Diskuse k článku: Čechy a Francie

Diskuse k článku Čechy a Francie

Autor diskuse: J.Dufek - Profil , 19.9.2011

nofish - Profil | Út 27.9.2011 10:09:34

Technický dotaz. Kam jako ku*va zmizel zápis netipy? To jako cenzura názorů, které se někomu nelíbí už i na mrku? .............omg......

P!F - Profil | Út 27.9.2011 1:29:09

Prosim si cervenu kartu. Mam rovnaky nazor ako netipa, ked ju rovno dostanem usetrim si robotu pisat to.

jak.23 - Profil | Po 26.9.2011 16:13:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdar!
v první řadě chválím pěkný článek! a v té druhé se chci vyjádřit ke všem nesnášenlivcům "KAPRAŘU" ....kterých tu na mrku asi je většina. Do kaprařů se tu navážíte v každé příležitosti a s každým článkem, který tu o ni vyjde, je to spíše diskuzní fórum. ZAJÍMAVÉ je, že ale v jiným stylech nenacházím, že by kapraři nadávali či kritizovali ostatní rybáře, spíše je tomu zde naopak!!!!! tak si nejdříve raději sáhněte do svého svědomí než začnete bezmyšlenkovitě kritizovat a obviňovat!
nezastávám se vůbec nikoho a ničeho, ale nešlo přehlédnout názory typu, to všechno ti kapraři a ti co maj tohle a támto a já nevím co...vypadá to, že za všechno můžou jen oni, sám se zaměřuji hlavně na kapry, ale nepohrdnu jakýmkoliv jiným stylem a rybou....nicméně bysme se všichni spíše měli zaměřit na pořádek v přírodě a vůbec naše chování k ní a né tu rozebírat nesmysly, ať si každý jede na co má a co ho baví!
taky bych rád podotkl jak "místňáci" "brčkaři" "sumcaři" a "krmítkáři"
1)lidi, co svůj flek drží snad i za cenu života. jiný nemá nárok zde chytat, ikdyž přišel na místo 1. a jen zírá když si to k němu ten "místňák" namíří a dožaduje se místa se slovy: "to je moje místo, už tu chytám x-let" a když hádkou neuspěje, tak nám aspoň lov znepříjemní, jak jen to lze od vedle,
2)lidi, co si na místě vytváří přechodný domov (pro ně hnízdečko nebo tábor) protože je jim líto dát monkeys za deštník,stan či bivak a zároveň si tak na svazové vodě pro VŠECHNY vytváří SVÉ místo
3)lidi, co nadávají právě na ostatní a jsou to oni, kdo po sobě nechává pravidelně u vody bordel, protože jsou líní jej po každém lovu odnest a vlastně si řeknou " TO VEMU ZÍTRA" a neberou ohled na to, že tám právě budete zítra vy a máte tam v plánu lovit
4)lidi, co mají za soukromým pozemkem svazovou vodu a břeh je vlastně rovnou "jejich" a tak si umístí bojku, kterou vlastně ani nemusí stahovat. "proč, bydlím tu, tak to tam nechám, jednou to zabere!"
5)lidi, co puknou zlostí a hned se k Vám neuvěřitelně blíží krmítky, když sedí na malým ramínku naproti Vám, denně tu tahají kapry do 60cm a systematicky je odnáší domů, a vy najedou vytáhnete z mělkého rákosí krásnou 10kg jikernačku, o které ani nevěděli že tu plave a zase si ji dáte před zrakem těch dychtivců (měli to přeci být oni, kdo ji uloví a zbaští) svobodu a budete doufat, že se s ní ještě setkáte! věřím, že tam už neplave....

je daleko více věcí, nad čím se zamýšlet a nekritizovat jiné, jen proto že mají - hlásiče, bivak, člun, echolot a jiné vymoženosti! on totiž každý rychlokvaška není a mohl se k tomu třeba postupně prochytat...na všem trochu pravdy! radši se všichni isnpirujte a dělejte to jako já a další....každou vycházku k vodě beru pytel na bordel a nejprve si uklidím právě třeba po některých z Vás chytráků, než si vůbec můžu nahodit!

Petru zdar všem fajn rybářům

Hrdobec - Profil | Ne 25.9.2011 13:23:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pěknej článek,už jsem ho kdysi četl v č.Kapří svět nebo Kapr a už tenkrát mě pobavila hláška o 30ti kilovejch Jarmilách ze zahraničních soukromek.Jezdim rybařit do ciziny dost často a naprosto souhlasim s tim že ryba z divoký vody potěší mnohem víc a je mnohem obtížnější ji ulovit,navíc se nejedná o exemplář co se uloví a fotí opakovaně třeba každej měsíc s jinym rekordmanem.)) Krásný ryby,dobrý počtení, u mě za 1

TondasDas - Profil | So 24.9.2011 17:49:12

Kapromilove maji o kolecko navic to je znama vec. Clanek je prumerny.

rybar koku - Profil | Pá 23.9.2011 19:23:47

fak pekny kusi

čudlolovec - Profil | St 21.9.2011 22:36:12

chodim většinou na kapry,ale některe názory kaprařů mi přijdou trochu přehnaný,dokonce jsem kdysi četli názor jednoho "kapraře",že za zabití kapra by dal klidně trest smrti :-),přijde mi to stejně ujetý jako když je někdo nenažranej a nedokáže pustit rybu,už jsem to tu kdysi psal,že nechápu proč bych se měl cejtit blbě za to že si občas odnesu tří kilovýho kapra,přece si ho nepůjdu koupit,to je na palici si myslim.

