Jaký je váš názor na naše svazové vody?

Diskuse ke článku Jaký je váš názor na naše svazové vody? z blogu jakubovskyrybky.mrk.cz

Autor diskuse: kaprař 1 - Profil , 30.3.2013

pekar313 - Profil | Ne 7.4.2013 9:16:13

Můj názor je takový, že bychom měli být rádi za to co máme.Já bych v podstatě ani nic neměnil.Po pravdě i těch ryb je dostatek.Když rybář není uplný lenoch tak si zachytá.Myslet si, že přijdu k vodě, postavím tábor, navezu metrák čehosi a naházím to do vody.Nahodím nebo zavezu nástrahu.Zalezu do bivaku a čekám až na mě ryba zazvoní(pípáky).A po dvou dnech bez záběru to zase zabalit a nadávat na revír.Možná to funguje na soukromých revírech, kde je přerybněno aby se rybář vracel a plnil kasu.Na svazových vodách to ale takhle fungovat nemůže.To by si měl každý uvědomit.A co se týká svazových vod, tak když člověk není úplný lenoch, nebojí se experimentovat a trochu přemýšlí, tak si zachytá téměř vždycky.
Jediné co by bylo dobré udělat, je zvětšení četnosti kontrol RS.

Drozďák - Profil | St 3.4.2013 13:52:46

kaprař 1 - >> já myslím, že svazové hospodaření vůbec a v první řadě celosvazový systém jako jeho výkladní skříň je doslova chloubou naší země, kterou nám všude na světě musí závidět. Jenom bych rád ve vodě viděl ještě více kaprů a hlavně trofejních, více míst na chytání s příjezdem až k vodě, lov nonstop, zrušení míry u škodlivých ryb, tedy všech kromě kapra a duháka, ještě více sluníčkových lidí ustrojených do woodlandu no a samo i ta povolenka by mohla bejt levnější.

sirHerry - Profil | St 3.4.2013 13:40:07

Já jsem taky ze západu a na rozdíl od kolegy myslim ze je to bída! Kdyz tu pak člověk vidí po konci roku, jak se rybáři chlubí, jak někteří odnesli od vody za rok i desítky kilo ryb a za uspěšný víkend považují ten, kdy v pátek odnesou dva kapry 50+, v sobotu candata a v neděli jeste amura a jeste to sem fotí ,tak je mi z toho zle...

ctvrtmile - Profil | Po 1.4.2013 20:39:37

Stav svazových revíru bych přirovnal k součastnému stavu této republiky.Je to rok od roku horší,vyjímky potvrzující pravidlo jsou samozřejmostí.Nekteré vrácené revíry leží ladem,z některých jsou soukromáky,ale to k tkz.turbokapitalisnu asi patří.Je opravdu škoda,že tento trend pronikl i do tohoto krásného sportu,holt kšeft je kšeft.

MAXXSKATER - Profil | Po 1.4.2013 20:32:35

Názor není na většinu svazovek nikterak pozitivní, ale naštěstí se ještě najdou výjimku, které potvrzují pravidlo. :-)

nofish - Profil | Po 1.4.2013 20:30:07

Sintrix >> paráda. Souhlasím. Člověče, konečně normální názor. Doufám, že si to pár lidí přečtě a pochopí, jak to celé je. Že sice je třeba trošku omezit lovící, ale spásné to není. Zásadní problémy jsou i jinde a daleko větší než jestli někdo sežere 15kg kapra, který v té vodě kolikkrát ani nemá co dělat...
Akorát mi chybí zmínit ještě jednu věc. Že tu lidi pořád brečí, jak jsme na tom špatně a přitom nám to tu hromada zahraničních rybářů chválí, alespoň mám takové informace. Takže ještě úplně v pr... nejsme. Nebo jsou na tom jinde ještě hůř.

Sintrix - Profil | Po 1.4.2013 20:22:16

nofish >> Já totiž odpovídal jen na otázku.Článek jsem nenašel. A z následného pročtení vlákna se mi zdálo, že jsem mimo zadané téma. Tak proto ta úprava. Já bydlím u Vltavy v ČK a vidím jak řeka jde do kytek. A nedá se to svést na kormorána, nebo vydru. Vím kolik a kam se co sype, znám účelová zvýšení mír vybraných druhů ryb a přes to všechno ryby nejsou. V podstatě řeka odchází od povodní 2002 a následných tzv. protipovodňových úprav toku. Řeka již není řekou, ale prachsprostou stokou. Z některých, kdysi atraktivních úseků se rybáři stáhli. Ryby se nemají kde množit, kde se schovat a místy co žrát. A teď si představ jak přes trdliště lipanů a ostatních ryby projíždějí kvanta lodiček a to jakéhokoli stavu vody. To si skutečně někdo myslí, že pomůže zvýšení míry, zákazu brodění a dalších opatření omezující jen rybáře ? Že vše zachrání vysazování ročka ? Nebo stanovení horní nebo dolní hranice kapra, nebo jiné ryby ? Na schůzi delegátů naší MO byla vyslovena jedna hrůzná věc. Asi 30% z naší členské základny se podílí okolo 75% na celkových úlovcích. Ne že bych nepřál někomu nějakou tu rybu, ale co je moc je moc, i když se dodržuje RŘ. Takhle bych mohl ronit slzy neustále.
Bohužel stále platí, že za vším musíme hledat člověka. A tady v tom negativním slova smyslu. :-( A ještě - svazové vody nejsou jen stojáky. A i ostatní ryby jsou důležité.

nofish - Profil | Po 1.4.2013 15:19:55

Sintrix >> ahoj. Měl jsi tam nechat ten původní text... :-(
Sice by se o tom dalo polemizovat, ale byl na něm velký kus pravdy a názorně ukazoval co si myslí rozumně myslící člověk (oproti těm nědomyšleným kravinám s K50 a daším absurditám).

