Diskuse k článku: Medové nástrahy

Diskuse k článku Medové nástrahy

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 15.7.2014

el.ou - Profil | Po 18.1.2016 23:27:47

fafa >> A dobarvený, naředěný 1/1 kdoví čím. Pokud med, tak pouze od včelaře!

fafa - Profil | Po 18.1.2016 22:37:21

Technologii úpravy neznám, jsem výrobce medu, ne zpracovatel a obchodník

xDanielS - Profil | Po 18.1.2016 21:10:57

fafa >> Jakou úpravou?

fafa - Profil | Po 18.1.2016 21:08:46

Včelařím již několik desítek let tak o medu něco vím. To, že med zkrystalizuje je jeho přirozená vlastnost, a důkaz toho že se jedná o med jako takový. Že vám med kupovaný v různých obchodních řetězcích nekrystalizuje je jeho úpravou aby vydržel stále v tekutém stavu.

Zajda - Profil | Ne 27.7.2014 8:14:17

tuzemak >> Ahoj...:-)

tuzemak - Profil | Ne 27.7.2014 8:12:48

Zajda >> ještě ty po ránu blbni.o)) ahoj.

Zajda - Profil | Ne 27.7.2014 8:05:56

tuzemak >> Jo, a nejlepší je sršní med.

tuzemak - Profil | Ne 27.7.2014 8:00:27

Blue >> dřív se dělal poctivě med, nepamatuju si,že by zcukernatěl,páč se v zimě sladilo fest medem,místo cukru,dnes ho prodává kdejaký šmejd,větčina tý kaše šla jen kolem medu,do pravýho to má daleko...

Blue - Profil | Ne 27.7.2014 2:38:24

tuzemak >> jj vím jak se ohřívá,mimochodem kdo máte blízko Tesco tak ted je v akci za 38kč sklenice nevim asi 4dcl normálně stojí 80kč ale musí být v Exitu.........Já to o tom ohřevu v troubě četl myslim přímo v tom článku to píše autor. mě to je jedno já to napsal jen jako zajímavost nevim jak ty ale já tohle dlouho nevěděl že med ztrácí živiny při vyšší teplotě ???? JInak já včelař nejsem o včelář nic moc nevím ale známej včelaří 25let tak od něj mám pryskyřici nebo jak se tomu odborně říká atd.....

tuzemak - Profil | So 26.7.2014 18:38:38

Blue >> od kdy se med ohřívá v troubě?pokud hceš ohřát med, cukernatý rozpustit do správný konzistence,tak jedině do vodní lázně ty včelařu.-))) tu si to pročti,abys neumřel blbéé.o)))http://hobby.idnes.cz/zcukernatelemu-medu-doprejte-​teplou-vodni-lazen-na-mikrovlnku-zapomente-1rn-/hob​by-domov.aspx?c=A100916_133054_hobby-domov_mce

Blue - Profil | So 26.7.2014 18:11:30

to né ale potom to už je v podstatě jen cukr :-) jasně že to nikdo nepozná ale je to tak právě proto s tím dáváním med do čaje nebo kávy v zimě pozor jak to zalijete nebo dáte do horké vody tak je to jak cukr,,nejlepčí je dochucovat vlažný čaj medem.

unudle - Profil | So 26.7.2014 18:01:32

Blue >> Tak tý rybě to je nejspíš jedno a myslím, že ani ty by jsi nepoznal, jestli byl ten med zahřátej na víc jak 60°C.

Blue - Profil | So 26.7.2014 17:56:37

Ohřívat med ? jako nejsem přímo včelař ale o medu něco vím a při teplotě 60C z něj veškeré živiny umírají takže s ohříváním v troubě pomalu.

Patˇas - Profil | Út 22.7.2014 15:16:39

Huxley >> To věřím, jdu do toho.

mascha - Profil | Po 21.7.2014 22:09:52

Huxley >> á pán Všechnoznal Všudeprvní se zase se změněným nickem nezapomněl pochlubit... proč pořád měníš nicky? Jsi politováníhodný duševní mrzák nebo odsouzeníhodný podvodník?

