Toustové boilie

Diskuse k mini článku Toustové boilie

Autor diskuse: PepíkPepík - Profil , 24.4.2013

žabák - Profil | Čt 30.5.2013 20:42:29

Uděláno, odzkoušeno a výsledky se dostavily skoro hned. Labe: kapříci okolo 35 - 45 cm a krásní Cejni. Seč - Malinký kapřítka a jeden tloušť.... Určitě budu vyrábět dál a doporučuju všem

hoooky - Profil | Po 20.5.2013 19:23:47

Zdravim, toto boilis je super, sam si ho delam 2 roky z obycejnych rohliku, akorat po zavazani na nit trochu orosím a obalim v sušenem česneku, to se mi osvetčilo nejvíc

pulec7cze - Profil | St 15.5.2013 16:49:30

Mě to přijde jako zajimavé, je pravdou že věřim že to bude fungovat no už také vyrábim a porovnám na co víc pujdou :) Nikl vs. Rohlíkáč :)

deliqvent - Profil | Út 7.5.2013 17:18:59

Iblea >>

Ďalší príspevok z kategórie "Nemam čo robiť, pišem pič*viny"

dedek212 - Profil | Út 7.5.2013 16:09:08

Zdravim,prihodim tu neco do pranice.udelal jsem si taky rohlikace z 5 rohliku a mam asi 150 kulicek za 5 korun a i kdybych je hazel za sebe na brech tak si to ta ryba "urcite najde" a ze kapri nemaji 20 kg mi nevadi protoze na obic. rohlikac se da chytit vic kilo kapru za jedinej den nez se podari chytit kaprarum na smradlavy koule za vikend stravenej v bivaky.a o to jde ne? at se dari DEDEK

Opavak1 - Profil | Po 6.5.2013 19:18:04

Super! Fakt mám rád, když se recykluje. Češi (a Maroaváci spolu se Slezany samozřejmě!!!) jsou výborní improvizátoři. Díky za nápad. Jednoduché a věřím, že funkční. žádné spešl proteiny, žádné dipy ala ananas s chobotnicí, žádné dovozové předražené sračky :-)

rybářka I. - Profil | Po 6.5.2013 18:48:20

Já bych navrhovala rohlíkáčokaprolap :-)))) To snad každý pochopí a je to úplně český :-)))

marmyš - Profil | Po 6.5.2013 18:22:55

Iblea >> Já bych navrhoval tomu říkat rohlíkové pečenáče,když se rohlík peče a nevaří.

Pvl - Profil | Po 6.5.2013 17:46:08

Poušťák >> A mohl by mít slitování se starým a nemocným člověkem .Není liž pravda :o§) EDIT : Pepík Pepík jej měl :o§)

Poušťák - Profil | Po 6.5.2013 17:43:08

Leorim >> občas si hrkni nebo přelešti,uklidňuje to...o))))))))

Leorim - Profil | Po 6.5.2013 17:26:19

Pvl >> je mě to šumák už to neřeš asi teprve s chytáním začínáš že máš takové otázky..a promin jestli jsem se tě dotkl

mannnik - Profil | Po 6.5.2013 14:57:39

lada78 >> díky;-)

lada78 - Profil | Po 6.5.2013 14:56:14

mannnik >> :-))) tobré

mannnik - Profil | Po 6.5.2013 14:54:05

Iblea >> napiš si do Bruselu, tam se taky chytaj pitchovin (třeba pomazánkovýho másla)

Iblea - Profil | Po 6.5.2013 14:07:04

Jéžišmarjá, čemu budete ještě říkat boilies?
http://en.wikipedia.org/wiki/Boilie?oldid=368652906​
Či boilie?
Boilies jso "vařenáče"!
Radím idiotům nastudovat si, jak se řekne anglicky "vařit".
Od to vznikl název vařených kuliček.
Kuličky vylisované z rohlíků nemají s boilies nic společného.
boiling - vaření
boiling - vařící se
boiling - vřelý
boiling - rozbouřený
boiling - kypící
boiling - žhavě
boiling - horký
boiling - kypivě
boiling - var
boiling - vařící
boiling - várka
boiling - vření
boiling glassware - sklo varné
boiling glassware - varné sklo
boiling hot - vařící
boiling hot - vřelý
boiling mad - velmi naštvaný (fráz.) g
boiling plate - varná plotýnka
boiling plate - elektrická plotýnka
boiling point - var (podst.jm.) (fyz.) g
boiling point elevation - zvýšení bodu varu
boiling reactor - varný reaktor
boiling stone - varný kamínek
boiling test - zkouška varem
boiling-point - bod varu
boiling-point depression - snížení bodu varu
boiling-point method - ebulioskopie
boiling-pot - vír
boiling-water reactor - varný reaktor
boilover - překypění