Sintrix - Profil | Po 1.4.2013 15:13:01

Rozhodně téma k zamyšlení.

moskyt - Profil | Po 1.4.2013 15:09:04

nofish >> Já už na to obvykle ani nereaguju, ale tohle bylo opravdu povedené...:-).

nofish - Profil | Po 1.4.2013 15:02:26

moskyt >> tvl... já si to tu dal do ignorace a pak zas zrušil ať je prdel. Člověk se vrátí a změna. Už tu bojujeme za 10 kaprů za rok (nedostatkové zboží, v ČR se jich za rok produkuje málo) a za K50 :-D
To je srandy, ještě že je prvního dubna, ještě bych věřil tomu, že je někdo tak "blbý" že takové žvásty myslí vážně... :-)))

moskyt - Profil | Po 1.4.2013 14:38:58

fraja >> Když se rozdával rozum, musel jsi jít minimálně dvakrát.....Bůh nás ochraňuj.....

TenJenžJestOsamělý - Profil | Po 1.4.2013 14:37:45

šmudla007 >> No, možná až zjistíš, že samyce jsou od králíka a ne kapra, tak to pochopíš...

Mirek66 - Profil | Po 1.4.2013 14:33:56

Zdár lidi,tak to tady trochu pročítám.Mohu-li něco napsat za sebe,svuj názor na svazovky,tak u nás v záp.čechách jsou dobré vody,ale malé i malé ryby.Mě to nevadí,hlavně že berou.Jen bych udělal chytání ryb 24hodin od května do srpna samozřejmě se vším a s dodržováním ryb.řádu.To jen tak na okraj.Jsou lidi,co si nosí více ryb,než je uvedeno v ryb.řádu domů,ale já se starám o svou zadnici.:-)
Také by se mohlo vyřezat stromoví kolem vody,bylo by víc místa.Zatim petrův zdar.:-)

hering - Profil | Po 1.4.2013 14:31:25

šmudla007 >> apríl :-)))

fraja - Profil | Po 1.4.2013 14:30:10

šmudla007 >> ano misto k 70 by se nasadila K 50 na vsechny svazove vody, uz ted bude trvat 20 let nez ryby dorostou a bude jich dost ( kdyz se ted zacne neco delat ) . Dale by se musla zapojit RS protoze zatim je jen k smichu a kdyz vidim jak si masar vedle me veme rano 2X 60 cm kapriky a odpoledne si bere dalsi 3 a RS mi to to odpoví ále to je Pepík ze zrdruzení... tak tudy cesta nevede, osobne kdyz sem parkrat videl ( vetsinou lidi z východu nebo nase sikmooke pristehovalce kuchat kapry pres 10-15 kilo ) nahazel sem je i s prutama do vody a uz sem je tam nevidel ... je potreba nejdrive dostat mlade lidi do sdruzeních aby si prosazovali svou ( ja osobne s tatou se o to u nas snazime ) ale dokud tech lidi co chtej neco menit nebude vic, ryby nebudou jako do ted a bude to horsi a horsi ... jinak k tomu co si oraganizace delaji ze si rozeberou penize pro sebe a na ryby se vykaslou ( to je ten problem tech lidi ) porad sou sdruzení plná - aby to nevyznelo zle ,starych masaru kteri chodi beztrestne pro maso a RS jim nic neudela ..

šmudla007 - Profil | Po 1.4.2013 14:28:36

moskyt >> byl sem zatím letos jednou svátečně u vody vyseknout první povinné zero (s muškou na chviličku), jinak běžky a sáně mám připraveny kdyby se mi chtělo tak můžu kdykoliv jít.. ale zatím se mi na ryby nechce tak na ně nepůjdu:)

tuzemak - Profil | Po 1.4.2013 14:24:08

fraja >> napíšu ti jedno,vysleč se do naha a skoč pod rozjetý vlak,možná potom procitneš a zjistíš,kde žiješ,tvoje představy sou šílený....

moskyt - Profil | Po 1.4.2013 14:19:47

šmudla007 >> Pěkně je tu trápíš :-). Jak se daří, na ryby chodíš ?

šmudla007 - Profil | Po 1.4.2013 14:17:17

fraja >> Pokud bude zajištěný že do té vody se opravdu na každého člena nasadí minimálně 12 kaprů aby se každý do těch 10ti ročně vlezl. Ostatní nástražní a jiné ryby by se mohli lovit bez omezení. Mám ale takový pocit že rybářské organizace vysazují méně než 10 kaprů na člena.. škudlijou a šetří a pak lidi musí lovit aji jiné ryby než kapry. Kapr nad 50 centimetrů by byl celoročně hájený? Jako K70 akorát od 50ti centimetrů? Aby se mohli kapři vytřít a byl přirozený přírůstek? Větší kapří samyce může zplodit více kapříků a proto je logické ty větší kapry chránit.
Jak by se dalo zjistit že danej člověk odnesl více než deset kapů od vody? Z toho registru nebo z povolenky?