Polsko a Česko suverénně kralují trhu s kapry v EU

Autor diskuse: mike1977 - Profil , 21.12.2014

nofish - Profil | Ne 21.12.2014 19:48:30

Gloton >> Tak určitě je kus pravdy, na tom co píšeš. Na druhou stranu, znám, jak to je s tím prodejem a kucháním na ulici. I pro ty lidi by to v něčem bylo lepší. Ale je to prostě "tradice" a tak to funguje, jak funguje.
K tomu, jak to dneska funguje a že spousta lidí třeba nemá tušení, jak zpracovat zvíře na maso, se nemá cenu vyjadřovat. Je to prostě realita. Naše babičky nám kdysi ještě doma pekly chleba, který vydržel 14dní, i když ho mohly koupit. Dnes už to nikoho nenapadne, až na vyjímky, kdy jde zase o byznys (domácí pekárny). Je to prostě dobou. Lidi se před vánocemi diví, proč stojí blbé ořechy tolik peněz, ale nikdy je nesbírali a neloupali.
Mi je celkem jedno, jak to dopadne. Ale čekám že vzhledem k tomu jak je to s jinými porážkami, to s rybami, časem, bude stejné.

Gloton - Profil | Ne 21.12.2014 19:28:42

nofish >> A za pár let si budou lidi z města myslet, že maso se někde nějak vyrábí v továrně na lince..... Ještě nedávno si pamatuju, když u nás na náměstí při nějakých trzích a slavnostech probíhala kompletní zabíjačka prasete i s následným prodejem zabíjačkových produktů.....za mě paráda a nejem pro děti, ale i dospělé lidi otrakce a také poznání. To už zakázali...teď ještě ty kapry.......podle mě ty zákazy nejsou nic dobrého. Lidi jen získávají nezdravý odstup od faktu, že maso je prostě z živých zvířat. Skutečnost, jestli zvíře, i třeba toho kapra, klepneme veřejně nebo někde tajně, nemá nic společného s humánním usmrcením toho živočicha. Je to zase jen další příklad pokrytectví, které se šíří naší společností jako svrab.

nofish - Profil | Ne 21.12.2014 19:13:23

Gloton >> Na opak. Rybolov EU defakto podporuje. Dotace dostaly i svazy. O to nejde. Ale o tu logiku, kdy se na ulici prodávají, zabíjí a zpracovávají živá zvířata. To se děje jen a jen u toho vánočního prodeje. O kvalifikaci brigádníků, kteří tohle dělají se bavit nebudeme (nějaký papír, zdravotní průkaz atd).
Vím, o čem vánoční prodej je a že je to především byznys. Ale kde si můžu na ulici koupit kuře a nechat ho zpracovat? Děje se to jen u ryb, časem to "utnou", to je snad jasné. Netvrdím, že jsem pro, aby se to zakázalo, ale časem na to prostě dojít musí.

Gloton - Profil | Ne 21.12.2014 19:04:26

nofish >> A ta sranda, až někoho dostatečně blbého a aktivního napadne, že nehumánní je i chytání ryb na háček pro zábavu :-))) a až se to vše schválí v EU a budeme muset mít udice bez háčků......to bude teprve prdel :-))

nofish - Profil | Ne 21.12.2014 18:11:32

Já bych si tedy spíš povšiml druhého odstavce o prodeji živých kaprů. Je to věc, která nás asi časem nemine a to bude srandy...

rybomil - Profil | Ne 21.12.2014 16:42:48

V Polsku ale na rozdíl od nás dostali už dříve rozum a zakázali nasypávat kapře do tekoucich vod. U nás z nich jsou bohužel modly K70.....
---------------------------------------------------​---------------------------------------------------​------------
Není vůle, není chuť, není čas, nejsou lidi, tak se nasype + - 3500 kg tolstojů do řeky ( asi proto že rozdat to lidu nejde, za kafilerku se platí atp. ) Žeby nepůvodní ryba najednou nebyl ?
Chjoo, je to na palici.