terror of big carp

Diskuse k rybářskému videu terror of big carp

Autor diskuse: carpfishman - Profil , 30.8.2011

Knedlhans - Profil | St 31.8.2011 10:04:21

meteor >> Mno,vidim ze o obleceni a znackach toho vis vice nez ja,s tim T. Steinarem jsem se zrejme spletl, znacky Lonsdale a Everlast jsem doted vubec neznal.Timto se ti omlouvam,asi jsem to prehnal.Jen za tim Steinarem si stojim,kdyz je to obleceni videt na par zmedializovanych pleskach tak to neznamena ze je to obleceni jen pro ne.Mam treba kamarada kterej plesky nesnasi,ale v jeho satniku je velke zastoupeni T.S.,protoze je to kvalitni znacka a zvlast si pry pochvaluje jejich strih obleceni(ze mu proste "sedne")
Ale konec OT...

Jak jsi mluvil o tom Junior programu M.K.,ze to muze byt marketing nejhrubsiho zrna,tak samozrejme(je to jen muj nazor) ze vzniklo za ucelem urcite reklamy,na tom ale neni nic spatneho.Ti mladi kluci za to,ze dostanou 30kg boilie + nejake dalsi nastrahy a navnady a nejake obleceni,jsou velmi vdecni a udelaji treba par videi,kde maji firemni obleceni,ja bych za to byl take velmi vdecny,pokladal bych za cest byt v teamu,ne kvuli nastraham zdarma,ale proto aby si me nekdo vybral a veril mi,kdybych po jeho boku mohl neco dokazat...
Dalsi vec je to,ze me je 20 let,jsem truhlar a k tomu uz bohuzel uz skoro rok na nemocenske takze vim co je to mit malo penez pro svuj konicek a taky vim,ze boilie ci kvalitni obleceni z nebe nepadaj,takze asi tak.
Taak,te jsem si tu po ranu vylil srdce,tak vy,spravni MRKari,odpurci reklam(nemyslim tebe,meteore!!) popadnete kameny a hura na mne :-)

Michal Kučera - Profil | St 31.8.2011 9:26:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

meteor >> ahoj, špatně sis to vztáhl, nereagoval jsem na tebe, prakticky na nikoho konkrétního (snad jen na tu šmudlovu poznámku o přitloustlém Jakubovi). Nebránil jsem ani Romanovo video, jen jsem se vyjádřil, že mě osobně se líbí, respektive neshledávám v něm nic, co by mi zásadně vadilo. Jak už jsem psal, vážím si každého, kdo je ochotný nést kůži na trh. Proto mě mrzelo, že kluci z Junior teamu mi po některých negativních ohlasech říkali, že už nebudou nic natáčet, že nemají zapotřebí číst o sobě ty negativa. To je věc, která mi na tom vadí nejvíc. Roman je velkej chlap a když mu tu někdo napíše nějakou kritiku, tak to zkousne, já jsem na tyto věci zvyklý dnes a denně, ale pro ty mladý kluky je to citelný zásah. Kdyby jim to psal někdo v dobré víře ve snaze jim dát radu, kdo už sám něco natočil a ví, jak je to nesnadné, tak neřeknu ani popel, ale mnohdy je to kritika jen právě z důvodu závisti (když jsem sám nic nenatočil, tak to alespoň zkritizuju), nesoudnosti (já bych to natočil líp) nebo konkurenční řevnivosti (když chytají na toho a toho, tak to jsou nesympatický pitomci). Tak jsem myslel svůj příspěvek...

Michal Kučera - Profil | St 31.8.2011 9:07:03

VL.K. >> neboj, já se skoro nikdy nerozčiluju, teda pokud nehraju tenis a nejde mi to :-)

