Ukliďme si s MRKem

Diskuse k mini článku Ukliďme si s MRKem

Autor diskuse: fotojakes - Profil , 3.4.2014

Pravidla: Pouze zápisy s fotkami.

šimpanz - Profil | Út 29.4.2014 19:04:26

Takhle jsem s naším rybářským klubem uklízeli kolem Lužnice v Plané. Za necelé dvě hodiny jsem nasbírali asi 8 pytlů s odpadky. Ochrané rukavice, pytle na odpadky a pozdější malé občerstvení nám zajistilo město Planá nad Lužnicí a za to jim patří veliké dík.Plakátky, které informovali o akci jsem vyvěsil po celém městě i v rybářském obchodě, dokonce i na MRK a CHYTEJ, ale akce se kromě nás ''organizátorů' zúčastnila jen jedna maminka s asi 5 letým synem. Samozřejmě akce nelituji sem rád, že jsme si s klukama uklidili kolem naší milované řeky, ale trošku mě zklamalo, že byla tak špatná účast a hlavně, že vlastně rybáře i obyčejné lidi nezajímá jak to kolem řeky vypadá. Přeji všem pěkný den a hlavně neničme si okolí krásných řek a rybníků odpadky. PetrŠimánek

Kenty - Profil | St 9.4.2014 20:16:59

Ahoj,
tento článek se mi velmi líbil!
Stejné otázky jsem si kladl minulý týden, a proto jsem o víkendu místo rybaření uklízel u našeho potoka. Zde nebylo příliš mnoho odhozených odpadků, myslím, ale spíše odpadky, které přišly s loňskou velkou vodou. Bylo toho opravdu hodně, 40 l pytel mi stačil tak na 10 m jedné strany potoka.
Tento problém není spojen pouze s okolím vod, stejně tak mě rozčiluje, když vidím nějaký odpadek v lese nebo někde jinde.
Myslím, že by velmi pomohlo, kdyby se u nás zavedla i záloha na PETky, proč u našich sousedů, jako jsou Němci, již toto funguje ( je zde záloha na pet lahve 0,25 E ((7kč))), kdyby se stejná věc zavedla i u nás, každý táborník, rybář, plavec a všichni lidé sakra rozmysleli, jestli petku hodit přírodě nebo vrátit... S tímto my nic neuděláme, ale můžeme poukázat, že nám příroda není jedno a budeme se jí snažit trochu pomoci. Velmi se mi líbí s myšlenka, aby každý, kdo od vody odjížděl si s sebou vzal pytel s odpadky. Sám se tak budu snažit dělat a doufám, že se přidá více a více rybářů!

jarinnn - Profil | Út 8.4.2014 22:22:52

fotojakes - >> Kolik bordelu se u té vody najde :((

Patˇas - Profil | Út 8.4.2014 22:16:46

Taky odvážím odpadky a můžu to dělat pořát do kola,každou sobotu jezdím na jedno místo a pokaždý naplním aspoň malej sáček.Jeden tejden vynechám a je to igelitka.Nedej bože když vás napadne dát ceduli,UDRŽUJTE POŘÁDEK tak vám garantuju,že tam toho bude ještě víc.Omlouvám se za fotku,ale nenapadlo mě fotit odpadky.

rajk - Profil | Po 7.4.2014 9:11:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

9.3.2014 s kamarádem nasbíráno u dvou malých rybníků, cca 0,3 ha každý. Poté nám došly pytle, takže odpoledne jsme se vrátili nasbírali ještě další 3 pytle. Ani ne po týdnu jsem tam šel na ryby a bohužel jsem odtud musel odvézt další 2 igelitky bordelu.
Druhá fotka, 16.3.2014 = 4 pytle PET lahví, 1 pytel skleněných lahví, 3 pytle směsného odpadu. To vše na 0,5ha rybníku s obvodem pouhých 430 m. Kdyby toho bylo víc, tak už by mi to ani nevlezlo do auta.
Při jedné procházce se psem směrem k rybníku jsem si s sebou vzal i igelitku na odpad. K rybníku jsem ani nedošel, protože ani ne v půli cesty už byla igelitka plná... Dokonce jsem našel sáček se starými bateriemi (takový fajn nebezpečný odpad...).

Je to běh na dlouhou trať.

fotojakes - Profil | Pá 4.4.2014 17:28:21

Promazal jsem to, v článku jsem psal, že problém je to rozsáhlý a nemá snadné řešení, proto jen "výzva" pro jedince, aby si třeba uklidili na svém fleku pro radost, nic víc, nic míň. Jsem si vědom, že v globálu to nic zásadní nezmění a jak už jsem psal v článku "Pokud nechcete po nikom sbírat odpadky, pusťte mé povídání z hlavy."

Netahejte sem brigády, co bude dál, co to změní a podobně, to nebylo cílem.

hraji - Profil | Pá 4.4.2014 15:52:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky jsem uklízeli

andrei11 - Profil | Pá 4.4.2014 14:04:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sice v mensom rozsahu ako kkkarlos, ale predsa pridam aj ja svoj kus prace. v aute nosim balik velkych odpadkovych vriec a ked idem na "staticku" rybacku (feeder, kaprarina) snazim sa upratat na fleku, na ktorom chytam. niekedy to chce odvahu chytit niektore odpadky do ruky (rozmyslal som nad zadovazenim kliesti na odpadky). a kto nechava bordel pri vode? podla odpadkov: 1. rybari (od obalov od navnad az po obaly na haciky, plechovky, krabicky od cigariet,...) 2. fetaci (vodne bongo s pet flias na kazdom kroku, striekacky...) a 3. vsetci ostatni, co si myslia, ze odpad nepatri do zberu, ale do prirody (stare pnematiky, televizory, kociky. vysavace ...).

ps: obsah vreca pozbierany za 5 min ....

kkkarlos - Profil | Pá 4.4.2014 13:21:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokaždé když jdu od vody tak posbírám tolik co unesu. Sere mě koukat se na ten bordel kolem vody. Tohle je foto z předloňského léta,podle igelitek jistě poznáte kdo to k nám na přehradu natahal. Je mi velmi smutno z toho, jak ta naše příroda vypadá a to nejen kolem vody :-( .