Huxley - Profil | Po 21.7.2014 6:07:20

MartinChrastek91 >>
Pokud je něco popatlané medem jen po povrchu, pokud to ryba nevezme hned, nebere na med.
Pokud chceš chytat na med, musíš med vpravit dovnitř nástrahy.

Ani mistr Tychler není neomylný.
Plní smlouvu, někdy v rozporu se zdravým rozumem.
On to dobře ví, není vůl.

MartinChrastek91 - Profil | Ne 20.7.2014 21:03:49

Mně se medové "puffyny" přes rok osvědčují většinou více než různé peletky nebo třeba masňáci. :-)

Huxley - Profil | Ne 20.7.2014 19:05:15

Fishky >> Nejsem kaprař.
Já se zase držím zásady radši méně a kvality, jako tuny hnoje.
Moje spotřeba medu, tvarglů (tvargle s medem jsou výborná kombinace) a podobných dobrot jako nástrahy na kapry je mizivá. A baví mne to, zkoumat, co rybám chutná.
S boilies jsem začínal chvíli po tom, co to angláni poprve uveřejnili, protože jsem k těm publikovaným novinkám náhodou dostal. Zaujal mne ten princip, tedy drcení potravy pažerákovými zuby. Asi jsem byl ve střední Evropě jeden z prvních, možná první.
Tady se o tom ani nepsalo. Vyzkoušel jsem kuličky z proteinů pro kultíky, fungovalo to a zase jsem se věnoval mušce.

Huxley - Profil | Ne 20.7.2014 18:49:15

Patˇas >> Já taky začínal se silonkami, ale s gázou se líp pracuje.

Práša321 - Profil | So 19.7.2014 13:51:14

Myslíte že to bude chutnat i amurům?

Velas - Profil | Pá 18.7.2014 21:03:05

Na foukanou medovou kukuřici s červy jako sendvičem jsem již chytil mimo jiné i
4 sumce.Zřejmě jim to s medem taky chutná.

Fishky - Profil | Pá 18.7.2014 16:41:53

Hiram >> Přesně. Stačí žížala, či xy jiných věcí (boilies, partikl, pečivo, živočišné nástrahy...), domácí med si dám rád na čerstvou vánočku a s kakaem po ránu.... hm, mňam. Ale do vody? No to tak, kapr je prase, co zbaští na co přijde, tak proč mu tam házet perly?

Patˇas - Profil | Pá 18.7.2014 16:28:53

Huxley >> Ta gáza je super,to mě nenapadlo. Bral jsem ženský vždycky ty silonky. Dík

Huxley - Profil | Čt 17.7.2014 8:37:19

Hiram >> Dobrá rada, dík, já chytám na boilies se strouhaným rohem nosorožce a parmazánem 1:1.
I lanýže přidávám když najdu.
Oni totiž některé druhy rostou i u nás, ale najde je člověk jen náhodou.
A moč rybostrážce že je dobrý dip.

Hiram - Profil | St 16.7.2014 23:33:36

Lidi, Vy jste skvělí :-) Přesně tohle se mi na rybářích tolik líbí. Vymýšlí se neskutečné věci. Zkuste třeba lanýžovou pastu, nebo roh z jednorožce. Včera jsem na to chytil kapra. ;-)

janiček - Profil | St 16.7.2014 11:11:57

na medové rohlíkové boili chytám už dlouho a přidám radu. po nadipování obalím ve strouhánce a nechám uschnout. Boili mám v malé skleničce od přesnídávky a voní i po roce.

Stanan - Profil | St 16.7.2014 8:28:14

Moc pěkný článek . Dávám za 1. Určitě vyzkouším :-)

Huxley - Profil | St 16.7.2014 7:59:22

Ještě doplním, že tak se dá zafixovat na háček téměř všechno.

