Diskuse k článku: Poslední mongolská výprava 4. část

Autor diskuse: Milan Rozsypal - Profil , 4.3.2014

vanvan - Profil | Po 10.3.2014 8:32:36

Pěkný seriál děkuji. K té zabíjačce tak já slyšel vyprávění jednoho človíčka jak se na podkarpatské rusi zabíjela prasata. Prase chytli, píchli a díru ucpali dřevěným kolíkem.Prase běhalo dokud se nezalilo krví dovnitř. Potom mu opálili štětiny a teprve potom vytáhli ten kolíík a vypustili krev. No jestli je to pravda nevím ale tak jsem to slyšel.

Milhaus12 - Profil | Ne 9.3.2014 22:18:20

Abych pravdu řekl, tak jsem opravdu váhal, zda to má význam vkládat sem i věci které, nesouvisí s rybařinou. Např. ta mongolská zabíjačka? Pak jsem si ale řekl, že to smysl má! Ne proto, aby se některým z Vás dělalo špatně. Skutečnost je daleko prostější. Když se kdokoliv z nás dostane ve světě na jakékoliv místo, může se zachovat dvojím způsobem. Žít v ústraní a pohodlí, které skýtá hotel. Využívat možností, které poskytuje civilizace. Tvářit se, že nic jiného nevidím a nic než rybařina mě nezajímá. Další způsob je , že žijete spolu s lidmi této země. Prožíváte spolu s nimi jejich radosti i starosti. Díky tomu můžete daleko rychleji poznat zemi, ve které jsme na malou chvíli na návštěvě. Přitom se dá dělat jen jediné - přijmout jejich životní zvyky a příliš do nich nezasahovat. Věřte mi, že vím, o čem mluvím. Přijdou určitě momenty, které Vás znechutí, ale i obohatí. A i když si to někteří nechtějí připouštět, to co kolem Vás probíhá - je skutečný život. Ten je neodmyslitelně spojen i s rybařením. Díky němu si nakonec vytvoříte určitý obraz k danému místu nebo i zemi…a to je to, co Vás obohatí! Rybářské trofeje to určitě nejsou! Ty brzy upadnou v zapomnění, ale to co zůstane jako vzpomínka ve Vaší hlavě, to je to opravdové bohatství. Naštěstí to matka příroda moudře zařídila, že špatné věci upadnou v zapomnění a ty pěkné zůstanou.
P.S. Jinak Falkec musím po pravdě říci, že když se ráno nasnídáš a pak celý den chodíš kolem vody, tak máš večer takový hlad, že Ti chutná všechno. Ukrajinci si nejvíce pochutnávali na ovčím ocásku a já na dušeno-pečeném mase v mongolském tlakovém hrnci. Mám nafocenou celou jeho přípravu i pečení mezi kameny rozžhavenými do červena, ale nechtěl bych tady některé rybáře trápit exotickou přípravou jídla. Stejně se ještě jednou (okrajově) k tomuto tématu v jednom z pozdějších dílů vrátíme.

Filo68 - Profil | So 8.3.2014 8:10:47

opět krásný článek co jiného dodat.

Zajda - Profil | Čt 6.3.2014 19:19:02

Levandulak >> No, chtěl bych tě vidět na zabijačce, kde by se čuník zabíjel tímto způsobem...To by byl sakra hukot...

Supina-Petr - Profil | Čt 6.3.2014 11:46:43

Moc pěkný čtení (všechny díly)
Levandulak-ono kdyby byl velký nedostatek potravin(válka,globální katastrofy atd.) tak by se vegani naučili jíst maso .... :O)

Illex lover - Profil | St 5.3.2014 22:17:54

Výborné!!! Ovce se mi taky moc líbí - z kulturně-naučného hlediska. Thumbs up!!!!

Levandulak - Profil | St 5.3.2014 11:20:08

Moc pěkné fotky a celý tento mongolský seriál vůbec. Díky za něj.
P.S. pro rejpaly s ovcí. Náhodou je úžasné, že zpracují komplet všechno co z té ovce jde vč. krve. Je to velmi podobné jako česká zabíjačka prasat, jenže ta nikoho nepobuřuje. Ale chápu ten pohled. Dost známých už mi říkalo, že kdyby měli jíst jen maso ze zvířat, která sami zabijou, tak jsou vegetriáni...

Falkec - Profil | St 5.3.2014 11:09:37

Opět dobrý článek. Pěkný fotky i povídání. To s tou ovcí je zajímavý, jak to někde chodí. Tak to prostě je..... Oni by se třeba divili, jak se u nás zabíjajů např brojleři.....To je taky hukot :)

Doufám, že autor napíše co mu z té zabíjačky nejvíc chutnalo. :) Dávám 1

Jiřin77 - Profil | St 5.3.2014 0:34:20

Jiný kraj, jiný mrav...
Prostě tak to někde chodí... ;-)

zelí - Profil | Út 4.3.2014 22:56:52

Co je nejaka ovce vyvrhnuta zaziva a v clanku pekne popsane a zdokumentovane fotkamy vlastni pitva oproti potočakovi vyfocenem ve vode.To je kalibr pro mistni osazenctvo a ne nejaka mongolska ovce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tohle si opravdu autor mohl odpustit!!!!!!!!!!!!

Thor - Profil | Út 4.3.2014 21:17:51

Je to sice mimo téma, ale to s tou ovcí,....to fakt může spáchat jen člověk....tím nikterak článek nehaním, spíše mě ta praktika krapet vyvedla z klidného večera