i v této podobě.