Těsta a pasty, syrová játra, tvargle...Ale i třeba vařená rýže, či jiná semena, tavený sýr, kousky rybiček, či sekané rybí maso (malé rybky i s vnitřnostmi, mají rádi mníci a úhoři...).
Už jsem o tom psal v debatě o používání olomouckých tvarůžků jako nástrahy...
Kuličku buď přivážu ve stylu montáže boilies, nebo prostě napíchnu na háček za tu síťku. Někdy je problém, dát to dolů.

I málo pevné nástražní rybky (úhoř a mník) se tak dají zasíťovat celé úhledně. Ale nedělám z nich kuličku, ale gázu prostě sešiji hrubým stehem.
Mám v mrazáku takové nástrahy nachystané v plastových krabičkách a když jdu náhodou na ryby na položenou, či naplavanou (často to nebývá), tak prostě šáhnu do mrazáku, vyberu, co možná bude to pravé ořechové...

Huxley - Profil | St 16.7.2014 7:49:00

Také používám med, často v kombinaci s kondenzovaným slazeným mlékem.
Nebo i s česnekovou lihovou tinkturou (česnek macerovaný v lihu, užívaný i jako humánní všelék).
Použitelné třeba na kousky veky, "zabalené" do punčošky z gázy...
Drží to, voní to, berou na to...
I obarvit se to dá.
Na čtvereček gázy dáte přiměřené množství, uděláte uzlíček stočením a ovážete nití.
A je to!

Seržant55 - Profil | Út 15.7.2014 22:21:20

Mám s medem docela slušné zkušenosti,hodně rybářů okolo chytá na medovky a mají úspěchy tak jsem začal s rohlíkem a postupně vyzkoušel i ty vyčichlé.Teď jsem si udělal výluh z česneku chili a domácí slivovice který je dost úspěšný,ale po přidání medu začínám věřit na první kouzelný dip.Chutná to prozatím všem rybám od kapra po plotici.Přeju vám skvělou chytačku a důvěru v to na co chytáte.Jura

Speedball - Profil | Út 15.7.2014 21:40:37

Mambošák >> Tak to já udělal naopak - do domácí slivovice jsem přidal med a funguje to parádně, akorát, že to ve flašce dlouho nevydrží :-D
Jinak si dipuju občas kukuřici medem a taky to jde. Nejvíc záběrů a ryb celkem, mívám právě na medový "CUKK".

Mambošák - Profil | Út 15.7.2014 17:42:37

Nechal jsem se inspirovat kamarádem, který si koupil medový dip a doma si vyrobil něco podobného. Do medu jsem přidal trochu domácí ořechovky >> fungovalo to bezvadně. Zkoušel jsem i domácí pálenku.

Tom

markol - Profil | Út 15.7.2014 16:57:16

no já taky toho nikdy moc nepochytal na medovky ale toto zkusím , ale asi s medem z pampelišek uvidím co to s nimi udělá

Bušák - Profil | Út 15.7.2014 16:46:55

tym >> Milan Tychler - >> článek jsem nečetl,ale medovky jsou celkem dobrá nástraha,někdy je rád používám,slunce v duši a med v rybý tlamce

Sopajs - Profil | Út 15.7.2014 16:45:28

Nádherný článek .. Rozhodně přemýšlím, že to vyzkouším i na boilis a pelety co to bude dělat.

Helion - Profil | Út 15.7.2014 16:42:39

Pekny clanek jako vzdy :) Jen bych si ten med radeji sehnal pres znameho vcelare nez kupovat v supermarketu. Nektere vytvory, ktere tam prodavaji snad kolem medu ani z dalky neprosly :D

Dawemaster - Profil | Út 15.7.2014 16:41:44

"Medovky jou pověstné" ale já ne ně nikdy neměl ani ťuk a už jsem na ně zanevřel :D...ale jinak inspirativní článek a takové pečivo nasáklé medem určitě stojí za vyzkoušení a snad mi to bude účinkovat lépe,než celé slavné medovky :))