meteor - Profil | St 31.8.2011 8:22:37

Michal Kučera >> děkuji ti za příspěvek.
Sice nejsi adresný, ale vztahuji ho částečně i na sebe. Tudíž i reaguji: s názvem souhlas, zkrátka je divný. Nevím, co se ti na videu líbí, (nejen) mně přijde nepovedené (ačkoli většina rybářů a věřím, že i kaprařů má ráda klid, drsnější hudba měla zřejmě navodit adrenalinovou atmosféru zdolávání velkých ryb; přespříliš efektů to video taky trošku ničí a přechod video - "slideshow" je vyloženě zvláštní a IMHO se tam nehodí). Odvaha není video natočit a dát ho sem, ty tlaky jsou tak nějak samozřejmé (a zcela jistě nejde jenom o tlaky od rybářů chytajících na konkurenční produkty a závistivců - např. já se nepočítám ani k jedné této skupině :-)). Člověk ho sem taky nedává, aby splnil "bobříka odvahy" :-) ale aby se nějakým způsobem prezentoval a trošku si pohonil ego ("ukázal se"). To platí pro většinu videí, výjimkou mohou být "výukové" videa zaměřená na prezentaci určitých technik / vychytávek (kromě šoulačky Karla Nikla :-)) anebo videa "co a jak".
Podpora a "investice" do mladých je trošku dvojsečná zbraň a asi bych to sem moc netahal. Na jednu stranu je fajn, že kluci nesedí doma na zadku u PC, na stranu druhou je to (může být) marketing nejhrubšího zrna.
Zásadně nesouhlasím s poslední větou. Nechápu, proč bych měl natočit lepší video, abych mohl kritizovat nějaké horší. Prostě jsem jenom napsal svůj názor... koneckonců, podobný tu má (koukám) víc lidí. Neříkám, že je dobrý nebo špatný, je to prostě můj názor. Určitě lepší (konstruktivní?) kritika, než samé chvalozpěvy. Pokud je člověkovi mazán med kolem huby (= chvalozpěvy), tak se nikam nevyvíjí, neb dojde k pocitu, že je (téměř) dokonalý. Kritika tě nutí přemýšlet, zda-li má "oponent" pravdu a co a jak by se dalo zlepšit atd.

meteor - Profil | St 31.8.2011 8:03:16

Knedlhans >> OT: mno, tak majitelem Thor Steinera není Arab, to si pleteš s Lonsdale :-) a pokud (odhadem) oblečení jednoho výrobce nosí z 85% plešky (potažmo "skrytí" rasisti), pak se dá hovořit o tom, že je to firma pro plešky. Stejně jako BYL Lonsdale (než ho koupil Arab a firma udělala reklamu - pro lepší image - ve stylu "všechny barvy světa") a částečně je třeba i Everlast (jasně, dělají sportovní věci hlavně pro box a bojová umění). Pobavit tě to pravda mohlo, ale chce to znát / mít více informací :-) na tohle téma mě těžko dostaneš...

patlal - Profil | St 31.8.2011 6:59:27

Video asi dobré.....Pokud budu mluvit za mne tak je tam na mne moc efektů,název no nevím není to nej volba a ta muzika je na mne také dost drsná pro mne je kaprařina sice někdy drsná ale především odpočinek a pohodička a tak bych volili jemnější muziku.

VL.K. - Profil | St 31.8.2011 6:48:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Michal Kučera >> Michale chce to klid, víš přeci,že v téhle zemi se úspěch neodpouští :-(((

šmudla - Profil | St 31.8.2011 0:22:27

Knedlhans >> No tož já dávám návazec 0,18mm, kmen mám 0,22mm. Když rybu uprásknu nebo urvu tak sebou tahá jenom háček č 10 v tlamě s 5ti cm vlasce. Zdolání standartního 1,5-2kg kapra mi trvá cca 2-5minut, kapra zbavím háčku změřím přemístím do vezírku, po ulovení 2ks přiměřených kousků končím lov a jedu domů.
Na kaprařskou výbavu s 0,30 mm vlascem jsem 55cm kapra vysmýkal za minutu z vody(požitek ze zdolávání jsem si do poslední chvíle myslel, že se mi oběsila nějaká čtiřicítka).
Já ryby nefotím(ty co pouštím), tak když vidím že nevypadá na pánvičku tak ani neměřím a vyklopím z podběráku zpátky do vody. Srkačky mi taky nějak nepřirostli k srdci, kaprařinu mám hozenou jednu hůlku bokem, jen tak abych měl dva pruty ve vodě pro strýčka příhodu(odchytám obvykle všecko na ten druhej prut s angličákem 5 metrů pod nohama. bordel dělat nemůžu , protože bych si všecko vyplašil.
Jasný jakmile nám vysadijou 65tky káčka tak přitvrdím, ale zatím vystačím s tím co jsem zvyklý a co ovládám :)
slabší vlasec jak 0,18 nepoužívám ani na hrouzky.

