Diskuse k článku: Lov na dierkach

Diskuse k článku Lov na dierkach

Autor diskuse: Stredo - Profil , 8.12.2011

Stredo - Profil | Pá 30.12.2011 11:18:15

Rád by som sa spýtal českých aj slovenských kolegov rybárov či nevedia o nejakej súkromnej vode, korá by už bola dostatočne zamrznutá. U nás sú dlhodobo plus 2 stupne a aj keď tomu sám úplne neverím, tak v kútiku duše dúfam, že niekde v horách je snáď už nejaký slušne zamrznutý rybníček plný nedočkavých pstruhov.

Pstruh27 - Profil | Čt 29.12.2011 10:44:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stredo >> Áno - máš pravdu, mám vyrobený prút na dierky z feedrovej špice, rúčku som použil zo zlomenej "vláčky". Nedá sa povedať, že by tie malé očká nejako extra namŕzali, ale je to dané aj tým, že chytávam na veľmi plytkom rybníku - max 2 metre. je iné, keď vyťahuješ nástrahu z 5 - 6 metrov - na silon aj očká sa dostáva oveľa viac vody, ktorá bude samozrejme namŕzať. Čo sa týka prídavnej špičky - mám ich vyrobené z Osteofixu (zubársky drôt), ale používam ju len pri love s marmyškou. Túto špičku si v prípade potreby prilepím ku koncovému očku elektrikárskou páskou. Čo sa týka silonu, tak používam 0,12 Crystal line od Mikada a som maximálne spokojný. Chytám len na marmyšky (s hnojákom, alebo umelou patentkou) gumové nástrahy - nymfy, ráčky, osie larvy. Čo sa týka jiggov - používam väčšinou ľahšie hlavičky (od 0,5 do max 2 g), pretože nástrahu len spúšťam pod seba a na ľahkej hlavičke má aj pri najmenšom pohybe špičky nástraha (hlavne nymfa, smáček) pre rybu neodolateľný pohyb. Pokiaľ chcete nástrahu ešte zatraktívniť - vyrobte si jiggy sami z wolframových hlavičiek (takto môžete mať žlté, oranžové, červené, zlaté, strieborné hlavičky na háku aký potrebujete). Zábery väčšinou prichádzaju v spodnej 1/3 vodného stĺpca, ale stalo sa že pstruh zabral doslova v diere :-)

Mr.Mepps - Profil | Po 26.12.2011 21:25:47

Škoda že letos to už nestihnem.

jarek2 - Profil | So 10.12.2011 22:22:14

rozbora >> Naprosto souhlasím, slovensky číst umím, ale představte si článek třeba maďarsky?

rozbora - Profil | So 10.12.2011 18:45:33


Co je MRK cz ? MRK cz :zpravodajsko - diskusní web pro rybáře. O štátnosti a národnosti tam zatiaľ nie je zatiaľ zmienka.

jarek2 - Profil | So 10.12.2011 11:58:19

Článek je zhrnutím poměrně známých skutečností, ale MRK není jen pro mistry a začátečníkům určitě pomůže. Sám sebe považuji ve znalostech o rybařině za slabší půměr, co se píše v článku znám, ale jeho čtení mi připomělo jednu taktiku kterou jsme používali a dávno přestali teť mě napadlo její vylepšení a budu ji připravovat na další sezonu.Autorovi moc děkuji za náhodnou inspiraci.

