Čeští vědci vyvinuli krmivo pro kapry, po němž je maso zdravější

nofish - Profil | St 23.11.2011 17:11:38

boyscout >> tak lidi co ryby nechytají si je koupí maximálně v hospodě. Je pravda že lidi kteří jí ryby pravidelně je z velké části i loví :-) Není se čemu divit.

boyscout - Profil | St 23.11.2011 16:58:08

nofish >> a proč by si někdo kupoval během roku kapra, když za cca 1000kč si jich jako rybář může odnést od vody několik metráků až tun :-)

Paulus - Profil | St 23.11.2011 16:56:31

nofish >> Mno dyk - nechápu proč si tu třepíš klávesku o))

nofish - Profil | St 23.11.2011 16:52:31

Paulus >> nevím, sice jsem vykuchal víc rab než půlka mrku dohormady (nepočítám rybáře co tu jsou) ale nemám přehled :-D Vidím realitu. Rostoucí spotřebu ryb jsem zaznamenal- u vietnamců :-) To že si jednou do roka kromě vánoc koupí lidi kapra neznamená je možná rostoucí spotřeba (předtím si ho nekoupili) ale ne nijak potěsitelná věc.

Paulus - Profil | St 23.11.2011 16:49:57

nofish >> Ale ty nevíš jak to s kaprem je .................. o)

Paulus - Profil | St 23.11.2011 16:49:24

Dida >> Krásný blekoty a dokonce ve čtyřech odstavcích ....

nofish - Profil | St 23.11.2011 16:44:47

Dida >> prosím vysvvětli co myslíš těmi blbostmi. Nejlépe v bodech.
(ty si do profilu napíšeš povolání "rybářství", já tam nemám nic, to ale neznamená, že nevím jak to s kaprem je :-D , neber to ve zlém. Mám zkušennosti od výtěru po zpracování ryb a vím co se prodává a o jaké ryby je zájem, lidi o je jí pravidelně berou kapra občas.....)

Dida - Profil | St 23.11.2011 15:55:52

Fishky >> budou k němu dávat speciální kuchařky aby nedošlo ke znehodnocení kuchyňskou úpravou

Poušťák - Profil | St 23.11.2011 15:25:58

Dida >> nepjestuješ náhodou kapry?..o)))))))))

Dida - Profil | St 23.11.2011 15:07:15

Vybral jsem pár příspěvků na který musím zareagovat:

příspěvek od Transalp2 to je opravdu síla, bavím se:-)

1) Ale přesvědč chytrýho čecha , když ten ví , že to krmí moučkama , granulema a jiným svinstvem , že je to to pravé zdravé ... u prasete to nepoznáš ale na vodním čuníkovi jo ..Jedině cenou , to se pak u nás sežere všechno ------ to nemyslíš vážně, kapr z našich podmínek je odchvanej zejména na přirozené potravě, obiloviny a jiné krmiva jsou pouze energetickým doplňkem, ryba z našich rybníků je vysoce kvalitní zdravá potravina

2) národ toho kapra nechce, to je zásadní problém - naopak spousta lidí se ho naučila jíst a jeho spotřeba pomalu roste jak ukázala meziroční statistika, to samé potvrzují přímo rybáři

3) Na co je vymýšlet jak udělat kvalitnější flák masa, když to maso je drahé, má kosti a spousta lidí jej kromě vánoc odmítá jíst? ----------Cena odpovídá výrobním nákladům, maso je vysoce kvalitní, trošku šikovnej člověk si rybu vyfiletuje, poměry se změnili dost lidí jí kapra už i v průběhu roku, ale asi o tom moc nevíš, nebo spíš nemáš přehled.......

4) Lidi co mají o konzumaci ryb opravdu zájem jdou spíš pro dravce------není pravda už jenom kvůli jejich ceně která jé vysoká díky výrobním nákladů na jejich odchov, těch lidí co jdou pro dravce je nízké procento, většinou movitější lidé

Dida - Profil | St 23.11.2011 14:13:35

nofish >> chlape plácaš tady zase úplný blbosti...

rybomil - Profil | St 23.11.2011 14:00:15

Včera říkali v TV, že rybí prsty v některých obchodních řetezcích mají 14% rybího masa... kua takový plýtvání pilinama z nekvalitní tresky.......
Ihned nahradit kapřem z novýho CZ futringu :§)

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 23.11.2011 11:54:17

No už bylo na čase, na ty kapří cukrovkáře s nadváhou se už nedalo koukat. Kapr krev a mlíko - jako jó, ale všeho moc škodí. Snad teď už budou kapříci fit a budou mít hezká těla.