Michal Kučera - Profil | St 31.8.2011 0:10:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dám sem jen menší upřesňující informaci. Seznam oficiálních testerů je na našich webových stránkách. Tito lidé jsou ode mě podporováni, nesu za ně odpovědnost a oni zase nesou vůči mě veškerou odpovědnost za své chování či vystupování. Krom těchto lidí máte poměrně široký okruh stálých a věrných zákazníků, dá se říci příznivců. Ti nejsou nijak podporováni, nezodpovídám za ně ani oni se nemusí zodpovídat mně, ale mohou se dostat k novinkám nebo mít množstevní či věrnostní slevu. S většinou z nich se dobře znám a patří sem např. i autor tohoto videa Roman Sklenička. Video jako takové se mi líbí, i když asi bych ho taky pojmenoval jinak, protože tento název může vyvozovat různé asociace. Bez ohledu na to, na jakou značku kdo chytá, vážím si každého rybáře, který se nebojí něco natočit, napsat či jinak prezentovat. Už jen kvůli tomu, že se tím vědomě vystavuje tlakům, ať už od rybářů chytajícím na konkurenční produkty, nebo prostě jen závistivcům. Dobrý příklad je právě Jakub Baumer a jeho parta juniorů, kteří jsou zde zmiňovaní. Já těm klukům fandím - nemají moc peněz, možná nejsou nejšikovnější, nejzkušenější, ale dělají to se zápalem a nebojí se to prezentovat. Pokud se jim někdo chce posmívat, měl by nejprve sám předvést něco víc, to stejné platí u Romanova videa...

Knedlhans - Profil | St 31.8.2011 0:09:58

šmudla >> Ted to bude mozna vypadat jako fraze,ale co je lepsi:
A)na 3lb prut a 0,30 silon vytahnes kapra,zmeris zvazis,vyfotis,pustis...
B)Na jemnou bolonku a 0,15 silon das rybe sanci,po nejakym case rybu upalis nebo ti nekam zajede a mila ryba si dlouhe tydny i mesice plave s hakem v hube a olovem misto ocasu dokud si to nekde neomota a nechcipne tam,v lepsim pripade nekde vyrizne ci ji vyhnije ten hak z huby...

Sportovni moznost B,nebo setrna moznost A?

šmudla - Profil | Út 30.8.2011 23:52:18

rover >> tečky čárky já odjakživa tak nějak prostě špatně píšu že to pak třeba někdy dá jinej smysl když si člověk rozdělí větu v jiné části něž jsem ji myslel :)
Mě nejde na hlavu ten podivný název videa, kdo koho terorizoval :) Jestli kapři terorizovali ty rybáře že se moc bránili? Jednoho toho jejich šupinatýho kamaráda sem právě sundal z plotny, bude na ráno hezky uleženej. Kaprařům díky za fajn tipy jak je snadněji a rychleji nachytat, kaprům taktéž :)
Já se snažím nenechat si ty kapry přerůst přes možnosti mojí výbavy, ječící brzda a neubrzditelná ponorka je mojí noční můrou :) Bij kapra dokud je malý, a pak ho přenechej CarpTeamu, co ho odveze na soukromák, kde mu bude lépe než na svazovce :)

rover - Profil | Út 30.8.2011 23:41:37

šmudla >> Jsi trochu nesoustredeny, ale v tomto pripade se ti to da bezesporu odpustit :-)

šmudla - Profil | Út 30.8.2011 23:35:32

carpfishman - >> No hezky jste ty velký kapry zterorizovali no jen co jest pravda. Já když jdu terorizovat kapry, tak mám slabší vybavení a dobře si zabojuju aji s menšíma exemlářema, dám jim aji nějakou tu jakousi mlhavou šanci na to aby si zachránili svůj šupinatej krk, aby to mělo nádech sportu a hrál jsem s něma fair play hru na kočku a myš.
Skrytá reklama tohle video není, to je normální nezkrytá reklama, něco jako podprahový problikávání do videa, vodotisk a tak to by byla fikaná skrytá reklama. Mikbaits mám spojený se zdejším přitloustlým mladým S.Jakubem a jeho JungCaprTeamem. Mě se vůbec nelíbila ta muzika ke klipu a ty ksichty tvrdých kaprařů :)

Knedlhans - Profil | Út 30.8.2011 23:24:28

meteor >>
Ten nazev nevim,me nijak spatny neprisel,takovy bezny.
Skryta reklama je v dnesni dobe uplne vsude,me jen vadilo ze jsi na ty chlapy hned tak hartusil,vzdyt jen udelali video,a me osobne se libi...
Ty znacky co jsem napsal jsem mel na mysli jako civilni,a vyjmenoval jsem od boku prvni co me napadly.
Ale pardon za OT,velmi jsi me pobavil s tim Thorem Steinarem,ze je to obleceni pro holohlavce.To jsi taky videl prenos soudniho procesu ve zpravach na Nove nebo co?Jak tam vedli ty zhare k tomu soudu(zadnym zpusobem timto neschvaluji co ti blbci udelali),a jeden z nich mel mikinu od T. Steinara,a ze tam ta supr reporterka rikala ze je to obleceni pro skiny?Tomu sem se smal skoro do pulnoci,neni to zadna pravda.Ze to bylo obcas videt ve zpravach na nejakejch plesatcich neznamena ze to nosej jen skini.Uz jsem videl v televizi par kriminalniku s Adidaskama,znamena to ze Adidas je znacka pro kriminalniky?
Jen jeste jedna zajimavost,vedel jsi ze majitel firmy Thor Steinar je Arab?Pripadaji ti Arabove jako nacisti,fasouni a ja nevim co vsechno? :-)