beavisx - Profil | Pá 9.12.2011 10:42:38

Ahoj, já už lovím na dírkách několik sezon a je to skvělé vyplnění čekání na novou sezonu a tenhle článek mě už tudíž moc nedal na tohle už jsem časem přišel, ale v začátcích by se mi hodil taky jsem začínal na výbavě vlastní výroby a časem doplnil koupeným zbožím ted prut stojí 150kč a to se dá utáhnout. Když už se zde píše o dírkách měl bych jeden dotaz změnil jsem loni revír na dírky a je tam hodně štik a ty mi ukusují návnadu na pstruhy zkoušel jsem dát na návazec http://www.rybarskepotreby-shop.cz/lanko-micro-plus​-1417.html ten byl nejtenší co jsem sehnal, ale i ten má průměr 0,17mm a přijde mi, že hodně ubylo záběrů od pstruhů asi jim to prostě vadí. Nevíte někdo o nějaké alternativě na návazec aby to neukusovali štiky s co nejmenším průměrem. Děkuji.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Pá 9.12.2011 9:50:35

meteor >> pletenka je v mrazu úplně na vyliž

edit. Druhej a celkem o hodně

Stredo - Profil | Pá 9.12.2011 9:31:48

To meteor : urcite je lepsie pouzivat v mraze radsej silon. Silon narozdiel od snury nevsiakne ziadnu vodu, cize je urcite vhodnejsi. A rombur ma samozrejme pravdu, vacsie ocka su lepsie, ale pouzit spicu z feedra tiez nie je problem

meteor - Profil | Pá 9.12.2011 9:23:55

Stredo - >> není v mrazu lepší používat místo vlasce pletenku? Jinak "Roburův" postřeh je velice správný - malá očka mnohem rychleji zamrzají.

Stredo - Profil | Pá 9.12.2011 9:04:50

Dobry den. Dakujem vsetkym diskutujucim za komentare. Uzivatel Jarda7 ma vazne potesil a som rad ze sa mu clanok pacil.

K ostatnym komentarom, ktore neboli az take lichotive. Mrzi ma ze Vam sa clanok nepacil. Avsak prosim skuste sa zamysliet ci to nebolo tym, ze ste skuseni rybari, ktorym su uz podrobnosti lovu na dierkach jasne a nerobi vam problem na rybach improvizovat.

Tento clanok mal osvetlit uplne zaklady a trosku pomoct s vybavenim, to co je vam jasne moze byt pre niekoho zaujimava informacia. Co sa tyka komentaru, ze spica na feeder nie je na podobny lov vhodna tak zial musim trvat na opaku, sam mam prut vyrobeny z feederovej spice a pokial bude mat niekto zaujem rad sem pridam jeho fotku. Ano samozrejme original pruty maju ovela vacsie ocka a maju ich menej, ale zabavite sa aj s upravenym feederom. Zastavam nazor ze netreba vzdy vsetko kupit ak sa to da vyrobit.

Dalej by som poprosil kohokolvek ak ma nejaky zaujimavy postreh ci radu, nech sa nehanbi a napise do diskusie.

Robur - Profil | Pá 9.12.2011 7:40:54

chtěl bych se zeptat autora, zda někdy chytal s fídrem v mrazu? Asi ne, protože by ho nikdy nenapadlo napsat o vhodnosti špičky s mnoha malými očky, která logicky okamžitě zamrznou.

goodspeed - Profil | Pá 9.12.2011 0:46:35

Taky myslím, že poslední dobu se lov na dírkách stává dost populárním. Sám od loňska chodím na nedaleký soukromák. Ale upřímně, článek je úplně o ničem. Ani úplným začátečníkům na dírkách nedá nezbytný přehled a zkušenějším jeden z možných způsobů lovu představí jen velmi zevrubně. Byl bych opatrnější s výběrem článků na mrk.cz, tento opravdu nestojí za nic.

Jarda 7 - Profil | Čt 8.12.2011 22:08:20

Děkuji vám za tento článek.Tuto zimu chci poprvé zkusit lov na dírkách a váš článek mi velice pomohl při volbě vybavení.Lov na dírkách bude mít dle mého názoru brzy mnoho příznivců a takovéto články budou dobrým vodítkem pro začínající.

€mo - Profil | Čt 8.12.2011 21:44:05

CZ alebo SK... rybam je to naozaj jedno...

Tomazzz - Profil | Čt 8.12.2011 21:34:12

Mrk.cz, nebo mrk.sk?:D