Pvl - Profil | Ne 5.5.2013 12:31:50

Leorim >> ´Máš málo svých starostí ? Reakce jako od debila nic ve zlém EDIT : uvědom si jednu věc ,každý nemůže být myšlenkově na stejné úrovni jako ty . Někdo je chytřejší někdo jako magor -já jsem bohužel spadnul do té skupiny co jsi napsal .Buď rád, že to" spadlo" na mne a tím pádem se to třeba vyhnulo tobě !

Leorim - Profil | Ne 5.5.2013 11:03:36

Pvl >> ty máš otázky jak magor..nic ve zlém asi nuda co?

PepíkPepík - Profil | So 4.5.2013 21:05:51

deliqvent >> když to navlíknu na nit tak to nechám pár hodin nebo přes noc, potom zavážu a už to nemusíš sušit a mužeš to dát třeba do krabičky. Doba rozpadu neni moc dlouhá, ono se to nasákne a změkne to ale třeba 25 min to vydrží. Na feederu měním každý nához novou kuličku

deliqvent - Profil | So 4.5.2013 13:05:12

Chlapi a ako dlho nechávate sušiť vykrojené "boilies"? Závysí od toho potom aj doma rozpadu? Prípadne, aka dlha je as doba rozpadu? Za info dik vopred.

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 29.4.2013 21:25:11

hajas1997 >> Magy je dobrej dipek :-)

hajas1997 - Profil | Po 29.4.2013 21:16:34

Super nápad, hned sem si udělal a vyzkoušel, pár kapříku na to zabralo, tak sem si řek co to dochutit něakym dipem ale jelikož sem doma žádný neměl tak sem vzal magi a pokapal sem ty rohlíkáče který byli v malý zavařovací skleničce ale jenom trochu aby se mi nerozmočily.

Šinic - Profil | Po 29.4.2013 18:23:25

Pečivová nástraha (rohlíková, veková, toustová atd.) je v chladné vodě nepřekonatelná. V teplých měsících spíš účinná nouzovka. Nejlépe vyrobená a usušená v zimě do zásoby, kdy se najde dost času na její výrobu. Nepodařilo se mi prokázat, že by barvení, nebo dipování výrazně zvýšilo její atraktivnost, spíš naopak. Od té doby, co jsem začal používat mnohem vhodnější Nekonečné zarážky (Quckstops) od Korumu mi odpadlo pracné uvazování nitě. Vločky napíchávám jako korále na dlouhý cca 1,5mm drát a usuším. Zarážku, na které nástaha drží o mnoho déle, než na háčku, nebo na niti, protáhnu vzniklým otvorem. Před nahozením na prutě nástrahu nejprve na chviličku namočím a pak z ní vymáčknu vzduch aby pod splávkem s malým lehkým háčkem neplavala a lehce se dotýkala dna..

FOUSATEJ HAT - Profil | Ne 28.4.2013 19:02:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden kapřík na ořech :-)

Looki - Profil | Ne 28.4.2013 8:13:08

Taky delam domaci verzi rohlikoveho boilisu,ale ja mam udelany spec. lis kde vlozim housku a utahnu.pak uz jen vysypu 15-20 kulicek (zavisi na velikosti a tvaru housky).
Snad jen rada: boilisky susene v mikrovlnce rady plavou,kdezto susene klasicky neplavou (ale pravidlo to byt nemusi).Kdyz chcu,tak takovymi boiliskami i vnadim.
Kdysi jsem rohlikace taky prosival niti,ale ted uz davam jen silikonovy krouzek:
http://www.tropicliberec.cz/zarazky--hadicky-atd-/e​xtra-carp-silikonove-krouzky-na-nastrahy
Nekdo asi namitne ze to musi ryba videt,ale pochybuju...vodou nasakly rohlikac se kolem krouzku krasne roztahne a suseny vnitrek jej podrzi (vubec to nepada).Kdo chce,muze housku rozkrojit a dipovat jeste pred lisovanim, staci rozkrojit a dat co libo (syr,dipy atd...).