Tommy23 - Profil | Út 30.8.2011 23:00:30

Na můj vkus je do tohoto videa "narváno" co nejvíce efektů, který ve výsledném dojmu tomu spíše uškodí... Jinak ryby pěkný!

meteor - Profil | Út 30.8.2011 22:51:53

Knedlhans >> mno, v angličtině i češtině je to IMHO docela otřesný název, ale to je boj chlapíků, co to video natočili a pojmenovali ;-)
Že je něco špatného na testování pro MikBaits jsem nenapsal, ten otazník na konci věty značí otázku. Popravdě, videa se "skrytou" reklamou mi poněkud vadí, stejně jako tucty navzájem si podobných "kapřích" videí (jak tu někdo trefně poznamenal "kapří pexeso" :-)). Kromě mikin tam jsou i firemní kšiltovky a tuším i trička(?). Kupodivu chybělo otevření piksle s koulema, jak jsem to viděl u podobného videa od Successful Baits (dotyční pro jistotu smazali všechny zápisy a diskusi zamknuli, srandisti :-)).
Mno, ani jednou ze značek jsi se netrefil - a to nejenom pro rybařinu :-) mimochodem, jsi pleška, že zmiňuješ Thora Steinara? A kdybych chodil třeba omotaný zlatým řetězem a na hlavě měl mikulášskou čepici, tak je to každému putna, neb to "netlačím" do videa :-)

Tímto považuji diskusi ze své strany za ukončenou. Pokud někdo chcete reagovat, prosím SZ.

A ať teda nejsem úplně OT: přijde mi, že ve videu je přemíra "finesek" = efektů, což může být na škodu. Také přechod na "slideshow" jsem trošku nepochopil, ale to bude zřejmě otázka vkusu. A teda pokud bych byl (ještě) kaprař, tak řeknu: krásné ryby :-)

meteor - Profil | Út 30.8.2011 22:37:44

carpfishman >> díky za ozřejmení, to vysvětluje bod 2 :-)

Knedlhans - Profil | Út 30.8.2011 22:12:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

meteor >> A znel by ti lepe "teror velkych kapru"?
A co je na tom spatneho ze testujou pro MikBaits?Oni testuji pro nejakou firmu,dostali od te firmy nejake obleceni jako darek,a urcite si nerekli:"Hele tam je naky zluty logo,to nosit nebudem,spalime to a koupime si naky bez loga"
Ty taky nosis Adidas,Reebook,Nike,Puma,Deichmann,Replay,Thor Steinar ci jine znacky,mas na obleceni jejich logo a vadi to nekomu?Vadi to tobe?Myslim ze ne.

CT Timata - Profil | Út 30.8.2011 22:08:18

carpfishman >> aha, sa mi zdalo, ze sa malo ohybaju, som myslel, ze su to viac librove.

carpfishman - Profil | Út 30.8.2011 22:06:33

to ti můžu vysvětlit video šlo na jedny soukromé anglické stránky

meteor - Profil | Út 30.8.2011 22:01:31

Testujete pro Mikbaits? Pokud ne, nerozumím té "skryté" reklamě. A už vůbec nevím, proč má někdo potřebu být "světový" a dávat videím anglické názvy...

carpfishman - Profil | Út 30.8.2011 21:59:42

MK II 2,75

Knedlhans - Profil | Út 30.8.2011 21:58:02

Moc pekne video,krasni kaprici,take me zaujalo postaveni vidlicek...
Jinak,moc pekna pisnicka,Sabatoni nejsou spatni,ale proc takovy text k rybarskemu videu? :-)

CT Timata - Profil | Út 30.8.2011 21:56:56

pekne rybky, za 1. Ten prut mal kolko 3,5lb?

Nitram. - Profil | Út 30.8.2011 21:44:15

dasty carp >> Aha

dasty carp - Profil | Út 30.8.2011 21:43:33

Nitram. >> Dosáhnem ač někdy to mám jentak tak kord na tomto místě kde je to za potřebí kvůli tomu co je pod vodou víš)))

Nitram. - Profil | Út 30.8.2011 21:17:36

To se divím že na ty pruty dosáhnete :-) nebo se bojíte že o ně zakopnete??