Cloud - Profil | Út 20.9.2011 21:18:47

nofish >> Kapr byl je a bude soupeř!!!!
Kapří kamoši,hlavně ti větší soupeří dobrovolně a rádi.Jelikož kapraře,nástrahu,montáž,podběrák,a blesk z fotoaparátu již jednou museli poznat!A ví jak vypadá ta nepřirozená potrava kterou, kapraři stále nabízí,a tudíž,jdou na jistotu nebo ryskují,a tudíž soupeří!!?

Kapr je přece chtřejší než člověk!!!to ví přece i kapří plůdek!

nofish - Profil | Út 20.9.2011 20:21:44

kospi >> díky za vyčerpávající reakci.
apropo: Kapr soupeř? Já si vždycky myslel, že soupeření je nějaké dobrovolné měření sil, které je založeno na tom, že soupeřící objekty to vykonávají protože chtějí. Je jedno jestli je to box, nebo soupeření o partnerku. Tak ti nevím, oni už ti kapři soupeří dobrovolně? ..........(komu to řekli? jak se na to přišlo? Já je z toho minule podezíral no, brali jak blbí, jasně, chtěli si zasoupeřit a nandat mi to).

kospi - Profil | Út 20.9.2011 20:06:31

nofish >> bla bla bla

nofish - Profil | Út 20.9.2011 19:37:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kospi >> k jedné rybě........... A ten kdo loví kapra pořád ještě není kaprař......... Ryba si zaslouží slušné zacházení i když jde na pekáč, vysvětlování, že kapraři daleko více pečují o ryby a chovají se k nim jinak, protože mají podložky a napložky a předložky a kliniky s příměsí zakázaných látek a kdoví co ještě mě nějak furt nepřesvědčilo. Vidím jak se chovají u vody, ne na mrk.cz a tam to většinou vypadá jinak.......

kospi - Profil | Út 20.9.2011 18:47:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já nevím proč se pořád navážíte do kaprařů???Je na tom snad něco špatného že se k rybě chováme jako k soupeři a ne jen jako ke kusu masa?

nofish - Profil | Út 20.9.2011 14:22:34

rommi >> tak tak souhlasím s tebou. Ale za tím, že tenhle národ pořád jenom závidí a chce to co mají jinde, přitom si neuvědomuje co sám má, za tím si stojím.

rommi - Profil | Út 20.9.2011 14:18:18

nofish >> nesiel by som do krajnosti typu "blbi cesi"...blbcov najdes vsade, bez ohladu na to, co maju pisane v obcianke.
je skoda, ze sa nehlada zlaty stred medzi tym, aby som nezozral vsetko co chytim a klananim sa jeho velicenstvu rybe...
lahsia cesta je vzdy extremizmus - dobre sa cita na rybarskych serveroch a v casakov a rovnako ako v politike ma vela nasledovatelov.

nofish - Profil | Út 20.9.2011 14:00:44

rommi >> mě už ty názory o ochraně a o tom že je potřeba aby i v našich revírech byly veliké ryby a podobně, docela ser*u. LIdi mají úplně zblblé hlavy z reklam, videí, fotek. Oni nechodí na ryby, oni si chodí něco dokazovat a kapr je k tomu vhodná ryba. Už proto že relativně rychle dosroste do velkých rozměrů a člověk k jeho ulovení nepotřebuje zas tolik energie. Hodím, čekám, vytáhnu/nevytáhnu kapra z vody.
Nebudu rozebírat to, že v té Francii má ta ryba úplně jiné podmínky pro růst a život.Proč se mi blbí češi musíme furt s někým srovnávat, pořád vymýšlet kraviny. To jako nedokážem žít a být rádi za to co máme a vážit si toho?

rommi - Profil | Út 20.9.2011 13:52:08

nofish >> dnes uz nemozes zozrat nic bez rizika vyplachu zaludka....

nofish - Profil | Út 20.9.2011 13:43:13

Souhlasím. Kapra je potřeba hájit. Vždy, všude, ve všech velikostech. Kapra není nikdy dost.Na žrádlo jsou jiné, snadněji dostupné ryby. Kapr je kamoš a kdo má platit takové peníze za soukromáky nebo cizinu? Kapr patří do každé vody, od hoského potůčku po štěrkovnu s ledovou vodou. Kapr nad zlato.
Jenom nechápu, proč takhle pořád brečí kapraři, proč někdo to samé nepíše o candátech na které jezdí do Madárska, o pstruzích, na něž se jezdí na východ................ Nejvíce mě dostala pasáž o ruských lovcích. Oni si ty sv*ně dovolí sežrat ulovenou rybu a ještě k tomu kapra, no to je vrchol.......... Kapra bych celoročně hájil, a povolil lov pouze na vyjímku, jedině pravověrným kaprařům..........

Brožeděj - Profil | Út 20.9.2011 13:33:51

rommi >> jen nebuď alibista, tvrdě do autora

rommi - Profil | Út 20.9.2011 11:45:51

nebolo by dobre, ked chceme chytat velke kapry aj v cechach, ci na slovensku zacat tym, ze im dame pocas trenia pokoj?
podloziek a klinikov ma aj zaciatocnik kaprar plnu brasnu, reci o K70 plne usta a nevieme si odopriet taku banalitu ako tych par rybaciek v jari???
toz len nazor, nie kritika autora....

Červené karty: Netipa - poslední hrdina MRKu