FOUSATEJ HAT - Profil | So 27.4.2013 14:30:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak mi to nedalo, a taky jsem si něco štípl :-) jen jsem to nevázal, budu to dávat pod hák jako peletky

Jahoda - červená
Banán - žlutá
Ořech - hnědá
Kokos - bílá

Pvl - Profil | Pá 26.4.2013 16:36:29

PepíkPepík >> (tloušti) Já právě nevím, ale tady to píšeš "věčinou třeba do 8 min přijde záběr od tlouště"

Cepuor - Profil | Pá 26.4.2013 16:02:24

Pěknej postup pro nováčky a pokročilé. Určitě si nějaké toustové kuličky udělám. Díky Láďa.
PS: Pokud má ryba hlad, žere všechno.

PepíkPepík - Profil | Čt 25.4.2013 22:54:53

Pvl >> Porč by na to kapři nešli?

Šámik - Profil | Čt 25.4.2013 21:26:43

Pvl >> asi po poprrvé na řece jsem nasadil velikej olihnovej rohlíkáč,hustě se rozpršelo a jízda jako prase.v ponožkách jsem zdolal kapra.asi muj první kapr z Labe.

Šámik - Profil | Čt 25.4.2013 21:17:45

Pvl >> ale jo

Pvl - Profil | Čt 25.4.2013 21:14:51

Šámik >> Mezi náma ... on toho pan P. zase tak moc neví .

Šámik - Profil | Čt 25.4.2013 21:13:32

Poušťák >> mám asi 10 krabiček rohlíkáču už pár let.neříkám,že se na to nedá zachytat,ale radši nasadím žížalu.žádný zázrak.trošku selektuje.v nouzi napíchnu.

Poušťák - Profil | Čt 25.4.2013 21:07:03

Pvl >> kapr neni blbec a má dost rozumu,ten veme jen bojlí za šest kilek..o))

Pvl - Profil | Čt 25.4.2013 21:02:41

PepíkPepík >> Tak to je nástraha na tlouště ? Kapři na to nejdou ?

PepíkPepík - Profil | Čt 25.4.2013 20:59:35

jirkazez >> Na to ti já asi neodpovim nějak dobře protože s tim tolik zkušeností nemam ale já to dipuju přimo u vody že to namočim v dipu vytáhnu a nechám třeba minutku vsáknout a pak nahazuju. ale nikdy to ve vodě nenechávám dýl jak 20 min to je na mě moc, věčinou třeba do 8 min přijde záběr od tlouště

jirkazez - Profil | Čt 25.4.2013 19:58:49

PepíkPepík - >> Mám dotaz k dipování. Dipuješ až u vody těsně před použitím, nebo lze nechat uschnout, nadipovat dipem či boosterem a znovu nechat uschnout. Nebo jiný způsob ?

M0RGAN - Profil | Čt 25.4.2013 14:13:01

TonikKK >> Taky jsem měl lysečka kolem třiceti v neděli, taky asi můj nejmenší kapřík chycený :-) A na medový rohlíkáč šel, i když na komerční tvrdý :-) Ale vybarvený parádně, škoda, že jsem neměl foťák.

PepíkPepík - Profil | Čt 25.4.2013 14:08:17

TonikKK >> Takovejm to chutná no :D někde dělám že na ten feederovej háček navleču třeba 3 , oni ve vodě změknou a pak se ta ryba dá zaseknout

TonikKK - Profil | Čt 25.4.2013 9:37:43

včera jsem zas byl s feederem, zkoušel jsem červíky, hnojáky a na nic to nebralo, pak jsem nasadil domácí rohlíkové boilie a alespoň jsem vymodlil tohohle prďouse :-) zatím můj nejmenší :-D