Obnova ramen potěší rybáře i výletníky

Autor diskuse: foxxx - Profil , 24.3.2011

pouštěč - Profil | So 26.3.2011 0:44:10

kozic >> ano jednou pokus s morávkou nebude nic dělat ale pouze je tam na ni TEĎ PSÁNO NEGATIVUM TED v této době a ted reaguji

kozic - Profil | So 26.3.2011 0:40:13

Kdybych měl jednu nohu dřevěnou, docela by mě štvalo, že ji nemám, místo abych se konejšil, že mi ještě jedna zbývá... Ale to už je o přístupu. I ta Morávka jednou "shnije", na co poukážem příště? To je jedno, to už tu nebudem... Problémy se musí řešit primárně, u jejich podstaty, což v tomto případě pouhé odbahnění není. Jestli se k tomu budem stavět takto, tak budem pokračovat ve stejných chybách jako generace před námi. Jen si můžem alibisticky namlouvat, že se něco děje.

pouštěč - Profil | So 26.3.2011 0:24:54

zadní morávka je náhodou velice pěkné rameno a kor na jeden druh ryby která tam je trofejní víc než dost kdo zná ví je tam hezky

kozic - Profil | So 26.3.2011 0:21:49

Já bych se z toho moc neradoval. Jestli k nějaké obnově typu "odbahnění" dojde, stejně nic z dlouhodobého hlediska nevyřeší- jen se někdo napakuje na projektu a realizaci. Slepá ramena jsou ze své podstaty předurčena k neblahému konci, tak, jako snad každý následek lidského boje s přírodou. Jediná správná a smysluplná revitalizace by byla, kdyby se ramena stala opět součástí řek. Ale ruku na srdce: Nebylo by lepší si nahodit do vracáků v meandrech staré řeky, než do vybagrovaně obnovené vany?

šumava - Profil | Pá 25.3.2011 10:33:22

před lety proběhlo něco podobného na nejmenované menší řece na jihu čech. Za podpory dotačních peněz se zrevitalizovala stará říční ramena, provedla se výsadba nových stromů, upravil se vtok aby byla zachována průtočnost ap. Chvilku to bylo pěkné, ale bohužel se o tuto ůpravu nikdo nestaral, takže se vtoková propust zanesla bahnem, do ramen napadaly stromy, vlivem neprůtočnosti a tun spadaného listí je vše opět zanesené a plné hnilobných plynů z rozkládacího procesu a výsledek je stejný jako před pár lety a pár miliony. Holt na údržbu dotace nepřišly a že by třeba uživatel revíru projevil snahu... Tyto akce jsou dobré, ale nesmí to skončit proinvestovanými miliony a musí se dít něco dál.

antony - Profil | Čt 24.3.2011 21:17:16

Sice tomu moc nevěřím, že se neco začne, ale naděje umírá poslední. Třeba má kovosteel zálusk na místní ramena, tak si je s pomocí dotace od eu pospravuje.
hola
antony

kuBITCHek - Profil | Čt 24.3.2011 14:08:20

to zní zajímavě!!!!více takových akcí!!!!