Martin M. - Profil | St 23.11.2011 11:45:20

sidneyv >> to tam psat nemohou, to by ho masari tim spise sezrali :-)

Mirek.V. - Profil | St 23.11.2011 11:13:34

Poušťák >> prijed do Mnichova musim ti to zkontrolovat:-)))))))

Poušťák - Profil | St 23.11.2011 11:12:24

Mirek.V. >> jasně už dávno,čekal jsem to..o)))

Mirek.V. - Profil | St 23.11.2011 11:11:47

sidneyv >> Ty obsahuje kazdy prumerny boilie:-))

Mirek.V. - Profil | St 23.11.2011 11:10:27

Poušťák >> Nesr protezo:-))) uz mas oznacenej sak:-)))))))

sidneyv - Profil | St 23.11.2011 11:09:34

Martin M. - >> som zvedavy, kedy to krmivo zacnu rybarske firmy predavat, alebo davat do boili, pretoze kapor predsa vie, co je pre neho dobre...:D
uz vidim tu reklamu.. Dajte kaprom omega-3 mastne kyseliny!:D

Poušťák - Profil | St 23.11.2011 11:08:29

Butchi >> Vždyt to fšem chutná,tak o co ti jde?..o)))))

Butchi - Profil | St 23.11.2011 11:05:17

plaširybka >>
Naopak by se mělo vymyslet něco, aby se ten kapr dal žrát.

rover - Profil | St 23.11.2011 10:54:51

Fishky >> Abys měl jistotu, budeš si ho muset koupit už technologicky zpracovanýho :-)

Fishky - Profil | St 23.11.2011 10:42:56

Píšou jasně, že vliv má odlišná technologie zpracování masa - tak teď je príma, že se bude super zdravej kapr prodávat, ale kdo mi ho zpracuje aby byl fakt zdravej a nebyl po obyčejném zpracování obyčejným?!

arnošt - Profil | Út 22.11.2011 23:14:35

On teď bude kapra mlít do hamburgerů Mc´Donald.Je to horká novinka.Budou mít Big Carp menu i další podobné speciality.Kapří maso je zdravé a hovězí na ústupu.Budou se pěstovat na kapřích plantážích a krmit právě tím zázračným kapřím krmivem z Čech.

malamut - Profil | Út 22.11.2011 22:39:02

plaširybka >> ty si s tím zajdi, máš dost.

Venca888 - Profil | Út 22.11.2011 22:20:37

a co takhle sojovýho kapra?

Transalp2 - Profil | Út 22.11.2011 20:27:30

rybomil >> jo časy se mění .. kapři holt víc přibejvaj na váze jako pašícii a dá se s nimi kšeftit ... Že namají maso nic moc , s tím nic nenaděláme ...

rybomil - Profil | Út 22.11.2011 20:17:06

Transalp2 >> no právě, táta dostával kapra furt, ať opravoval porybnýmu motorku či auto, nebo jiným posekal záhumenku. Museli jsme ty kapři žrát furt, když jsem dotáhnul z výlovu 50 ouhořů nebo marenek a prohnal je komínem, láskyplně je rozdal v hospodě. Pak jsem vzdorovitě nechtěl kapři, dotáhli za trest pytel okyšů .....abych si pochutnal, byl celonoční žáprah škrábání......co bych za ten pytel okyšů dneska dal !

plaširybka - Profil | Út 22.11.2011 20:02:54

Možná by mohli naši vědci vymyslet takové krmivo,po kterém by bylo maso kaprovitých ryb po určitou dobu nepoživatelné.To bychom měli v našich revírech ryb a určitě by to odradilo i kormorány.

Transalp2 - Profil | Út 22.11.2011 19:57:34

nofish >> U nás na jihu se papají dost .. rybník za každou chalupou tomu napomáhá ...

nofish - Profil | Út 22.11.2011 19:55:31

Transalp2 >> já můžu ryby ob den. Kapr mi nevadí. Ale lidi ryby prostě moc jíst nechtějí.